Alain Juppe, candidat la alegerile prezidentiale din Franta, strange randurile comitetelor de sprijin din strainatate

Fostul Prim-ministru al Frantei, Alain Juppe, primar al orasului Bordeaux,  a reunit la Paris, pe 17 martie, o parte din cei peste 90 de presedinti ai Comitetelor de sprijin din strainatate pentru candidatura sa la Presedintia Republicii Franceze. Din România, la eveniment a participat Bartolomeu Savoiu, fost membru al partidului lui De Gaulle , Mare Maestru al Marii Loji Nationale Romane 1880 si presedintele comitetului din România pentru UMP din Franta.

Bartolomeu Savoiu si Alain Juppe (Paris-17 martie 2016)

Bartolomeu Savoiu si Alain Juppe (Paris-17 martie 2016)

„Domnul Alain Juppe este o personalitate eminenta a politicii franceze. A fost inspector de Finante  si absolvent a Scolii Nationale de Administratie – ENA, cele mai prestigioase titluri si functii ale administratiei franceze, ministru si prim-ministru al Frantei. A fost viceprimar al Parisului , apoi al orasului Bordeaux, iar din 2006 si pana in prezent este primar al orasului Bordeaux si al Regiunii orasenesti Bordeaux,  fiind ales cu succes, de fiecare data, din primul  tur“, a precizat Constantin Bartolomeu Savoiu. Generalul (r) Bartolomeu Savoiu a participat, incepand cu 1974 , in mod activ la toate campaniile Miscarii Gaulliste, conduse de Jacques Chirac (municipale, regionale, legislative, prezidentiale , pana in 2007).

Alain Juppe isi incepe cariera ministeriala in 1986, ca ministru al Bugetului sub al doilea mandat de Prim Ministru a lui Jacques Chirac 1986-1988, in timp ce presedinte era Francois Mitterand.

„In Partidul Gaullist  devine membru  in Comitetul Central in 1979 dupa care este ales Secretar General Adjunct RPR , Secretar General  si Presedinte 1995. In 2002 , cand RPR schimba numele in UMP (Uniunea pentru Miscarea Populara), devine primul ei Presedinte“, a mai completat Bartolomeu Savoiu, presedintele Comitetului de Sprijin pentru Alain Juppe din Romania, care a trait cea mai mare parte din viata in Franta.Alain Juppe (2)

Alain Juppe este in fruntea tuturor sondajelor care il dau ca lider al dreptei si castigator, in turul 2, al alegerilor Prezidentiale in fata candidatei de extrema dreapta , Marine le Pen.

Generalul (r)  Savoiu (cetatean roman si francez) a fost membru al UDR (partidul gaullist devenit apoi RPR ) in 1974, membru al CRMT ( Comitetul Reprezentativ al Lumii Muncitoare) organ al Comitetului Central , pana in 1983 , apoi membru al Comitetuli Central RPR din 1988-199. Ulterior,  RPR devine UMP in 2002 si ” Republicanii ” in 2015.

Alain Juppe, reprezentantul Uniunii pentru o Miscare Populara, va avea de infruntat in 2017 candidatul Frontului National (miscare de extrema dreapta), Marine le Pen dar si pe cel al socialistilor, aflati acum la putere prin presedintele Francois Hollande.Alain Juppe (1)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com