Complicitatea Ministerului Educatiei in cazul Ceocea-Nedeff. Raportul Corpului de Control este nul

Ministerul Educatiei Nationale

Ministerul Educatiei a devenit complice in cazul ilegalitatilor produse la concursul de conferentiar al lui Costel Ceocea, seful SIF Moldova, care si-a sponsorizat preventiv titlul academic, cu bani care au ajuns la apropiatii rectorului Valentin Nedeff.

Mai precis, ancheta efectuata de inspectorii Corpului de Control Gheorghe Marin si Dan Togoe s-a finalizat cu un raport scris gresit, fara recomandari si masuri, intors din cabinetul ministrului, de vreo doua luni de zile, lasat intr-un sertar si secretizat pentru opinia publica, pe motiv ca nu are semnatura ministrului Adrian Curaj.

Daca nimeni nu ar mai fi intrebat de el, lucrurile ar fi ramas in stadiul asta, in care se afla, dealtfel, si astazi. Ministerul Educatiei a incalcat si prevederile legii 544/ 2001, privind liberul acces la informatiile publice, neraspunzand adreselor chiar daca au trecut aproape doua luni.

Iar daca Parchetul Judecatoriei Bacau nu ar fi inceput o cercetare penala asupra conducerii Universitatii „Vasile Alecsandri“ din Bacau, atunci Ministerul ar fi ingropat definitiv cazul, stergandu-se undeva cu solicitarile jurnalistilor.Universitatea Vasile Alecsandri (2)

Suspiciuni de fapte de coruptie, neglijenta si abuz in serviciu

Dupa ancheta, deschidere de ziar national Adevarul, despre cum si-a sponsorizat seful SIF Moldova titlul academic de conferentiar si cum a trecut examenul desi nu indeplinea conditiile prevazute de lege, Ministerul Educatiei nu s-a sesizat. Dupa mai multe adrese, oamenii Ministerului s-au simtit obligati sa ceara un raspuns Universitatii din Bacau. Dar conducerea acesteia nu a dat niciun raspuns, care ar fi fost opozabil intr-o eventuala cauza penala. Dupa trecerea a 30 de zile, Ministerul trimite doi inspectori la Bacau. Gheorghe Marin si Dan Togoe ajung la mijlocul lunii martie in Bacau, unde stau,pe banii statului roman vreo 4 zile, dupa care fac cale intoarsa la Bucuresti.

Din data de 10 martie, pana in prezent, au trecut  mai bine de doua luni, timp in care Ministerul Educatiei a refuzat sa comunice rezultatele controlului. Purtatorul de cuvant Daniel Tomoni, care intre timp a devenit mai irascibil, afirma ca ar trebui anuntat de jurnalist daca vrea sa-l citeze, pe motiv ca nu are invoire de la Curaj pentru asa ceva si ca raspunsurile le va da numai in scris. In urma cu doua zile, acelasi angajat din Minister, care are rolul de purtator de cuvant, a explicat in cateva fraze ce s-a intamplat: Ministrul Adrian Curaj a refuzat sa semneze raportul facut de Dan Togoe si Gheorghe Marin, pe  motiv ca era incomplet, ca nu avea recomandari si masuri, asa cum este un raport de control adevarat.

Si daca nu avea niciun fel de recomandari si masuri, putem trage concluzia ca cei doi inspectori au evitat sa vada ilegalitatile de la Universitatea de stat din Bacau.

Un al doilea scenariu posibil ar fi cel al unui trafic de influenta facut chiar la varful Ministerului.

In momentul de fata Ministerul Educatiei si Cercetarii este in culpa penala. In mod normal, atat asupra functionarilor care au venit la Bacau, cat si asupra traseului hartiilor din Minister, ar trebui inceputa o ancheta.

Noi stim ca milionarul Costel Ceocea, seful Societatii de Investitii Financiare (SIF) Moldova nu este un oricine la fel cum este de notorietate faptul ca Valentin Nedeff are relatii sus puse in Minister, organism al statului care l-a lasat in voie sa-si conduca afacerea, devenita de familie, numita Universitatea „Vasile Alecsandri“ din Bacau.Valentin Nedeff

Un comentariu

  1. M spune:

    Instanta de judecata nu este o solutie in astfel de cazuri, mai ales in spete cu Ministerul Educatiei.
    Exista o stransa legatura intre angajatii Ministerului Educatiei si judecatorii Tribunalului si Curtii de Apel Bucuresti
    https://www.facebook.com/milacioc/posts/1950464751851167

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com