Romeo Stavarache vrea referendum pentru câini. Eutanasiere sau sterilizare

Romeo Stavarache, primarul Bacaului, a facut astazi, dupa sapte luni de arest, prima conferinta de presa, în care si-a exprimat ultimile dorinte administrative. Edilul crede ca principalele probleme ale Bacaului sunt câinii fara stapân, locurile de parcare si spatiile verzi. Marcat de lunile de absenta si de problemele cu legea, Stavarache vrea sa termine anul acesta toate proiectele cu fonduri europene începute.

Romeo StavarachePrimarul Bacaului a avut astazi prima iesire publica, în conferinta de presa, în Romeo Stavarache si George Bogdan Dutacare a facut referire doar tangential la problemele cu Justitia. Edilul a explicat ca este un om moral si ca din acest motiv nu si-a dat demisia, desi procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au cerut arestarea lui, dupa încalcarea masurii controlului judiciar într-un caz de luare de mita, în forma continuata. „Trebuia ori sa demisionez, ori sa ma întorc în primarie, sa termin proiectele pe care le-am început. Cred ca vom recâstiga credibilitatea. Anul acesta trebuie sa terminam toate proiectele începute, sa consumam cei 95 de milioane de euro, aproximativ 385 de milioane de lei, alocati în diverse proiecte. Am definitivat atât bugetul, la care am contribuit, cât si echipa din Executivul Primariei, cu care voi merge pâna la capat, pâna în 2016 sau cât o vrea Dumnezeu“, a spus Stavarache. Vasile TescaruBacaul îi are ca viceprimari pe Radu Ababei si Vasile Tescaru, iar Iulian Stoican a fost nevoit sa se întoarca în fotoliul de consilier local, dar are promisa o functie într-o noua structura creata de edil în Primaria Bacau.

Romeo Stavarache este pus pe fapte mari. Si-a luat atributii la Directia Servicii Publice-Spatii Verzi, a influentat bugetul pe 2015 si vrea sa faca o noua reorganizare a unor departamente din primarie. „Vreau sa alocam bani pentru creareav unor locuri de munca direct, asa cum este SCC, de la Centrul de Afaceri“, a spus edilul. Totodata, a facut referire la licitatia pentru Insula de Agrement, unde „are o parere proprie, pe care nu o spune“. Stavarache a fost aluziv referitor la licitatie, pe care Primaria Bacau a anulat-o, dupa ce initial îl daduse câstigator pe Viorel Rusu (Conextrust-Amici), unul din Radu Ababeidenuntatorii din dosarul de mita a lui Stavarache.

„Bacaul are trei probleme: câinii comunitari, locurile de parcare si spatiile verzi“

Romeo Stavarache promite mai multa transparenta dinspre Primarie si se asteapta la o buna colaborare cu mass-media dar si sa primeasca reclamatiile cetatenilor. „Sunt cele trei probleme care trebuie rezolvate în Bacau: câinii comunitari, locurile de parcare si spatiile verzi. Numarul masinilor a crescut foarte mult, numai în acest an au fostRadu Ababei si Iulian Stoicanînmtriculate 8000 de masini în municipiul Bacau. Ar trebui platita o taxa, deIonut Tomescu cinci lei, din partea posesorilor de masini, pentru crearea de noi locuri de parcare. Apoi, câinii comunitari. Din pacate, dupa Ordinul DSVSA ( n.r.care a interzis strângerea câinilor la padocul de la Nicolae Balcescu)  nu am mai putut duce situatia pâna la capat. Trebuie organizat un referendum, sa ne spuna majoritatea bacauanilor ce este de facut. Si cu locurile de parcare si cu câinii fara stapân“ a spus Romeo Stavarache. Edilul a recunoscut ca nu poate mentiona cum ar putea arata variantele la referendum si daca eutanasierea câinilor este o varianta. „Astept propunerile bacauanilor, ei trebuie sa decida“.

„Am avut o perioada grea. Multumesc lui Dumnezeu ca am trecut peste, cu puterea ce mi-a dat-o. Am simtit puterea rugaciunii“

Edilul a spus de la bun început ca nu va comenta nimic în privinta dosarelor penale în care este cercetat si trimis în judecata. Fregvent, în timpul alocutiunii, Romeo Stavarache a revenit asupra perioadei grele, de arest, pe care a depasit-o prin rugaciune. „Justitia sa-si faca treaba. Nu voi comenta nimic pe seama problemelor pe care leam avut. Multumesc lui Dumnezeu ca am trecut peste, cu puterea ce mi-a dat-o. Am simtit puterea rugaciunii“, a spus primarul.

3 Comentarii

  1. ax spune:

    Daca ar fi fost sterilizati parintii lui Stavarache scapam de o mare pacoste !

  2. Codrina spune:

    Sterilizarea e singura si cea mai eficienta solutie! Daca ii omoram asta nu inseamna ca o sa si dispara, lumea va continua sa-i abandoneze, sa-i lase sa se inmulteasca, si uite asa va fi un sir nesfarsit! Eu as cere si educarea persoanelor in privinta animalelor. Noi ducem lipsa de asta, nu necuvantatoarele!

  3. ana spune:

    Logic ca vrem si parcari, vrem si spatii verzi, si nu in ultimul rand, si mai important STERILIZAREA maidanezilor si NU eutanasia, ca doar suntem OAMENI si NU CRIMINALI, nu??????????

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com