Romeo Stavarache ramane in arest si in luna august. Edilul este acuzat de coruptie

Magistratii Curtii de Apel din Bacau au decis astazi sa mentina starea de arest preventiv pentru Romeo Stavarache. Urmatorul termen în care edilul va încerca sa iasa din arestul Politiei este 22 august. Împreuna cu edilul, vor ramâne în celula si Liviu Goian, care detine 1 Tv Bacau, dar si verisorul lui Stavarache, Liviu Cenusa, patronul Ziarului de Bacau. Ambii au fost complici la luare de mita.

masina StavaracheProcurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au trimis în judecata, în stare de arest Damaschin va sta in arestul IPJ Bacau inca 29 de zilepreventiv, pe Romeo Stavarache, pentru cinci infractiuni de luare de mita, dar si pe oamenii de afaceri Liviu Cenusa, patron al Ziarului de Bacau si Liviu Goian, care detine televiziunea 1 TV Bacau, ambii pentru complicitate la luare de mita. În acelasi dosar vor fi judecati Constantin Apostol, directorul Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord Est si presedintele Asociatiei Top Sport, pentru complicitate la luare de mita dar si „regele asfaltului“, milionarul Costel Casuneanu, pentru dare de mita. Edilul Bacaului este la al doilea dosar penal pentru fapte de coruptie, dupa ce la începutul lunii aprilie, DNA Bacau l-a trimis în judecata pentru tentativa de abuz în functie, la atribuirea ilegala a unui apartament social.

Romeo Stavarache, cercetat penalPotrivit anchetatorilor, în perioada 2008-2011, Romeo  Stavarache a primit peste 2,39 Curtea de Apel Bacau arestati milioane de lei de la oameni de afaceri din Bacau, prin intermediul  firmelor ce apartin lui Liviu Goian si Liviu Cenusa, dar si prin conturile asociatiei sportive, patronata de seful fondurilor europene din Moldova.  Mita a fost data sub acoperirea unor contracte fictive de publicitate în mass-media sau sub forma sponsorizarilor sportive.  Romeo Stavarache  a cerut  50% din valoarea mentenatei, decontata de primarie, pentru stâlpii de iluminat din oras, din care a primit 810 mii de lei. În 2009, milionarul Costel Casuneanu, care a vrut sa ridice un centru de afaceri cu fonduri europene, a fost conditionat de Stavarache sa achite 100 de mii de lei în contul Asociatiei Top Sport, condusa de Constantin Apostol, pentru eliberarea autorizatiei de urbanism. Un alt om de afaceri bacauan, Viorel Rusu, a fost obligat sa plateasca 150 de mii de lei la încheierea unui contract de lucrari edilitare si 10% din valoarea constructiei unui bloc ANL, adica înca 1,259 milioane de lei. Primarul Bacaului a obtinut alti bani si de la Constantin Sosu, care are firma de salubrizare din municipiul Bacau, prin intermediul firmei care detine televiziunea 1 TV Bacau. Totodata, procurorii au pus sechestru pe trei loturi de teren si patru cladiri, care apartin primarului Romeo Stavarache, pentru recuperarea celor 2,39 milioane de lei, primiti spaga de edilul Bacaului.
 

