Vocea ei a rasunat în catedrala din Munich la Campionatul Mondial de Fotbal în 2006

FlorenceJoyEnns1Florence Joy Enns este o faimoasa cântareata din Germania, scriitoare si actrita. Îi place sa calatoreasca si sa viziteze tari din Europa, Israel si Statele Unite. Cânta la chitara si pian, vorbeste germana nativ si engleza foarte bine. Majoritatea melodiilor din albumul intitulat “Only Hope” sunt în engleza.

 

În 2006, cu ocazia inaugurarii Campionatului Mondial de Fotbal, Florence Joy a fost invitata sa cânte în catedrala din Munich. La un an dupa acest eveniment, ea a jucat rolul unei fete dragute, numita “Jasmin”, în serialul german “Ahornallee”. De asemenea, Florence este autoarea unei carti cu titlul “I want to live truthfully and real”, în care povesteste despre experienta avuta în timpul castingului emisiunii din Germania “A Star Search 2? si în special, despre felul în care îsi traieste viata cu Dumnezeu.

 

Florence s-a nascut în Zeven, în nordul Germaniei, în apropierea Hamburgului, are o sora mai mare si un frate mai mic. Familia ei a locuit în Zeven, Tostedt, Dresden, Munich si Cologne. Relocarile familiei sale au survenit din motive de serviciu, exceptând ultima mutare a cântaretei, datorata casatoriei. Florence are doi copii, un fiu, Lennox, nascut în 2009, si o fetita, Kiana, nascuta în 2012.

Octavian D. CURPAS (O.D.C.):  Îmi poti spune ceva despre sotul tau? Când si unde l-ai cunoscut? Cum l-ai descrie?

 

Florence Joy (F.J.): Sotul meu se numeste Thomas Enns, este neamt si ne-am cunoscut în 2006. Eu si el cântam împreuna cu un ansamblu de corzi. Este artist, muzician si cântaret. Thomas este liderul unei grupari de tineri care se întâlnesc de doua ori pe luna si studiaza Administrarea Afacerilor la Universitatea Cologne. Este un crestin devotat în întregime, entuziasmat de Dumnezeu. Partenerul meu de viata este o persoana iubitoare si sensibila, cel mai minunat sot si tata.

 

O.D.C.: Esti o persoana foarte ocupata. Cum e sa fii mama a doi copii?

 

F.J.: A fost întotdeauna visul meu sa fiu mama si asta e o mare bucurie pentru mine. Dar în acelasi timp este si o mare provocare, o adevarata binecuvântare din partea lui Dumnezeu.

 

O.D.C.: La ce vârsta ai devenit crestina? Ce te-a facut sa te decizi sa-I predai lui Isus viata ta? Carei denominatiuni crestine apartii?

 

F.J.: Am crescut într-o familie crestina. Când aveam 13 ani, Dumnezeu mi-a revelat dragostea Lui si mi-a aratat ca El este adevaratul meu Tata. Am dorit sa fiu botezata în apa, acesta a fost momentul când am decis sa traiesc pentru Isus. Sunt membra unei biserici penticostale ce apartine de “Assemblies of God”. Pentru mine, denominatiunea nu e asa de importanta, mai importanta e relatia mea personala cu Dumnezeu.

 

O.D.C.: Tocmai am ascultat una din piesele tale în germana si mi-a placut. Titlul spune “Mein Ziel”, am gasit-o pe youtube. Care e mesajul ei? Când si unde ai cântat-o ?

 

http://www.youtube.com/watch?v=6AOYTqDyMFA

 

F.J.: Piesa spune: “Tu esti tinta mea, Tu esti pasiunea mea, Tu esti calea mea, Tu esti taria mea. Te caut pe Tine, Fug catre Tine Si las trecutul în urma. Tu esti tot timpul acolo, Tu esti motivul meu, tinta mea.” Tu-ul din aceasta piesa se refera la Isus. Am cântat aceasta piesa în biserica din Munich. A fost un serviciu divin live, pe postul national de televiziune german, la inaugurarea Cupei mondiale de Fotbal. Am avut oportunitatea de a împartasi marturia mea pe un post national de televiziune.

