Cine-l mazileste pe Victor Ponta ?

Scris de Valentin Vasilescu

Tot mai multi comentatori politici sunt de parere ca azi nu ideologiile, constructiile ideologice, singurele în masura Victor Pontasa prefigureze o virtuala realitate sociala, mai buna decît prezentul, sunt cele care guverneaza România, ci dictatura intereselor binomului SRI-DNA. În acest sens fiind relevante declaratiile generalului SRI Dumitru Dumbrava privind implicarea SRI în Justitie, privita ca un ”cîmp tactic”.

De exemplu, Crin Antonescu, cel care cu sase luni înainte, era virtualul cîstigator al alegerilor prezidentiale, a fost detronat peste noapte de la conducerea PNL si a disparut în decor. Turul întîi al alegerilor prezidentiale din 2014 a fost cîstigat de Victor Ponta cu 40,44%, urmat la peste 10 % de Klaus Iohannis. În turul doi, initiativa a fost preluata de o entitate extrem de profesionista si mai presus de lege, dovada ca a reusit sa-si ascunda pîna acum identitatea. Aceasta entitate a actionat mai întîi în mediul virtual, la modul în care niciun partid din România n-ar pute-o face.  Ulterior, entitatea în cauza si-a propus, si a reusit sa propage indignarea, în rîndul celor care nu s-au prezentat la vot în turul întîi, rasturnînd rezultatul votului, în favoarea lui Iohannis. Lunîndu-si cu de la sine putere si dreptul de a legitima o diversiune, fara ca serviciile de informatii sau Parchetele sa se sesizeze.
Maestrul Ion Cristoiu afirma ca citind Jurnalul Elenei Udrea, a remarcat ca cea care l-a facut pe Klaus Iohannis presedinte ar fi fost Livia Stanciu, presedintele ÎCCJ. Ea ar fi aranjat ca Klaus Iohannis sa fie judecat abia dupa alegerile prezidentiale din 16 noiembrie 2014 si atunci doar de forma, pentru a-l scoate basma curata. Tot Cristoiu remarca faptul ca prima vizita ca presedinte, Klaus Iohannis a facut-o la ÎCCJ. Probabil, spune Cristoiu, pentru a-i multumi Liviei Stanciu.

A doua încercare a DNA-ului condus de Laurei Codruta Kovesi, de ridicare a imunitatii si arestare preventiva a senatorului PSD Dan Sova a esuat, datorita mobilizarii grupului parlamentar al PSD. Cum Sova a fost coleg cu Ponta în aceasi casa de avocatura, DNA a trecut la Planul B, acela de a-l inculpa pe premier pentru presupuse fapte din 2007, comise în calitate de avocat. Simultan cu aceasta, motiunea de cenzura a fost introdusa de Opozitie în Klaus Iohannis (2)Parlament iar presedintele Iohannis l-a somat pe Ponta sa demisioneze. Ponta n-a înteles nici pîna azi ca exista o entitate oculta care ridica bariera pentru venirea la putere a cuiva obedient ei si ca a odata ce a pierdut, entitatea si-a mai propus sa-l si termine. Mai ales ca o si poate face, indiferent de majoritatea pe care guvernul Ponta o are în Parlament.

Între timp, s-a produs un scurt-circuit în functionarea ocultei entitati. Pe 21 mai 2015, Curtea de Apel din Bucresti a stabilit definitiv nevinovatia Marianei Crin Antonescu si Romeo StavaracheRarinca dupa ce aceasta a petrecut mai mult de sase luni în arest preventiv. Într-o scrisoare deschisa adresata presedintelui Klaus Iohannis, semnata de senatorii PLR Calin Popescu-Tariceanu ( presedintele Senatului ), Daniel Barbu, Petru Ehegartner, Ioan Ghise si Nicolae Nasta, se cerea revocarea din functiile pe care le ocupa, a Liviei Stanciu-presedinte a Înaltei Curti de Casatie si Justitie si Laurei Codruta Kovesi, sefa DNA care ar fi savîrsit un abuz. Considerînd ca actiunea penala a DNA în cazul Rarinca, a început în urma unui denunt calomnios facut de presedintele ÎCCJ, Livia Stanciu.

Klaus Iohannis (1)Iohannis a raspuns public semnatarilor scrisorii, afirmînd ca în cazul Rarinca a fost vorba de o situatie particulara si regretabila. Si ca senatorii în cauza par a urmari diminuarea capacitatii autoritatii judecatoresti de instrumentare a dosarelor penale, inclusiv a celor de mare coruptie. Asadar avem prima dovada clara a pozitionarii lui Iohannis de partea entitatii careia probabil îi datoreaza numirea în functia de presedinte, protejînd-o pe Livia Stanciu. A doua dovada a pozitionarii lui Iohannis a aparut odata cu refuzul de a da curs solicitarii Asociatiei Magistratilor din România care-i cerea sa puna în discutia CSAT problema ofiterilor acoperiti din rîndul judecatorilor si procurorilor.

Imediat dupa exprimarea acestor pozitii extreme de transante ale presedintelui României, s-au întîmplat doua lucruriextrem de grave. Primul a fost acela ca Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspectia Judiciara în legatura cu declaratiile presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu. Al doilea lucru a fost ca Laura Codruta Kovesi a contra-atacat, declarînd recurs în anulare, în ceea ce priveste sentinta definitiva în cazul Rarinca, pe un motiv pueril.
steagurile Romaniei si ale Americii incap in aceeasi conservaOdata cu intrarea în NATO, am cedat Înaltei Porti de la Washington, dreptul de suveranitate asupra României care a facut tot ce i-a stat în putere în ultimii 11 ani, sa nu mai exista partide politice în România, ci doar turme, pigmentate de mafioti. Pe care-i schimba regulat între ei, cu ajutorul preferatilor sai din conducerea binomului SRI si a DNA, indiferent cum ar vota românii. De exemplu, rasturnarea actualei majoritati depinde de grupul de 50 de parlamentari al UNPR, condus de vicepremierului Gabriel Oprea. Cel re-evaluat de Traian Basescu si care a mai fost ministru al Apararii în guvernele PD-L-iste Boc si MRU. Ca o coincidenta, Agentia Nationala de Integritate, tocmai a clasat investigatia privind averea acestuia.

 

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , , , , , , , , ,

2 Comentarii

  1. Maria Farkas spune:

    Mul?umesc pentru aceste informa?i !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com