Un tata alcoolic din Buhoci si-a abuzat copii si si-a snopit in bataie nevasta si mama/ DGASPC cere protejarea copiilor

Sase copii din Buhoci, abuzati de tatal alcoolic, au toate sansele sa fie crescuti de bunica materna, dupa ce in acest caz s-a implicat Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGSPC) Bacau, care va trimite concluziile Tribunalului Bacau intr-un proces ce va deschis curand. Cazul de abuz a fost sesizat de localnici, care au chemat ambulanta, pentru spitalizarea mamei individului care are probleme cu bautura si este deosebit de violent. In mod surprinzator, alcoolicul a avut de partea sa autoritatile locale din Buhoci, care au infirmat in parte cele reclamate.

„Sesizarile fac referire de fiecare data la faptul ca cei sase minori sunt lasati nesupravegheati, tatal consuma bauturi alcoolice  si este violent. De altfel, tot din primele informatii obtinute de catre echipa Centrului pentru Servicii de Interventie in Regim de Urgenta la fata locului, a rezultat ca tatal copiilor si-a agresat propria mama (bunica paterna a copiilor), aceasta fiind internata in spital in seara zilei de 14 noiembrie cu fractura de sold”, a precizat Alina Iftode, purtator de cuvant al DGASPC Bacau.

citeste si: O sansa la viata pentru persoanele cu dizabilitati severe de la Centrul „C. Negri” din Târgu Ocna/ Mortalitate 0, 40% recuperare relativa

Verificarile efectuate au scos la iveala faptul ca mama copiilor, impreuna cu acestia, au beneficiat de servicii specializate oferite de catre Centrul Maternal din cadrul DGASPC Bacau, in perioada octombrie 2009 – ianuarie 2010, tot ca o consecinta a violentelor din familie. Potrivit legislatiei in vigoare, aceasta  s-a intros in familie impreuna cu copiii, la cerere, ca urmare a faptului ca cei doi soti s-au impacat. Ulterior s-au constatat si alte acte de violenta, la care membrii comunitatii fac referire sub rezerva anonimatului, fiindu-le frica de agresivitatea lui V M, tatal copiilor. S-a mai observat, de asemenea, ca minorii de varsta scolara sunt impiedicati de catre tata sa frecventeze cursurile scolare in fiecare zi, acesta solicitandu-le sa ramana acasa pe  rand pentru a ingriji fratele mai mic. Evaluarea efectuata pana in prezent confirma neglijarea grava a minorilor de catre parinti.

 

Ancheta DGASPC confirma abuzurile

 

„Urmare a  evaluarilor facute in teren s-a constatat: bunica paterna a copiilor, care in prezent se afla internata ca urmare a actelor de violenta manifestate de fiul ei, tatal copiilor, asupra sa. Batrana povesteste ingrozita de cate ori a agresat-o atat pe ea cat si pe nora sa, mama copiilor, aceasta din urma luindu-si copiii si adapostindu-se pe unde putea. Ultima data cand a agresat-o pe mama copiilor aceasta se afla pe camp, nemaiputand sa ajunga acasa pentru a-si lua cei sase fii. Mai mult decat atat, bunica paterna a afirmat in mod explicit ca ii este foarte teama ca fiul sau o omoara, motiv pentru care in caz nu doreste sa colaboreze decat cu DGASPC si reprezentanti ai Politiei. Bunica celor sase copii a declarat, de asemenea, faptul ca dupa ce a fost preluata de SMURD iar fiul sau i-a furat carnea de porc ce a fost gasita in congelator “m-a jefuit”. Bunica celor sase frati confirma faptul ca acestia stateau de multe ori nemancati, dezbracati, etc. De asemenea, urmare primelor evaluari efectuate s-a constatat ca tatal celor sase copii a fost judecat in dosarul nr 1177/180/2009 (dosar ce poate fi consultat pe portalul Judecatoriei Bacau) pentru vatamare corporala grava, fiind condamnat la 2 ani si jumatate de inchisoare, cu suspendare si cu un termen de incercare de 4 ani si jumatate. Parte vatamata era sotia sa (retineti ca toti cei sase copii asistau de fiecare data la scenele de violenta extrema ale tatalui), in dosar constituindu-se parte civila si Spitalul Judetean. Astazi, 17.11.2011, DGASPC a luat legatura, telefonic, cu mama celor sase copii, aceasta din urma confirmand spusele batranei si solicitand ca cei sase copii ai sai sa fie incredintati mamei sale, deci bunicii materne, spre crestere si ingrijire. Reprezentantii DGASPC l-au contactat pe tatal celor sase frati de mai multe ori pentru a-l invita la sediul DGASPC, acesta nu a venit pentru a discuta despre situatia copiilor sai si nici macar nu a intrebat ce fac acestia. Ancheta sociala este in desfasurare, propunerile DGASPC Bacau vor fi prezentate Tribunalului Bacau astfel incat sa fie respectate drepturile copiilor”, se arata in comunicatul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGSPC) Bacau.
citeste si articolul: DGASPC Bacau continua reforma in centrele de plasament cu ajutorul partenerilor englezi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com