2 Comentarii

 1. Exeplu de abuz in serviciu marca Romeo Stavarache!
  Din interceptarile telefonice publicate de DNA Bacau in cazul mita pentru care este arestat Stavarache impreuna cu Liviu Goian si Liviu Cenusa:
  Stavarache: Pentru Centru! Dar nu i l-am dat.
  Apostol: De ce?
  Stavarache: Pentru ca nu i-l dau, de exemplu. Îti spun eu.
  _____________________________________________________
  Asa a facut ,,porcul politic” cu Botomei Vasile, pe toata durata din iulie 2004 pana in decembrie 2010, perioada in care a refuzat sa elibereze autorizatiile de functionare pentru spatiile comerciale din proprietatea Cabinetului de Avocat Doctor Botomei Vasile situate in Bacau,str.Republicii 27,A,1 si 3.
  Asa a procedat ,,porcul politic” prin masura demolarii fatadei de la aceleasi spatiile comerciale, inatreia zi de Craciun din 28 decembrie 2010,fara a tine cont ca Botomei Vasile obtinuse autorizatie de consstructie in forma in care erau modern edificate, ridicata de la Primarie prin executare silita pe baza de hotarare judecatoreasca castigata impotriva Primarului Stavarache.
  Asa a facutcu SC Desteptarea SA Bacau, prin ridicarea chioscurilor de presa din Municipiul Bacau, pe ca din 20 de chioscuri sa mai ramana cu 7 in tot Bacaul.
  Asa a facut porcul politic cu fiecare marchet, supermarchet din Bacau,carora nu le-a eliberat documentatia de autorizare pana nu si-a luat mita.
  Asa a procedat ,,porcul politic” prin a-l reclama la Parchet pe Botomei Vasile, pe motiv ca face avocatura clandestina.Asa a reusit sa determine pe pocurori sa-l trimita pe Botomei in judecata, nu pentru ca nu ar fi fost avocat, ci pentru ca functiona ca avocat in Baroul Bacau-UNBR, infiintat in alta Uniune Nationala de Barouri decat aceea in care functionau avocatii cu care Stavarache avea parti-priuri.
  Asa a stat in arest Botommei Vasile, exact acolo unde a ajuns sa fie ,,cazat” Stavarache cu incepere din 30 iulie 2014.
  Dar toate aceste lucruri nu s-ar fin intamplat daca in Primarie nu ar fi fost pe functii juridice niste ,,cozi de topor” cum sunt : Popovici Ovidiu Nicolae-secretar al municipiului Bacau,Gavrilescu Corneliu, sef serviciu juridic, fosta sefa la serviciu juridic Jinga Maria,ce a ajuns intre timp avocat intrata cu scutire de examen in Baroul Bacau.
  Prin urmare:
  Formulez sesizare publica catre DNA Bacau,impotriva:
  1.Primarului Romeo Stavarache,
  2.Popovici Ovidiu Nicolae,
  3.Gavrilescu Corneliu,
  4.JInga Maria,
  5.Sentes Maria, de la Biroul de autorizatii de functionare,(sotia Procurorului General Ionel Sentes de la parchetul de pe langa Curtea de Apel Bacau)
  Pentru urmatoarele fapte:
  -Sa fie cercetati pentru complicitate la luare de mita si abuz in serviciu contra intereselor persoanelor,pe motiv ca in calitate de functionari publici au creat acte de refuz pentru eliberare a Certificatului de urbanism in termen legal pentru Casuneanu,pana ce acesta din urma nu a dat spaga de 100.000 roni, pentru care este trimis in judecata Stavarache Romeo, impreuna cu Apostol Constantin si chiar Casuneanu.
  – Sa fie cercetati pentru abuz in serviciu informa calificata, consumat prin refuzul de a elibera autorizatii de functionare pentru spatiile SC Bartolo prod com SRL, din Bacau, str.Republicii 27 1 si 3, pe toata perioada din 01-01-2005, si pana le-a demolat din 28 decembrie 2010, cu toate ca firma detinea autorizatie de constructie pentru spatii,eliberata prin executare silita in dosarul 45/2004, format la executorul judecatoresc Dascalita Dumitru din Bacau, prin care a fost eliberata autorizatia de construire pentrus patiile in forma in care erau deja edificate, eliberata cu nr.454/29.09-09-2004,exact pe conturul terenului de sub constructii, conform documentatiilor cadastrale intabulate la OCPI Bacau
  Pentru aceste fapte a fost condamnata Romania la CEDO,dar nu s-a terminat inca cercetarea penala la Parchetul de pe langa Judecatoria Bacau, inceputa in dosarul 10041/P/22010.
  Cer DNA Bacau sa ceara dosarul de la PJ Bacau, deoarece in cauza s-au perindat 5 procurori, si nu au dat nici osolutie pana in prezent. Prejudiciile sint de 5000 euro pe luna pentru lipsa de folosonta a spatiilor conform destinatiilor comerciale pentru care au fost edificate, cu incepere din ianuarie 2005 inclusiv la zi pana pe 30 iulie 2014. Total 10 ani de inmultit cu 60.000 euro pe an, in total 600.000 euro pe zece ani, rezultate din lipsa veniturilor din chirii conform contractelor de inchiriere care au fost incheiate dar nu au fost executate din lipsa autorizatiilor de functionare pentru chiriasi.
  Va multumesc pentru inregistrarea comentariului ce contine sesizarea publica pentru DNA Bacau.

