Schimbarea la fata a Parcului Natural Vanatori Neamt cu ajutorul fondurilor europene (Galerie foto)

Organismul Intermediar pentru Programul Operational Sectorial Mediu Bacau, din Regiunea Nord Est, a anuntat atragerea unor fonduri importante destinate unor investitii in Parcul Natural Vanatori Neamt. Peste 1 milion de euro vor veni prin trei proiecte de care vor beneficia atat autoritatile din Vanatori Neamt, cat si Administratia Parcului Natural Vanatori, dar in primul rand localnicii si turistii.

 

“Masuri pentru managementul speciilor de pasari de interes comunitar din Parcul Natural Vanatori Neamt, in valoare de 1,49 milioane de lei, “Imbunatatirea statutului de conservare a speciei zimbru in Parcul Natural Neamt” , in valoare de 1,4 milioane de lei si “Abordarea comuna privind conservarea biodiversitatii de interes comunitar in doua arii protejate din judetul Neamt: Rezervatia naturala Secu si Parcul Natural Vanatori Neamt”, in valoare de 1,51 milioane de lei sunt proiectele care vizeaza protectia si dezvoltarea intregii zone, cunoscuta ca centru de spiritualitate pentru romani.

(Vom reveni cu o prezentare detaliata a fiecarui proiect, realizata in urma actiunii mediatice a OIS POS Mediu Bacu si a Ministerului Mediului si Padurilor.)

 

44 de proiecte finantate in mare parte de la bugetul UE, prin Programul Operational Sectorial (POS) Mediu , sunt in curs de derulare in Regiunea Nord Est, din care cate sase sunt pentru apa si deseuri, 23 pentru protectia naturii, sase pentru protectia impotriva inundatiilor si altele trei, pentru sectorul de termoficare. OIS POS Mediu Bacau si-a prezentat cateva din proiectele pe care le are in derulare, cu un rol important in schimbarea la fata a intregii regiuni a Moldovei.

 

Prin Programul Operational Sectorial (POS) Mediu sunt alocati 5,6 miliarde de euro, din care 4,5 sunt contributie comunitara iar restul de 1,1 sunt de la bugetul Romaniei. Principalii beneficiari sunt autoritatile locale, prin POS Mediu dorindu-se protectia si imbunatatirea standardelor de viata ale populatiei si celor de mediu. Printre obiectivele principale ale programului comunitar se numara si imbunatatirea accesului la utilitatile publice, a protectiei mediului si intarirea capacitatii institutionale de guvernare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com