TUPEU: Romeo Stavarache ameninta ca închide Adevarul

Primarul Bacaului spune ca va cere presedintelui Traian Basescu desfiintarea ziarului. Edilul a amenintat si a înjurat jurnalistii de la Adevarul.

Primarul Bacaului, Romeo Stavarache, spune ca va cere presedintelui României, Traian Basescu, desfiintarea ziarului Adevarul. Afirmatia a fost facuta de edil în timp ce facea presiuni pentru a bloca aparitia unei anchete de presa, legata de pasajul subteran rutier Oituz-Stefan Guse, care se realizeaza cu fonduri europene. ”Daca scrii vreodata ceva de genul asta, e un scandal monstru. Cer presedintelui României sa va desfiinteze pe toti! Sunt foarte afectat!”, a declarat Romeo Stavarache. Mai mult, primarul a amenintat jurnalistul, lasând de înteles ca va face ceva necugetat. ”Deci, daca scrie vreun cuvânt minciuna vreau sa spun ca, pe cuvântul meu, ce n-am facut niciodata fac acuma”, a spus edilul iesit din minti, motivând ca aparitia articolului ar aduce deservicii întregului oras.

Romeo Stavarache a început si a încheiat convorbirea cu o ploaie de înjurii aduse jurnalistului. ”Du-te-n mata-n cur, ba bullshit!”. Primarul bacauan nu este la prima ”scapare” de acest gen, care a ajuns în spatiul public. Pe 24 aprilie 2007, el a înjurat breasla jurnalistica, în direct, la un post de radio local. El se afla în aceeasi masina cu prefectul de atunci, Gabriel Berca, care dadea un interviu la radio. Auzind întrebarile, Stavarache a reactionat violent, înjurând: “Mai da-i in p… mamei lor (n.r. de jurnalisti)”. În ciuda înregistrarii si a martorilor, el a trimis un comunicat de presa, din partea Primariei Bacau, în care spunea ca nu se afla în masina. Gabriel Berca confirma atât înjuriile, cât si alte deviatii în comportamentul primarului. ”A înjurat, e evident! Exista înregistrarea la radio. Stavarache se comporta ciudat si în primarie sau la partid. Înjura, arunca cu telefoane, da cu pumnul în masa. Ca sa nu mai vorbesc de altele!”, a spus senatorul Gabriel Berca.

 

 

Informatia ca ziaristii de la Adevarul au aflat despre neregulile de la pasajul subteran a ajuns la urechile primarului Stavarache, chiar înainte ca acestia sa-i solicite un punct de vedere oficial.  Nervos, edilul a reactionat, amenintând telefonic pe jurnalistul care investiga cazul. În acel moment, informatia ajunsa în redactie era ca Primaria Bacau va fi, cu certitudine, obligata sa dea toti banii înapoi.

Romeo Stavarache, PRIMAR MUNICIPIUL BACAU:

„Si el (n.r – autorul articolului) încearca… auzi! Pune întrebare ca trebuie sa dea toti banii înapoi! Nici n-a fost vorba vreodata de asa ceva! Daca scrii vreodata ceva de genul asta iese un scandal monstru. Cer presedintelui României sa va desfiinteze pe toti! Sunt foarte afectat! Sunt niste chestii care aduc deservicii foarte mari României. Îs foarte afectat, foarte afectat! Deci, daca scrii vreun cuvânt minciuna vreau sa spun ca, pe cuvântul meu, ce n-am facut niciodata fac acuma pentru ca nu e normal ca orasul acesta sa aiba de suferit. Auzi la el…, e adevarat ca da toti banii înapoi? Du-te-n mata-n cur, ba bullshit! Tu nu stii nimic. De unde informatia asta?“

Mai multe puteti citi in paginile ADEVARUL

 

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com