  Sesizarea a fost transmisa si pe urmatoarele mijloace de media:
  – See more at: http://www.desteptarea.ro/au-aparut-stenogramele-in-cazul-stavarache/#comment-34202

 2. Dr.Botomei Vasile recomanda telepatic lui Romica Stavarache,sa denunte din Artest toate matrapazlacurile girate sub semnaturile dlui Popovici Ovidiu Nicolae-secretarul municipiului Bacau,de seful serviciului juridic Gavrilescu Corneliu.Asta mai inainte de a se autodenunta cei doi. La drept vorbind, este nevoie in Arest de dnul Ovidiu Nicolae Popovici si de Gavrilescu Corneliu,pentru a face ,,proiecte de finantare nerambursabila pentru doarea cu mobilier a Arestului, in care se vor simti mai confortabil. Pai nu-i asa distinse Domnule Oviudiu,cum sa stea Romica fara secretar de consiliu local in Arest?! Pai nu se poate! Odata a-ti venit! Odata plecati!
  Adica: A plecat lupu! Sa plece si oitele!
  Si cine sa mai stea cu Romica?
  Pai sa stea langa Romica oamenii de baza ai lui:
  -Dna Nicoleta Bichescu, fost jurnalist la Ziarul de Bacau, care a facut proiecte spre a primi bani din finantari nerambursabile din bugetul local al municipiului Bacau, prin imprumuturi facute de primar la banci,cu restituire in urmatorii 30 de ani!
  -Dnul Florin Popescu blogar platit din banii publici din sursa externa,cu activitate de ,,monitorizare a presei”;
  Sa nu-i vina in minte lui Romica sa-ldenunte Ionut Tomescu!
  -Nu,nu,nu,pentru ca mai are de organizat spectacole in municipiu, si poate face rost de diplome pentru Romica, de ,,jonglor” de fonduri europene.
  Sau poate nu inca, ca mai trebuie jucata in piesa de teatru,la teatru Bacovia: piesa : ,,Eliminatii Coruptia din Primarie!”
  In aceste vremuri ,,grele” in care politicienii sunt vanati de DNA pentru coruptie, cand nu mai sunt candidati curati intre cei din PNL, PSD,PD-L,PNL,PP-DD, primesc cu placere cererea de candidatura pentru ocuparea functiei de Primar in municipiul Bacau,de la orice partid care este corupt, pentru ca venit vremea sa se faca administratie pentru oameni caci se pare ca au apus acele vremuri in care coruptii erau reprezentati prin corupti,iar candidatul de Primar era sustinut politic doar pentru frauda si nu pentru lauda!
  In vremuri noi sa vina oameni noi!
  ,,Vreau ca acest popor sa stie din ce in ce mai mult ce vrea!
  Si sa-si dea sama ce poate!
  O viata avem,romani… si-o cinste!
  Desteptati-va…,C-am dormit destul!”
  …………………………………………………………………………………..
  Doctor in stiinte juridice Botomei Vasile, spune:
  Tara nu are nevoie de functionari corupti!
  Va invit la drum s- alegem un Primar mai bun!
  Un om mai aproape de oameni si de nevoile lor!
  _____________________________________________________
  Astazi am montat inca o placa pe Troita din curtea ,,Casei pentru Apararea Drepturilor Omului -Mediator European Dr.Av.Vasile Botomei,,situata in Bacau,str.Oituz,33,pe care scrie:
  TROITA
  _________
  (14 septembrie 2012)
  Dedicata Biruintei
  In razboiul purtat impotriva coruptiei din justitie si din administratie.
  ,,…Si cu crucea ta pazeste pe Poporul Tau!”
  Spre slava Lui Dumnezeu.
  +AMIN+
  ____________________________________________________ Decan Avocat Doctor Vasile Botomei ,Mediator,Bacau,str.Oituz,33

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com