Soldatul Florinel Enache, vizitat la spital de presedintele Barack Obama

Marti, 6 martie 2013, AP si ABC News au dat publicitatii o stire despre vizita presedintelui american Barack Obama la spitalului militar „Walter Reed” din Bethesda, Maryland. Potrivit surselor citate, presedintele american a vizitat, timp de o ora, 15 soldati raniti în misiune, care se afla in ingrijirea ”Walter Reed National Military Medical Center” (WRNMMC).
Florinel Enache si familia la spitalul Walter Reed din Bethesda, Marylandpresedintele Obama, d-na Lilly Pierce si eroul nostru Florinel EnacheÎn timpul vizitei sale, presedintele Obama a prezentat onorurile si a inmânat doua decoratii „Purple Heart” pentru militarii raniti in razboi. De asemenea, presedintele american a participat la ceremonia de avansare a unuia dintre soldatii raniti.

 

Casa Alba nu a precizat numele soldatilor vizitati de presedintele Obama, dar a precizat ca cei 15 militari fac parte din „US Army”;  „US Marine Corps”, iar unul dintre ei este soldat al fortelor aliate NATO. Soldatul strain, vizitat marti de presedintele Obama, este subofiterul Florinel Enache din trupele ISAF, Brigada 282 Infanterie Mecanizata „Unirea Principatelor”.

 

Soldatul român se afla internat la spitalul militar “Walter Reed” din data de 26 mai 2012.

El a fost ranit de un dispozitiv exploziv improvizat in data de 4 mai 2012, in provincia Zabul, Afganistan. În urma deflagratiei, soldatul român a suferit rani grave, care au condus la amputarea ambelor picioare si a mâinii stângi.

În luna aprilie a anului curent, soldatul va fi transferat in centrul de recuperare al spitalului „Walter Reed”, iar sotia, Lamâita Enache, va ramâne la Washington DC ca insotitoare pâna la repatrierea militarului. Costurile tratamentului medical si de recuperare sunt suportate de MApN.

WRNMMC Maryland, supranumit „Centrul Medical al Natiunii” este cel mai performant spital militar din SUA, care asigura tratament si recuperare medicala pentru soldatii din intreaga lume, ranitii grav în razboaiele din Irak si Afganistan. Spitalul furnizeaza servicii medicale grupate in peste 100 de clinici si specialitati. Walter Reed Militar National Medical Center (WRNMMC) a fost înfiintat la 10 noiembrie 2011, dupa un amplu proiect de renovare, consolidare si unificare a altor doua spitale: „National Naval Medical Center” si „Walter Reed Army Medical Center” intr-un singur Centru Medical. Actualul campus combina o istorie de 170 de ani si excelenta a doua specialitati – marina militara si medicina militara.

Spitalul asigura servicii medicale pentru eroi de razboi, presedinti si inalti oficiali deopotriva. La realizarea proiectului WRNMMC, care a constat in constructia a doua cladiri noi si renovarea cladirilor vechi ale celor doua spitale (inclusiv corpul 4C in care este internat acum Florinel Enache), au contribuit un numar important de specialisti români, angajati ai unei companii americane contractor guvernamental, specializati in lucrari electrice, electronice, de securitate si montj pentru aparatura si echipamente de inalta performanta. Proiectul WRNMMC, cu durata de cinci ani, s-a finalizat in iulie 2011. Proiectul de renovare a avut doi mamangeri, dntre care unul este de origine româna, licentiat al Universitatii Tehnice din Cluj Napoca, cu studii postuniversitare PMP (Professional Project Manager) in SUA.

Foto: Ana Tabrean Pennington, Pennsylvania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com