Ziua Portilor Deschise -„Asistenta sociala conteaza”

Vineri, 30 martie 2012, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau organizeaza, in parteneriat cu Colegiul Asistentilor Sociali din Romania, „Ziua Portilor Deschise”.  Evenimentul, intitulat generic „Asistenta sociala conteaza”, are loc in intervalul orar 09.00 – 11.00 si este organizat in cadrul manifestarilor ocazionate de „Zilele Asistentei Sociale”. „Ne dorim foarte mult ca oamenii sa afle ce inseamna de fapt activitatea de asistenta sociala. Sa afle ce satisfactie sufleteasca iti poate aduce aceasta profesie,  ce incarcatura emotionala presupune, sa afle ca de fapt, daca nu pui suflet nu reusesti sa faci absolut nimic. Ne dorim sa afle si care sunt greutatile cu care ne confruntam si faptul ca a pune suflet nu este suficient pentru a suplini epuizarea mult prea rapida a cotei de benzina alocate, faptul ca a pune suflet nu reuseste sa suplineasca lipsa referentului social din localitate care ar trebui sa meraga pe teren sa cunoasca oamenii care au probleme si care, asa cum spune si legea, sa stie sa intervina atunci cand este de competenta autoritatilor locale sau sa ne ceara sprijinul atunci cand sint depasiti de probleme. Ne dorim o viata mai buna si mai frumoasa pentru toti oamenii, sa fie cat mai putini copii sau varstnici abuzati, neglijati sau uitati”, Sorin Brasoveanu, director general DGASPC Bacau.

Timp de doua ore, persoanele care doresc sa afle cat mai multe informatii legate de profesia de asistent social si rolul acestuia in viata comunitatii sunt asteptate la sediile DGASPC din strada Condorilor nr 2 si str Marasesti nr 13, dar si in centrele rezidentiale din subordinea DGASPC aflate in municipiul Bacau si in locatiile din judet (Onesti, Comanesti, Darmanesti, Tg. Ocna, Racaciuni, Parincea, Ungureni, Rachitoasa).

„Membrii comunitatii vor fi primiti si insotiti pe tot parcursul vizitei de catre asistentii sociali, fiecare dintre acestia avand si calitatea de „ghid” pentru „drumul” ce trebuie urmat de catre un asistent social de la primirea unei sesizari si pana in momentul in care situatia de risc/vulnerabilitate la care era expusa o persoana a fost depasita“, a precizat Alina Iftode, purtator de cuvant al DGASPC.

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Cele mai comentate

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com