„Prevenirea si combaterea delincventei juvenile si a violentei în mediul scolar”

Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau se implica în Programul MATRA – „Prevenirea si combaterea delincventei juvenile si a violentei în mediul scolar”, coordonat si finantat de Ministerul Afacerilor Externe al Olandei, în parteneriat cu Ministerul Educatiei din Romania.

Proiectul are ca punct de plecare colaborarea mai stransa între autoritati ale politiei si institutii educationale, în vederea elaborarii si adoptarii fara întarziere a unei serii de norme si principii directoare minime în domeniul prevenirii violentei în scoala.

 

Teroare in scolile din Romania

 

Scolile din Romania se situeaza pe locul doi într-un clasament care cuprinde 37 de tari în ceea ce priveste violenta. Potrivit unui studiu realizat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), citat de Asociatia „Salvati Copiii” Romania, peste 70% dintre elevii romani recunosc faptul ca le este teama de comportamentul agresiv al colegilor. Tara noastra este urmata de Kuweit, Iran, Columbia, Ungaria, Portugalia, Spania, Grecia, Slovenia, Belgia, Singapore, Islanda, Australia, Hong-Kong, Coreea, Norvegia, Cipru, Republica Slovaca, Lituania, etc.

 

Tema proiectului acopera multe sfere de activitate, printre care se enumera justitia, asistenta medicala si protectia copilului. În vederea implementarii proiectului la nivel judetean si national, C.C.D. Bacau a nominalizat, cu scopul de a deveni formator acreditat în cadrul acestui program pe Elena Hussar, profesor-metodist, cu o bogata experienta în domeniu. Aceasta va fi însotita în proiect si de un politist de proximitate, comisarul Adrian Tuluc.

 

Primul training s-a desfasurat la Iasi, fiind oferit de partenerii olandezi, formatorii romani fiind obligati sa disemineze în cascada informatiile primite, ceea ce la Bacau se va întampla în premiera, miercuri, 1 iunie 2011, la ora 14.00, în Sala de Consiliu a I.S.J. Bacau, unde sunt asteptate aproximativ 100 de cadre didactice din judet. „Implicarea noastra în acest important proiect national, prin stagiile de formare pe care le vom organiza la nivelul judetului Bacau, speram sa contribuie la prevenirea si combaterea delincventei juvenile si a violentei în mediul scolar. O ultima apreciere la nivelul Europei a amplitudinii delincventei juvenile si a violentei în mediul scolar, situeaza tara noastra, din pacate, pe un loc neonorant si îngrijorator.

Iata un motiv în plus pentru diseminarea si organizarea unui program de formare cu aceasta tematica.”, ne-a declarat profesorul de istorie Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com