UPDATE Un candidat USR in comuna Balcani, acuzat ca nu a respectat carantina pentru COVID 19, s-a ales cu plangeri penale

UPADTE: Cristian David a clarificat situatia. Directia de Sanatate Publica l-a inclus eronat in lista persoanelor carantinate din judetul Bacau.

Cristian David, aflat pe primul loc pe lista de candidati USR-PNL pentru Consiliul Local Balcani, la alegerile locale din 27 septembrie, a participat in ziua de 23 septembrie la o emisiune electorala la Radio Easy Bacau, desi asupra lui era instituita masura carantinei. Cristian David a participat la emisiune in echipa cu candidatul pentru fotoliul de primar al Aliantei PNL-USR-PLUS, Ciprian Barna, un apropiat al lui Ionel Palar (dupa unele surse, cumatru).

Cetatenii din Balcani au reclamat faptul ca David Cristian a fost vazut prin comuna, pe drumurile publice, dar si la emisiunea ”Ferma Politica”. I s-au facut sesizari la Postul de Politie Balcani, la Politia Moinesti, la Directia de Sanatate Publica Bacau, la Primaria Balcani si a fost anuntat Centrul Judetean de Conducere si Coordonare a Interventiei Bacau, care monitorizeaza situatia imbolnavirilor si respectarea masurilor pentru combaterea pandemiei de SARS-CoV-2.

Potrivit unui raspuns al Primariei Balcani, urmare a demersurilor facute la Centrul Judetean de Conducere si Coordonare a Interventiei Bacau, ”numitul David Cristian se afla pe lista de carantinati activi de pe raza comunei Balcani, judetul Bacau, pentru perioada 22.09.2020-5.10.2020.” (FOTO)

Cristian David, daca va fi gasit vinovat de acuzatia de nerespectare a masurilor privind zadarnicirea combaterii bolilor, s-ar putea alege cu amenda penala sau chiar condamnare, de pana la 2 ani de inchisoare, potrivt articolului 352 din Noul Cod Penal, capitolul infractiuni contra sanatatii publice.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com