Vasile Botomei, in arest pentru 29 de zile

Magistratii Curtii de Apel din Bacau au decis, in aceasta seara, ca Vasile Botomei sa ramana in arest preventiv pentru urmatoarele 29 de Vasile Botomeizile. Decizia Curtii va fi atacata de Botomei, iar recursul se va judeca la Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei. Juristul Vasile Botomei, care a infiintat U.N.B.R –Baroul Bacau, la care este decan, este acuzat de practicarea ilegala a avocaturii, de fals in inscrisuri, pornind de la aceasta premisa, dar si de inselaciune, urmare a organizarii unei testari pentru accederea unor tineri absolventi de drept in baroul propriu de avocatura. Daca va fi gasit vinovat, atunci risca o pedeapsa de pana la 15 ani de inchisoare. Intreg contextul pare sa-i potrivnic…

Dupa mai bine de o ora de asteptare, magistratii Curtii din Bacau au facut publica incheierea de sedinta. Vasile Botomei si-a anuntat intentia de a face recurs. Totodata, el a mai solicitat instantei sa-i fie data evidenta probelor, numerotate, care sunt depuse la dosar. Asta, deoarece, in alte procese in care s-a incercat agatarea lui s-a intamplat sa dispara probe.

Impotriva tuturor

Vasile BotomeiVasile Botomei s-a erijat in aparatorul Drepturilor Omului si chiar a ridicat o cruce pentru victimele din Justitie. Acum, dupa ce s-a luptat cu avocatii din Baroul Bacau (traditional), dupa ce le-a facut plangere procurorilor si judecatorilor, dupa ce a reclamat faptele de coruptie ale unor politicieni de prim rang, are toate sansele sa ajunga o viitoare victima a Justitiei. Si semnele par sa mearga in acesta directie. Desi examenul pentru intrarea in propria structura de tip UNBR a fost anul trecut, abia ieri s-a dat semnalul retinerii si apoi al arestarii preventive. Si poate este de mentionat ca aceeasi Curte de Apel, care acum a luat decizia retinerii si arestarii preventive, este chiar institutia in care a murit Dinu Damaschin, motiv pentru care Vasile Botomei a formulat plangeri la Avocatul Poporului, CSM, s.a. si a cerut ca o sala sa poarte numele celui acuzat de proxenetism si trafic de persoane. Magistratii institutiei pe care Botomei a umilit-o sunt, acum, stapanii lui. Care, potrivit legilor, trecute prin propriul filtru, vor decide daca Vasile Botomei va mai vedea lumina zilei.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com