Ziua Mondiala a Diabetului, marcata în Bacau cu sprijinul Lions Clubs(Galerie foto)

Lions Club Moldova a organizat în Piata Tricolorului din Bacau o actiune de sensibilizare a populatiei, cu ocazia „Zilei Mondiale a Diabetului”. La manifestare au participat, alaturi de conducerea Lions –Districtul 124 România, peste 50 de copii din centrele rezidentiale ale Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC), voluntari si elevi ai Colegiului National „Vasile Alecsandri” Bacau. „La initiativa Federatiei Internationale de Diabet si cu sprijinul Organizatiei Mondiale a Sanatatii, în aceasta zi se face cea mai mare campanie de informare asupra diabetului. Lions este alaturi de persoanele care sufera de aceasta boala“, a spus Ionel Lupu, Guvernatorul Lions România, prezent la eveniment.

DGASPC: „Noi facem diferenta!”

“Cel mai frumos ou de Paste”!

Copii prezenti în Piata Tricolorului au avut baloane albastre (cercul albastru este simbolul Zilei Mondiale a Diabetului) , carora le-a dat drumul spre cer. Câte un scurt discurs au rostit, alaturi de Ionel Lupu, si alti lideri marcanti ai lionismului bacauan, ca Sorin Brasoveanu, Radu Constantin, actual presedinte al Lions Club Moldova sau Ioan Mocanu, fost presedinte. „În momentul de fata, în Bacau sunt 68 de copii care sufera de diabet. Ei sunt beneficiarii „Taberei de Diabet“, manifestare cu traditie organizata de Lions“, a spus Radu Constantin, presedintele Lions Club Moldova pentru anul lionistic 2011-2012.

O schizofrenica de la Gâsteni a baut câteva sticle cu parfum

”Leii” bacauani se vor implica în urmatoarea perioada în alte campanii de binefacere. „La sfârsitul lunii noiembrie si începutul lui decembrie vom face o actiune în gradinite si scoli pentru verificarea acuitatii vizuale a copiilor. Deasemeni, în aceasta prioada ne implicam în organizarea unui concurs de pictura, la care vom desemna câstigatorii pe 16 ianuarie“, a spus Ioan Mocanu, past president al Lions Club Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com