Romeo Stavarache, un pericol public tinut sub pres

Primarul Bacaului a fost si este un invidid care prezinta pericol public. Romeo Stavarache, inculpat in doua dosare, in care este acuzat de grave de coruptie,  a fost lasat în libertate deoarece procurorii, la rândul lor, au finalizat tardiv dosarele. Din motive de influenta politica sau Dumnezeu stie, oamenii legii din Bacau au fost complici la faptele edilului bacauan. Romeo Stavarache, cercetat penalIar viciul a fost continuat la Curtea de Apel Bacau, unde primarul liberal are oarecare pârghii, care a considerat ca Romeo Stavarache nu poate fi arestat preventiv pentru ca : „Organul de urmarire penala a stat în pasivitate timp de aproape 2 ani si jumatate, iar în anul 2014 solicita arestarea preventiva apreciind ca masura este necesara pentru înlaturarea unei strari de pericol, pericol total ignorat timp de doi ani si jumatate, când nu  numai ca nu s-a solicitat luarea vreunei masuri preventive dar nici nu s-a dispus începerea urmaririi penale, pentru a se efectua verificarile cuvenite”, dupa cum se arata în motivarea Curtii de Apel Bacau. În aceeasi motivare  a Curtii de Apel Bacau se arata ca Romeo Stavarache a realizat un circuit infractional, date fiind relatiile influente pe care le are ca primar de municipiu, în functie de 10 ani de zile. Procurorii bacauani de la DNA îl acuza pe Romeo Stavarache ca a luat spaga, timp de mai multi ani, de la oamenii de afaceri Costel Casuneanu, Viorel Rusu, Costica Rusu si Constantin Sosu. În total, Stavarache si-a tras, prin conturile lui Liviu Goian, patronul 1 TV Bacau, a lui Liviu Cenusa, patronul Ziarului de Bacau dar si a lui Constantin Apostol, director ADR NE si presedinte al Asociatiei Top Sport Bacau, 2,3 milioane de lei.

Unde duce autonomia locala extrema. Povestea unui traseist spagar

Din 2004, Romeo Stavarache a prins un culoar politic extrem de favorabil, iar relationalul influent dezvoltat l-a ajutat sa fie unul Romeo Stavarache dintre liberalii de frunte la nivel national. În tinerete a fost inginer la Aerostar, iar la Revolutie a fost primit de organele de Militie si Securitate sa intre la balconul Prefecturii din Bacau. A trecut apoi prin FSN, PDSR, ApR, PUR, PNL pentru ca pe 26 iunie 2014 sa ajunga în atentia procurorilor pentru fapte grave de coruptie.

Dupa ce a ajuns, în 2004, primar al Bacaului, pe listele Partidului Umanist Român a lui Dan Voiculescu, Stavarache a reusit sa-i convinga pe liberalii din Capitala ca este potrivit sa preia frâiele organizatiei PNL Bacau. În acest fel, edilul a beneficiat de avantajele guvernarii Aliantei DA, pastorita de Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu. A influentat numirea si atragerea oamenilor apropiati lui si a familiei în institutii si a exercitat permanent un rol fata de aducerea unor noi cadre în Justitie, favorabile lui. Poate nu este deloc întâmplator faptul ca în 2007, când a izbucnit primul mare scandal de coruptie, în care Stavarache era direct implicat, la CET Bacau, la conducerea DNA a fost adus Manuel Humulescu. Procurorul a condus DNA Bacau pâna în 2014. Si Romeo Stavarache a avut liniste, prosperitate, spagi si clientela dupa bunul plac. Totusi, in ultimii doin ani de mandat, sub conducerea lui Manuel Humulescu au iesit primele dosare, prin care au fost trimisi in judecata si condamnati Marius Stanila si Constantin Apostol. In timp ce cumnatul Marius Stanila face un an si patru luni de inchisoare, cumatrul Apostol este inca liber si pe fundtie, ca director al ADR NE.

De cateva luni, mizeriile inimaginabile facute de primarul bacauan au mai iesit la suprafata.  Romeo Stavarache este inculpat in doua dosare penale, cu acuzatii si probe care ii ingroapa cariera politica definitiv.

Edil agresiv, înjura si ameninta presa cu Basescu

In urma cu trei ani, Romeo Stavarache a adresat amenintari cu desfiintarea unor jurnalisti si a ziarului Romeo Stavarache si Traian Basescu -2004stavarache (112)Adevarul. Atunci a spus  ca va lua legatura cu Traian Basescu, daca va apare o ancheta despre ilegalitatile semnate de edil la construirea Pasajului Subteran din Bacau. „Îi voi cere lui Basescu sa va desfiinteze pe toti, daca apare asa ceva“, a spus Romeo Stavarache. Inregistrarea convorbirii a trezit un scandal national, dar situatia a trecut fara sa influenteze prea mult imaginea primarului din Bacau.  Tot atunci Stavarache a înjurat ca un birjar realizatorul anchetei.

In 2007, acelasi primar a mai injurat si jurnalistii unei publicatii locale, cand fostul prefect Gabriel Berca dadea un interviu la un post de radio. Printre manifestarile edilului, potrivit colegilor liberali, se numara si ticurile fizice si verbale, loviturile cu pumnul în masa si limbajul trivial.

 

Un comentariu

  1. ax spune:

    Felicitari pentru articolele foarte bine documentate! Iti sugerez sa faci acele investigatii legate de trecutul securist al inculpatului . Vei descoperi sorgintea reletiei cu Voiculescu.Si inca ceva : solicita de la Penitenciarul Bacau informatia legata de locul unde cumnatul Stanila executa „dreptul la munca”.Nu cumva la Aerostar ? Vei mai descoperi , pe aceeasi linie securista , legaturi vechi de prietenie intre alti fosti informatori si colaboratori ai Sec uritatii…Succes Mircea !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com