IPS Adrian Hritcu, fost arhiepiscop al Europei Centrale si Occidentale, este inmormantat la Manastirea Poglet

Astazi, la Manastirea Poglet din comuna bacauana Corbasca are loc, începând cu ora 11, înmormântarea Înalt Preasfintitului Adrian Hritcu, fost Arhiepiscop al românilor ortodocsi din Franta si Europa Occidentala, care s-a stins în seara zilei de 23 februarie. Înaltpreasfintitul Adrian Hritcu, a fost originar din satul Stiubieni, judetul Botosani, si s-a nascut la 22 februarie 1926.

Adrian HritcuBiserica Ortodoxa ParisSunt asteptati peste 50 de preoti din Episcopia Romanului si Bacaului, împreuna cu Episcopul vicar Ioachim Bacauanul, maicutele Manastirii Poglet, dar si sute de credinciosi. Jandarmii bacauani asigura ordinea, atât în timpul ceremoniei religioase, cât si la praznic.


Epicopul Adrian Hritcu si-a început viata monahala de tânar, la Manastirea Neamt, imediat dupa ce a terminat armata. Tot aici a absolvit Seminarul si a fost hirotonit diacon si apoi preot.

„Mitropolitul Moldovei din acea vreme, Iustin Moisescu, viitorul patriarh al Manastirea Poglet (2)României, l-a chemat la Iasi, unde a fost vreme îndelungata exarh al manastirilor din Arhiepiscopia Iasilor si mai târziu a fost ales Episcop Vicar.  În anul 1980 Episcopul vicar Adrian Botosaneanul a ajuns în fruntea Arhiepiscopiei Ortodoxe Române pentru Europa Centrala si Occidentala cu sediul la Paris. La 16 noiembrie 1982 va deveni arhiepiscop al aceleiasi Eparhii, functie ce o detine pâna în anul 1990. Dupa 1990, la scurta vreme, Înaltpreasfintia Sa s-a retras din scaunul de arhiepiscop, datorita vârstei înaintate“, a precizat Constantin Gherasim, purtatorul de cuvânt al Episcopiei Romanului si Bacaului.

2 Comentarii

 1. doinita mihai spune:

  IPS ADRIAN HRITCU A FACUT ECHIPA EXCELENTA CU MITROPOLITUL-

  IUSTIN MOISESCU/ Anii 1960- 1970- 1975 , au fost cei mai frumosi ani ai orasului IASI / Mitropolia era la inaltime maxima ,din toate punctele de vedere:
  ordine, disciplina, curatenie impecabila, intreg corpul preotesc era parca ales pe „spranceana” / La slujbele de duminica , era prezenta intreaga elita a iasului /
  Sigur ca, preotii erau vedetele, si dintre vedete ,cele mai importante se afisau IUSTIN MOISESCU si ADRIAN HRITCU.
  Ati asociat ieri, fotografia IPS ADRIAN HRITCU cu o multime de figuri feminine actuale. Ei bine, femeile anilor 1960 nu erau femeile anilor 2000/2013. Parintele este paralel cu ceea ce se intampla astazi in spatiul public.
  Dumnezeu sa-l pomeneasca/ sa-i pomeneasca .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com