Cum sa alegi o companie de gazduire web

Un site web nu poate fi accesat pe internet atat timp cat nu dispune de o gazduire web. Practic, pentru ca site-ul tau web sa fie disponibil online ai nevoie de un nume de domeniu precum si de o gazduire web pentru acesta.

Cea din urma reprezinta, practic, spatiul si resursele folosite de site-ul tau pentru a putea fi accesat de catre oricine, din orice colt al globului pamantesc.

Drept urmare, importanta si necesitatea gazduirii web nu pot fi contestate. Iar data fiind toata aceasta importanta pe care gazduirea web o are, este de la sine inteles faptul ca nu poti alege orice companie ce ofera gazduire.

Exista numeroase firme de gazduire web, iar cu cat optiunile sunt mai multe, cu atat alegerea poate fi mai dificil de realizat. De aceea, in acest articol iti vom oferi un ghid ce te va ajuta sa alegi o companie de gazduire web, astfel incat sa nu te dezamageasca alegerea facuta. Iata care sunt aspectele pe care ar trebui sa le ai in vedere.

Reputatie

Inainte de toate, ar trebui sa te interesezi de reputatia firmei de gazduire web cu care vrei sa colaborezi. Este un detaliu care iti poate spune multe despre seriozitatea firmei respective precum si despre calitatea serviciilor de gazduire oferite.

De exemplu, daca ai gasit o oferta interesanta la HostX, nu ezita sa cauti pe internet HostX pareri. Astfel, vei gasi o multime de postari de pe forumuri, bloguri sau retele de socializare, de la clientii HostX care iti vor povesti experienta avuta cu aceasta firma de gazduire web.

Daca majoritatea persoanelor spun ca au o colaborare reusita, atunci poti cumpara si tu un pachet de gazduire web. In cazul in care vei gasi mai multe critici decat laude, atunci ai putea cauta si alte companii.

Fara dar sau poate, reputatia unei firme de gazduire web reprezinta un criteriu decisiv de alegere a unui astfel de serviciu.

Resurse

Daca ai cunostintele necesare, ai putea incepe prin stabilirea necesitatilor. Altfel spus, stabileste care sunt resursele de care noul tau site web are nevoie. In cazul in care aceste cunostinte iti lipsesc, ai putea contacta echipa de suport a firmei cu care vrei sa colaborezi, iar astfel vei fi ajutat sa alegi pachetul potrivit nevoilor tale si ale site-ului tau web.

Altfel spus, cu cat beneficiezi de mai multe resurse, cu atat mai bine. Chiar daca poate nu ai neaparata nevoie de un pachet de gazduire foarte generos, este recomandabil sa optezi pentru unul nu foarte sarac in resurse.

In acest caz, vei avea garantia ca site-ul tau web va face fata cu brio chiar si zilelor in care este mai solicitat decat de obicei.

Preturi

Preturile fac, cel mai adesea, diferenta si reprezinta un foarte important factor de decizie. Drept urmare, cu siguranta vei folosi acest aspect ca si criteriu de alegere a unei companii de gazduire web. Sfatul nostru este sa te orientezi catre cel mai bun raport calitate/pret.

Sigur, te va ajuta foarte mult stabilirea unui buget pe care esti dispus sa il cheltuiesti cu gazduirea web. Astfel, vei pierde mai putin timp pentru cautarea unei companii care ofera aceste servicii.

Nu trebuie sa optezi neaparat pentru cel mai scump pachet de gazduire web si nici pentru cel mai ieftin, ci ar trebui sa existe un echilibru.

Gratuitati & extra-optiuni

In final, ai mai putea lua in calcul si gratuitatile sau extra-optiunile pe care anumite companii le pot oferi. De exemplu, in cazul in care alegi sa cumperi un pachet de gazduire pentru un an de zile, atunci unele companii te pot rasplati cu un domeniu gratuit, iar asta inseamna ca vei putea face economii deoarece nu va mai trebui sa platesti pentru achizitionarea domeniului.

De asemenea, ai putea beneficia de o perioada extra de gazduire, in cazul in care cumperi un pachet pe termen lung, ceea ce fara dar sau poate te va incanta.

Sunt detalii care conteaza foarte mult atunci cand alegi o companie web, deoarece acestea te pot ajuta sa pui bani deoparte, motiv pentru care ar trebui sa le ai si tu in vedere.

Acestea sunt, asadar, cele mai importante aspecte pe care ar trebui sa le folosesti atunci cand esti in cautarea unei companii de gazduire web cu care sa colaborezi pentru a-ti gazdui site-ul pe care vrei sa il lansezi. Tine cont de toate aceste criterii si cu siguranta vei reusi sa faci o alegere pe care nu o vei regreta mai tarziu.

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com