Va fi distrus ecosistemul lacului de la Insula de Agrement din Bacau. Unde ne sunt „ecologistii“?

Vestea ca incepe decolmatarea lacului de la Insula de Agrement nu i-a „miscat“ deloc pe ecologistii din Bacau, dealtfel, bine furajati din bani publici. Faptul ca lacul va fi secat  primavara iar excavatoarele vor rade mii delebada insula de Agrement (1)
Fostul ecologist Gabriel Gritcu
vietuitoare nu le-a trezit sentimentele de altadata, cand acestea erau intretinute cu sume frumoase de la bugetul local.

Nu de putine ori, Centrul Regional de Ecologie, paznicul lebedelor, ratelor si a altor specii care traiesc in lacurile artificiale, de acumulare, din jurul Bacaului, a luat pozitie fata de unele incalcari ale normelor de mediu. Ba mai mult si pestii au avut parte de protectie, mai ales cei prinsi in plasele de monofilament.

În conturile Nautica si CRE au intrat sute de mii de euro, nerambursabili, pe legea 350/2005, pentru sprijinirea voluntariatul pe probleme de mediu. Daca s-a facut ceva bun de acei bani pentru „lumea celor care nu cuvanta„ doar ecosistem Insula de Agrement (1)ei, cei din primarie si poate DNA ar putea sa stie.

Iata ca un lac intreg va fi secat in doar cateva zile, primavara, cand pasarile dar si alte vietuitoare au depus oua sau au deja pui.

Dupa modelul  ecologistilor Green Peace, Gabriel Gritcu, fost presedinte CRE, acum Stavarache, Tescaru si Gritcumare sef in administratia Stavarache, (director al Directiei Servicii Publice)  se va lega de un excavator sa protesteze fata de crimele care vor avea loc?

excavatorIi asteptam pe ecologisti sa monitorizeze practicile barbare, care vor duce la uciderea a mii de vietuitoare (pesti, pasari, mamifere).

Administratia Nationala Apele Române, prin Administratia Bazinala Siret, a început, de ieri, 7 mai, operatiunile de golire a lacului de la Insula de Agrement. Pâna pe 11 mai, luciul de apa va dispare cu totul, într-un ritm de aproximativ un metru pe zi. Recent, a fost alocat un milion de lei pentru aceasta lucrare.

ecosistem Insula de Agrement (2)lebada insula de Agrement (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com