CCD Bacau, pe primul loc în topul Ministerului Educatiei, al treilea an consecutiv

Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” a implicat, in acest an, în programele sale 1920 de cadre didactice din judet. Cursurile de formare realizate aici, activitatea editoriala bogata dar si proiectele realizate în parteneriat cu Ambasada SUA si Ambasada Israelului, s.a., au pozitionat institutia bacauana pe primul loc în tara, pentru al treilea an, consecutiv.

 

La programele de formare continua acreditate de Ministerul Eductiei si organizate de CCD Bacau în calitate de furnizor, sau de  implementator, au participat 1.920 de cadre didactice, la cele furnizate de alte institutii, de asemenea acreditate de Ministerului Educatiei si derulate prin CCD Bacau, au participat 120 de cadre, iar la cele avizate, 2102 de dascali, situatie care reflecta foarte buna pozitionare la nivel national a institutiei bacauane, locul I în ultimii trei ani.Casa Corpului Didactic

În anul 2015, sub coordonarea metodologica a CCD Bacau, în cadrul Proiectului bilateral româno-francez „Educatie în mediul rural defavorizat”, în judetul Bacau, au functionat efectiv 27 de centre de documentare si informare. Acestea au organizat diferite activitati, cu caracter educational, civic si social, la care au participat aproximativ 10.000 de elevi si profesori. „Pentru anul viitor ne propunem organizarea tuturor programelor de formare continua avizate si acreditate, urmarind astfel principalele obiective fixate în planul managerial. De asemenea, vom acorda o atentie deosebita activitatilor organizate de Centrul ”American Corner Bacau” si de Centrul Regional de Resurse pentru Educatia Civica Bacau, entitati sprijinite de Ambasada SUA la Bucuresti. În continuare vom fi preocupati de accesarea fondurilor locale, nationale si europene, având deja asigurata finantarea anuala din partea Departamentului de Stat, prin Ambasada SUA la Bucuresti, pentru proiectele angajate.Aceste rezultate si proiectii ne îndreptatesc sa afirmam ca, în rândul institutiilor de profil din tara, ne situam pe primul loc, deci pe podium, pentru al treilea an consecutiv.”, ne-a informat prof. Gabriel Stan, directorul CCD Bacau.Gabriel Stan CCDBacau

O serie de activitati, pe tot parcursul anului s-a desfasurat  sila Centrul ”American Corner Bacau”, care este coordonat de  Oana – Liliana Jianu si care functioneaza neîntrerupt în cadrul institutiei bacauane din anul 2005.

Aici au fost organizate 17 întâlniri, seminarii, conferinte, videoconferinte si expozitii, cu tematici diferite si atractive, la care au participat invitati speciali (speakers) din SUA si un numeros public bacauan. La aceste evenimente au participat 857 de persoane: liceeni, elevi de gimnaziu si profesori.

Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau este singura institutie de acest tip din tara în cadrul careia functioneaza un centru („corner”) american, finantat de Ambasada SUA la Bucuresti.

Acesta ofera cadrelor didactice si elevilor activitati educative si culturale deosebite, surse de informare electronice si clasice în limba engleza despre societatea americana si nu numai.

„Recent, Departamentul de Stat al SUA a remis catre ambasada americana de la Bucuresti un mesaj în care se apreciaza în mod deosebit numarul si complexitatea programelor initiate la Bacau, vizitele oficialilor americani, dar si portofoliul de carti si echipamente existente. Astfel, Washingtonul va asigura finantarea Centrului ”American Corner Bacau”, cel putin pâna la finele anului 2017.

În acest context Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacau a relansat proiectul „English Access Microscholarship Program”“, a mai precizat Gabriel Stan.American Corner Bacau

Activitatile Centrulului Regional de Resurse pentru Educatia Civica, sustinute de Ambasada SUA

Centrul Regional de Resurse pentru Educatia Civica, coordonat de profesorul  Lucica Ciuperca, care functioneaza în cadrul Casei Corpului Didactic Bacau din anul 2003, este sustinut la rândul sau de Ambasada SUA. Aici au fost organizate 17 activitati, în parteneriat cu diferite institutii de învatamânt si cultura din tara si strainatate. La acestea au participat 5.880 de elevi, studenti si profesori.  Biblioteca „Violeta Bajenaru” a încercat în continuare sa constituie o zona de atractie pentru dascalii bacauani. De aceea fondul de carte si de documente pe suport electronic (softuri educationale, bookmark-uri, casete audio si video, CD-uri si DVD-uri) a crescut simtitor. De asemenea, aici s-au desfasurat diferite activitati, la care au participat 216 de bibliotecari si 32 elevi.

CCD Bacau a fost angajata totodata si într-o serie de actiuni în domeniul informarii, documentarii, consultantei, stiintifice, metodice si culturale. De acestea au beneficiat aproximativ 2.500 elevi, profesori, dar si alte categorii de participanti.

