Biserica Happy Valley din Phoenix depaseste pragul de 1000 de membri

Una dintre cele mai mari comunitati din diaspora româna se afla în metropola Phoenix, capitala statului Arizona. Înfiintata în toamna anului 1986 cu un numar de 36 de persoane adulte, Biserica Happy Valley si-a inaugurat primul  sanctuar în luna decembrie, 1987. Încredintati deplin în planul si calauzirea lui Dumnezeu precum si datorita cresterii continue a numarului de credinciosi, ca urmare a fenomenului de HappyValley1imigratie si emigratie, fratii de la Happy Valley au început în primavara anului 2001, constructia unui nou locas de închinare. Finalizata 5 ani mai târziu, cladirea bisericii penticostale Happy Valley, prin dimnensiunea si capacitatea sanctuarului de gazduire (aproximativ 3.000 de persoane), confera comunitatii penticostale românesti din statul Marelui Canion  calificativul de a fi proprietarii celei mai mari constructii apârtinând unei comunitati românesti din diaspora. Proprietatea bisericii se întinde pe o suprafata de 28 acri (aproximativ 11 hectare). Consacrarea Casei de Rugaciune “Happy Valley” s-a desfasurat la data de 6 Aprilie, 2006  prin participarea a aproximativ 3.000 de persoane,  a ambasadorului României în SUA, la timpul respectiv, domnul Sorin Ducaru, a congressman-ului Trent Franks, precum si a altor personalitati din viata politica si sociala americana.

La data de 22 aprilie, 1990, dupa un timp de post si rugaciune, membrii comunitatii încredinteaza slujba de pastor senior al bisericii, fratelui Cornel Avram, care pastoreste biserica si în prezent. Cresterea spirituala dar si numerica a bisericii, în decursul anilor care au urmat, constitue o marturie elocventa privind lucrarea Duhului Sfânt, prin harul Domnului Isus Hristos si a prezentei nemijlocite a lui Dumnezeu în mjlocul acestei congregatii. Un exemplu concludent, privind dinamica bisericii, a fost oferit într-un raport de evidenta, de secretarul bisericii, fr.Petru Cretiu : „La începutul anului 1995, numarul membrilor majori ai bisericii s-a ridicat la cifra de 77. În decurs de 12 ani, din 1995 si pâna la sfârsitul anului 2007, în biserica s-au botezat în apa 364 de persoane, au avut loc 376 de binecuvântari de copii si 102 casatorii. La sfârsitul anului 2007 au fost înregistrati 871 de membri, la care se adauga desigur copiii si apartinatorii. Actualmente, Biserica Happy Valley din Phoenix, Arizona, prin Harul Domnului Isus Hristos, este formata din 1.108 membri majori si 985 de apartinatori (copiii si cei care nu sunt membri), în total 2.093 de suflete.

În concluzie, cunoscând lucrarea binecuvântata si în plina desfasurare la Biserica Penticostala Happy Valley din Phoenix , în mod inevitabil gândul ne duce la relatarea din Cartea Faptele Ap. cap 2 vers.47: „Ei laudau pe Dumnezeu si erau placuti în fata întregului norod. Si Domnul adauga în fiecare zi la numarul lor, pe cei ce erau mântuiti”.

Radu Oprea

Phoenix, Arizona

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com