Vasile Botomei isi sustine teza de doctorat

Juristul Vasile Botomei  isi va sustine maine, 5 iulie, teza de doctorat, la Chisinau. Lucrarea a fost coordonata de conferentiarul universitar Grigore Rusu, de la Universitatea de Stat din Moldova (USM) si ii are ca referenti pe profesorul universitar Victor Gutuleac, de la Vasile Botomei-doctorat (1)ULIM-Republica Moldova si conferentiarul Toma Toader, de la Universitatea George Bacovia din Bacau. Autorul a primit deja si referatul favorabil din partea conferentiarului universitar iesean Dumitru Popa (Apollonia –Iasi) pentru recunoasterea titlului stiintific de doctor in drept la nivel international.

Teza „Raspunderea administrativa: Aspecte practico-stiintifice in plan comparat Republica Moldova-Romania“ trateaza pe 250 de pagini modul in care se manifesta raspunderea conducatorilor institutiilor publice (din domeniul administratiei publice sau din Justitie) in cele doua tari vecine. Nu lipsesc nici aplicatiile practice, „marca“ Vasile Botomei, atat de cunoscute in spatiul public. Juristul Vasile Botomei a inregistrat Partidul Democrat Liberal (PDL), in 2008,  aflat atunci la guvernare in Romania, dar si o Uniune Nationala a Barourilor din Romania, cu sediul in Bacau. Autorul lucrarii a cerut in mod repetat sa fie schimbata legislatia in ceea ce priveste raspunderea magistratilor in fata erorilor judiciare, confirmate prin decizii ale Curtii Europene a Drepturilor Omului. Vasile Botomei a confirmat prin actiunile sale (inregistrarea PDL sau a UNBR) slabiciunea institutiilor statului dar si necesitatea ca functionarii publici si magistratii sa raspunda si administrativ de pe urma propriilor erori.

„Teza de doctorat are autenticitate, originalitate, practica aplicata, ideile autorului implementate in dreptul intern roman atat prin acte administrative emise de CSM, de Ministerul Justitiei si Ministerul Administratiei si Internelor, precum si la cel mai inalt nivel de legalitate international, prin Decizia CEDO din 21 februarie 2012, publicata in dreptul intern in Monitorul Oficial al Romaniei nr 610 din 24 august 2012. In acest sens, aprecierile fata de caracterul serios, integru si moral al autorului Botomei Vasile, se cuvine a publica si referatul Conferentiarului Universitar doctor in drept Dumitru Popa, secretar stiintific la Universitatea Apollonia Iasi-Romania, care adauga la referintele celorlalti cercetatori stiintifici acreditati la nivel international“, a precizat conferentiarul universitar Toma Toader, de la Universitatea George Bacovia si referent oficial al tezei de doctorat.

Teza de doctorat poate fi consultata  pe site-ul Consiliului National pentru  Acreditare si Atestare iar comunicatul poate fi gasit aici: comunicat

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *