Sunteti chemat in judecata. Cum va aparati in mod eficient?

Avocat Sebastian Vlad Secuiu

Întâmpinarea este actul de procedura prin care cel chemat in judecata (pârâtul) raspunde în scris la pretentiile reclamantului din cuprinsul cererii de chemare in judecata. Are scopul sa ofere pârâtului posibilitatea sa-si formuleze aparari temeinice raportat la cerintele reclamantului. avocat Vlad SecuiuPrin intermediul cererii de chemare in judecata si al întampinarii partile litigante (reclamantul si pârâtul) îsi cunosc reciproc pretentiile si apararile, înca de la începutul procesului.

Cuprinsul întâmpinarii este reglementat de prevederile art. 205-208 din Codul de procedura civila. Astfel, întampinarea va cuprinde:

-numele si prenumele, codul numeric personal, domiciliul sau resedinta pârâtului. Daca pârâtul locuieste în strainatate va arata si domiciliul ales în România unde i se vor face toate comunicarile privind procesul;

-exceptiile procesuale pe care pârâtul le invoca fata de cererea reclamantului;

sala Curtea de Apel Bacau-raspunsul la toate pretentiile si motivele de fapt si de drept ale cererii de chemare in judecata;

-mijloacele de proba sau dovezile pe care le invoca în aparare fata de pretentiile reclamantului;

-semnatura.

La începutul întâmpinarii se vor indica numarul dosarului si instanta învestita cu solutionarea cererii reclamantului.

Întâmpinarea se depune la instanta învestita cu solutionarea cererii de chemare în judecata în atâtea exemplare corespunzatoare numarului partilor litigante, la care se adauga un exemplar pentru instanta. Aceeasi situatie se aplica si în cazul copiilor certificate dupa înscrisurile pe care pârâtul le depune odata cu întampinarea.

Judecatoria BacauCând sunt mai multi pârâti, acestia pot raspunde prin aceeasi întâmpinare ori prin întâmpinari diferite.

Nedepunerea întâmpinarii în termenul prevazut de lege atrage decaderea pârâtului din dreptul de a mai propune probe si de a mai invoca exceptii, în afara celor de ordine publica.

 

3 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com