Au început înscrierile la masterul „Controlul si monitorizarea calitatii mediului. 15 locuri de la buget si 35 cu taxa

În perioada 11-29 iulie au loc înscrierile la masterul universitar „Controlul si monitorizarea calitatii mediului”, organizat în cadrul Facultatii de Inginerie, de la Universitatea ”Vasile Alecsandri” din Bacau. În aceasta sesiune au fost scoase la concurs 15 locuri bugetate si 35 cu taxa (2000 lei/an I si 2200 lei/an II).

laborator Universitate (2)

In ultimii ani, o parte din studentii care au urmat masterul „Controlul si monitorizarea calitatii mediului” au avut posibilitatea sa efectueze stagii de pregatire la universitati din Spania si Portugalia iar altii au ales o cariera în cercetare, ca doctoranzi.  Studentii masteranzi pot beneficia de burse de studiu si/sau burse sociale conform reglementarilor legislative în vigoare. Bursele se acorda în functie de rezultatele obtinute la examene.

 

Masterul universitar „Controlul si monitorizarea calitatii mediului” este un program de studii interdisciplinar, derulat pe o perioada de doi ani, creat pentru a acoperi nevoile absolventilor unei game largi de domenii de licenta, care doresc competente sporite sau sa dezvolte o cariera în domenii legate de controlul calitatii mediului. Pentru aceasta studentii au la dispozitie un plan de studii bazat pe numeroase aplicatii practice, posibilitatea de a se implica în activitati de cercetare si o buna oportunitate de a studia la universitati partenere din Spania si Portugalia.laborator Universitate (1)

„Impreuna cu colegii care predau la acest master cautam în permanenta ca acesta sa se dezvolte si sa se adapteze nevoilor studentilor nostri. Satisfactia lucrului bine facut este data de studentii care vin sa lucreze suplimentar în laborator si mai ales de cei care au ales sa continue studiile în domeniu si dupa terminarea masterului. În calitate de conducator de doctorat este o bucurie sa vad cum acestia se maturizeaza din punct de vedere profesional alaturi de noi.”, a precizat profesorul universitar dr. Gabriel Lazar, coordonatorul programului de master.

Cursurile din cadrul masterului de la Universitatea „Vasile Alecsandri“ sunt bazate de multe ori pe studii de caz sau pe alte aplicatii practice si sunt sustinute de cadre didactice cu o bogata experienta profesionala, specialisti în diferite domenii ale ingineriei si protectiei mediului, experti recunoscuti la nivel national si international prin articolele stiintifice publicate în reviste de prestigiu si prin colaborarile din cercetare în domenii de actualitate. Participarea la cursuri si la activitatile practice interdisciplinare este facilitata în mod special pentru cei care lucreaza. Orarul este organizat astfel încat sa permita cursantilor derularea activitatilor lor curente. De regula, orele încep dupa ora 16.

„Masterul se adreseaza si celor care lucreaza deja în domeniul protectiei mediului si doresc sa îsi completeze sau actualizeze cunostintele de specialitate, cadrelor didactice care predau disciplina Protectia mediului, dar si celor care doresc un loc de munca in domeniu. Domeniul protectiei mediului este unul de perspectiva, având în vedere nevoie sporita de a asigura calitatea si integritatea mediului inconjurator“, a mai precizat profesorul universitar Gabriel Lazar.

Specializarea obtinuta la finalul masterului poate fi folositoare pentru angajarea ca sef statie epurare ape reziduale; cercetator în ecologie si protectia mediului, asistent de cercetare în ecologie si protectia mediului, analist de mediu, tehnician în protectia mediului, evaluator si auditor de mediu, manager al sistemelor de management de mediu, auditor de mediu, responsabil de mediu,  inspector protectia mediului si specialist în managementul deseurilor.

Programul de studiu este acreditat sa functioneze de catre Ministerul Educatiei Nationale. La ultima evaluare a Agentiei Române de Asigurare a Calitatii în Invatamântul Superior (ARACIS), specializarea a primit cel mai inalt calificativ, acela de încredere.

(http://mastercmcm.webnode.ro/acreditare-aracis/).

Cei care doresc sa se inscrie au la dispozitie informatii generale pe situl universitatii http://www.ub.ro/academic/admitere si informatii specifice despre acest program pe site-ul http://master-cmcm.webnode.ro/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com