Sarbatoare la Magura

Duminica, 8 mai, la biserica Sfantul Apostol si Evanghelist Ioan din Magura are loc hramul. Totodata se sarbatoreste si ziua comunei, atestata documentar de 602 ani. Slujba va fi oficiata de Episcopul Ioachim Bacauanul si un sobor de preoti.

Printre invitatii la hram se numara reprezentanti ai Consiliului Judetean Bacau, ai Primariei Bacau, dar si senatori si deputati. “Credinciosii din Parohia II Magura astepta cu mare nerabdare ziua de 8 mai, ziua hramului bisericii “Sf. Ap. si Ev. Ioan”, lacas aflat in constructie prin truda enoriasilor parohiei si a preotului Florin Radu Grigoras”, ne-a declarat Carmen Dumenco, directorul de la Scoala “Emil Braescu” din comuna.

Slujba va incepe in jurul orelor 8 si va dura pana la 12. Dupa slujba si ceremonia religioasa, pe scena vor urca elevii Scolii “Emil Braescu”, care vor interpreta mici scenete, poezii si canetece populare.

Dupa consumarea acestui moment, toti participantii sunt chemati la sarmale, care vor fi servite in corturi special amenajate. “Gospodinele satului invartesc acum sute de sarmale. Vrem ca toti sa simta sarbatoarea de la Magura”, a mai spus Carmen Dumenco.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , , ,

Un comentariu

  1. Adevarul e ca a fos foarte multa lume

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com