„Din pacate, din diverse motive, multe cadre didactice din judet nu au reusit sa participe la activitatile desfasurate de institutia bacauana. Ele vor fi preluate din oficiu, oferindu-li-se astfel aceasta posibilitate, în anul scolar curent“, a mai spus profesorul Stan.

44 de titluri la Editura Casei Corpului Didactic Bacau

În al zecelea an de functionare neîntrerupta, Editura Casei Corpului Didactic Bacau a publicat un numar de 44 de titluri, culegeri,  manuale, buletine informative, ghiduri metodologice, reviste si periodice. 35 de titluri au fost difuzate de Casa Corpului Didactic Bacau si 55 de Centrul „American Corner Bacau”. Multe din activitatile institutiei bacauane au fost sustinute prin angajarea acesteia în parteneriate interne si externe. Astfel, în acest an scolar, CCD Bacau a încheiat 63 de protocoale, parteneriate si acorduri pentru sustinerea unor proiecte educationale.Ambasada SUA

„Dintre acestea amintim pe cele semnate cu: Ambasada SUA la Bucuresti, Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, British Council, ARDOR Moldova, Institutul National pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” Bucuresti, Biblioteca Pedagogica Nationala „I.C. Petrescu” Bucuresti, Camera de Comert si Industrie Bacau, Asociatia „Alternative Sociale” Iasi, Asociatia „Tineri pentru viitor” Bucuresti, Institutia Prefectului Bacau, Consiliul Judetean Bacau, Primaria orasului Comanesti, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau, Universitatea ”George Bacovia” din Bacau, Universitatea ”Stefan cel Mare” din Suceava, S.N.S.P.A., Academia Nationala de Informatii ”Mihai Viteazul”, Agentia Nationala Antidrog Bacau – Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Bacau, dar si cu diferite unitati de învatamânt“, se arata într-un comunicat al CCD Bacau.

 

Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacau, ca institutie conexa în domeniul educatiei, având ca obiect principal de activitate formarea continua a personalului didactic din învatamântul preuniversitar, considera ca responsabilitatea sociala a tuturor organizatiilor scolare trebuie sa se manifeste prin activitati care sa promoveze implicarea sociala si toleranta, interculturalitatea, diversitatea etnica si culturala.  Acesta este motivul care a determinat CCD Bacau sa se implice, pentru al optulea an consecutiv, în proiecte civice si sociale, precum cel derulat în februarie – martie 2015, ”Educatie pentru viitor prin întelegerea trecutului: pregatirea formatorilor de profesori în domeniul istoriei Holocaustului”, initiat si organizat de Ambasada SUA la Bucuresti, Muzeul Holocaustului de la Washington, Institutul National pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” si de Ministerul Educatiei Nationale.

Proiectul s-a dorit a fi o continuare a eforturilor depuse de institutie în directia valorizarii experientelor trecutului recent si asumarea rolului de cetatean activ la nivelul comunitatii, cu scopul progresului si al valorilor umaniste si europene.

Cei care doresc sa afle noutati despre activitatea Casei Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau, pot accesa pagina www.ccdbacau.ro.

Pâna acum, de când frecventa este masurata, aceasta a fost vizualizata de peste 225.000 de ori, situatie care demonstreaza utilitatea ei.

Ea este permanent reactualizata si are urmatoarea structura: „Despre noi”, „Contact”, „Atestate”, „Noutati”, „Evenimente”, „Proiecte”, „Oferta de formare”, „Evaluari”, „Formatori”, „Arhiva”, „Biblioteca”, „AmCorner”, „Editura”, „Titluri noi”, „Activitate C.D.I.”, „C.R.E.E.C.”, ”Centrul Europe Direct Comanesti”.

Doar în acest an scolar, ea a fost consultata de peste 100.000 de ori.

De asemenea, a fost updatata platforma de e-learning a institutiei http://217.73.161.147:8080/ec1, folosita atât pentru activitati online în cadrul diferitelor programe de formare acreditate, cât si pentru exprimarea opiniilor si feedback-ului personal.

Activitatile notabile ale institutiei au fost mediatizate amplu în presa nationala si locala, astfel 260 articole, aparând în urmatoarele publicatii: „Adevarul”, ”Adevarul de Bacau”, „Tribuna Învatamântului”, ”Edumanager.ro”, ”România Libera”, ”Realitatea Evreiasca”, „Desteptarea”,  ”Ziarul de Garda”, „Înainte!”, „Observatorul de Bacau”, „Viata Bacauana”, „Ziarul de Bacau”, „Impartial de Bacau”, ”Agerpress”, „Bacaul online”, ”Evenimentul Zilei – Bacau” s.a.

Emisiuni televizate în direct, sau înregistrate, la urmatoarele posturi de radio: Radio România Actualitati, Radio România International, Radio România Cultural, Radio România Regional Iasi, Radio ”Kol Israel”, dar si la diferite televiziuni locale si regionale, au prezentat, la rândul lor, activitatea de formare, dar  si celelalte initiative reprezentative ale institutiei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com