Curs, la CCD Bacau, destinat profesorilor care vor sa acceseze fonduri nerambursabile

Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau relanseaza programul de formare continua „Managementul proiectelor educationale”, avizat de Ministerul Educatiei. Acesta se desfasoara la Colegiul „Henri Coanda” Bacau, unde sunt asteptate peste 100 de cadre didactice.

Emil Lazar

Emil Lazar

Organizatorii estimeaza ca cel putin un sfert dintre profesori vor reusi sa conceapa proiecte si programe, odata cu accesarea fondurilor nerambursabile, puse deja la dispozitie de Ministerul Educatiei, dar si de finantatori externi, precum Uniunea Europeana, prin Erasmus +. Cursul este sustinut de profesorii Dumitru Ficuta, formator al CCD Bacau si Emil Lazar, de la Scoala Gimnaziala ”Zaharia Stancu” din Rosiorii de Vede – Teleorman.

profesori, curs CCD
„În contextul învatamântului modern, elaborarea si managementul proiectelor, la nivelul institutiilor scolare, reprezinta una dintre prioritatile majore în dezvoltarea practicilor educationale. Managementul proiectului a devenit o problema omniprezenta în activitatea educationala, la orice nivel de scolaritate. Acesta, în cadrul cursului, este abordat într-o maniera generalizatoare si integratoare, cu referinte interdisciplinare vaste, atât în domeniul stiintelor educatiei, cât si al tipurilor de management. Scopul programului urmareste implementarea unui sistem de valori stiintifico-practice, referitoare la conceperea proiectelor educationale, capabil sa raspunda problematicii educationale complexe, care caracterizeaza conditiile socio-economice prin care trece tara noastra, odata cu aderarea la Uniunea Europeana“, a precizat profesorul de istorie Gabriel Stan, directorul CCD Bacau.Gabriel Stan (2)
Programul de formare dezvoltat de institutia bacauana urmareste educarea formala a grupului tinta despre rolul si importanta proiectelor eductionale din perspectiva comunitatii; stabilirea si fixarea structurii matriceale a proiectelor educationale dar si identificarea celor mai fezabile, aplicabile si originale idei/probleme, care vor sta la baza viitoarelor propuneri de proiecte educationale.

profesori Bacau
„Organizarea acestui curs constituie o prioritate pentru noi. El este de maxim interes pentru colegi si datorita faptului ca, în buna parte, dezvoltarea învatamântului românesc depinde de accesarea fondurilor nationale si internationale, prin aplicarea unor proiecte. Un exemplu elocvent îl reprezinta programul Erasmus +, care va fi relansat, la nivel national, pe 2 februarie a.c. De asemenea, credem ca aceasta optiune reprezinta acum, cel mai rapid si eficient mijloc de elaborare a unor actiuni concrete, de atenuare a efectelor unor probleme institutionale, sau chiar de implementare a unor noi strategii educationale”, a mai precizat Gabriel Stan, directorul CCD Bacau

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com