Programul „Zilelor orasului Comanesti 2013“

În perioada 15-18 august vor avea loc „Zilele orasului Comanesti“. Programul pus la punct de autoritatile locale este bogat în activitati culturale, dedicate eroilor cazuti pe front în Primul Razboi Mondial dar si familiei boieresti Ghica, în activitati sportive si recreative. De zilele orasului nu vor lipsi nici spectacolele. La „Galion“ vor urca pe scena artisti în voga, cunoscuti în toata tara.

„Zilele orasului Comanesti“ vor începe de Sfânta Maria, pe 15 august, cu o slujba religioasa la Mostenirea lui Dimitrie Ghica Comanesteanul (14)care vor lua parte toti preotii orasului. Seara, cei mai în vârsta dintre comanesteni, sunt invitati la bal. Petrecerea dedicata celor care au împlinit 50 de ani de casatorie va avea loc la Palatul Ghica. Un program mai bogat în evenimente se anunta vineri. „Pe 16 august, de la  ora 10.00 va avea loc un ceremonial religios, în Cimitirul International al Eroilor, la care sunt invitati sa ia parte si reprezentantii ambasadelor Rusiei, Germaniei, Austriei si Ungariei. În acesta atmosfera solemna, nu va lipsi nici fanfara militara“, a precizat primarul Comanestiului, Viorel Miron. Programul va continua la locul numit Galion, dupa ora 16.00, cu muzica si voie buna, concursuri de sah, role sau tenis de masa.

Mostenirea lui Dimitrie Ghica Comanesteanul (8)Sâmbata, 17 august, de la ora 10 este programat sa aiba loc o manifestare culturala, dedicata cinstirii familiei Ghica. Orasul Comanesti a cunoscut o dezvoltare deosebita la sfârsitul secolului al 19-lea. Sub îndrumarea lui Nicolae Ghica-Comanesti a fost realizata Gara Comanesti, Palatul Ghica, drumuri moderne s.a. „Academia Romana, Academia Militara, Asociatia Dimitrie Ghica si Europe Direct din Comanesti au pregatit un eveniment dedicat marii familii de boieri Ghica. Va fi lansata o revista, vor sustine prelegeri mai multi academicieni“, a mai spus primarul Miron.

Zilele orasului Comanesti vor avea si muzica, pe toate gusturile, dar si mici si bere. Pe scena de la Galion vor urca Voltaj, Bere Gratis, Bosquito, Nicu Paleru, Gelu Voicu, Corina, Delia, ansamblurile populare „Ca la noi“ si George Cojocarescu cu „Plaiuri Bacauane“.  Dar lista ramâne deschisa. Vom reveni!

Iata cum a fost la Zilele orasului Comanesti, in 2012, filmare Impuls Tv Bacau-reporter Georgiana Prisacaru:

Un comentariu

  1. Adriana spune:

    Hei…am o curiozitate: Bosquito pe la ce ora concerteaza??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com