 

O.D.C.: Ai colaborat cu Hillsong pentru câteva piese în germana. Ce piese si când ai început colaborarea?
F.J.: Colaborarea a început în 2005, când am înregistrat primul album Hillsong în germana si am fost vocea principala în acel CD. De atunci, am fost invitata la unele conferinte Hillsong si de asemenea, sa înregistrez si alte CD-uri.

 

O.D.C.: Câte albume ai? “Only Hope” e primul tau album?

 

F.J.: Da, e primul si singurul album. Contine 13 cântece. Cele mai multe sunt în engleza si unul în germana.

 

O.D.C.: Care e cântecul tau preferat? Pe care îl consideri ca fiind cel mai bun?

 

F.J.: Este cântecul principal de pe albumul “Only Hope”, dupa care am dat si titlul albumului. Acest cântec vorbeste despre speranta pe care o avem în Isus si despre planul Sau pentru viata noastra.

 

O.D.C.: Spune-mi câteva cuvinte despre cartea ta “Ich mochte wahr und echt lebena.”

 

F.J.: Titlul se traduce “Vreau sa traiesc sincer si real” si aceasta este tema cartii. Cartea povesteste experienta mea la filmarile spectacolului “A Star search 2? si despre cum îmi traiesc viata cu Isus. De asemenea, vorbeste putin despre familia mea, în perioada când am câstigat Star Search.

 

O.D.C.: De ce Israelul este cea mai importanta tara pentru tine?

 

F.J.: Este Tara Sfânta, tara oamenilor lui Dumnezeu. Sustinem un proiect misionar numit AEBM (American European Bethel Mission). Am fost în Israel de câteva ori cu aceasta organizatie, în misiune, si am ajutat oamenii saraci.

 

O.D.C.: Ce tara ti-ai dori sa vizitezi?

 

F.J.: As dori sa merg în Australia.

 

O.D.C.: Ce stii despre România?

 

F.J.: Singura conexiune pe care am avut-o cu România a fost în biserica mea, unde aveam o prietena românca.

 

O.D.C.: Ce sarbatoare îti place cel mai mult si de ce?

F.J.: Îmi place Craciunul pentru mesajul pe care îl transmite, acela ca Isus a venit în lume ca om. Îmi plac, de asemenea, aranjamentele cu zapada si lumini si mirosul de prajituri din bucataria mea.

 

O.D.C.: Care sunt metodele de care te folosesti pentru a avea o viata spirituala?

 

F.J.: Pentru mine este foarte important sa citesc regulat din Biblie, sa nu neglijez biserica, sa particip la serviciile divine ale bisericii, chiar daca sunt în calatorie, de multe ori. Rugaciunea este adevarata partasie cu Dumnezeul meu.


O.D.C.: Care este cea mai importanta rugaciune la care ti-a raspuns Dumnezeu?

 

F.J.: El mi-a raspuns la rugaciune de când aveam 5 ani. A fost prima mea rugaciune importanta. M-am rugat lui Dumnezeu sa îmi dea un fratior, chiar daca parintii mei nu mai doreau sa aiba înca un copil. Asa ca, printr-un miracol, Dumnezeu a facut-o pe mama sa se razgândeasca si am avut un fratior.

 

O.D.C.: Daca ar fi sa transmiti un mesaj pentru cei din jurul tau, ce ti-ai dori sa le spui?

 

F.J.: As dori sa le transmit ca fiecare e iubit neconditionat si în totalitate de Isus Hristos. Fiecare a  fost creat pentru un scop. Dragostea lui Isus poate si ne va elibera pe fiecare de orice pacat. Sa fim deschisi ca indivizi si sa Îl cautam dincolo de realitatea aceasta pe Dumnezeu

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com