Romeo Stavarache: „Pasajul subteran va fi gata la sfarsitul lui mai“

Pasajul subteran din Bacau, care leaga strazile Oituz si Stefan Guse, va fi gata spre finalul campaniei electorale. Anuntul a fost facut astazi de primarul Bacaului, Romeo Stavarache, care si-a depus candidatura pentru un nou mandat. „Acum se termina lucrarile la pasaj. Ii vom da drumul pana la sfarsitul lui mai“, a spus Romeo Stavarache.

Pasajul din Bacau, care masoara doar 86,7 metri pe sub liniile ferate, a costat peste 8 milioane de euro. Contractul a fost castigat de societatea Procom SRL din Italia, dar lucrarile au fost facute de firmele oameni de afaceri Costel Casuneanu si Viorel Rusu, dealtfel cunoscuti ca puternici finantatori ai partidelor politice. Din ecuatia baietilor destepti, care au turnat la pasaj, nu lipseste nici liberalul Gica Vlasie de la Baixa. In luna august 2011, lucrarile de proasta calitate de la pasajul bacauan, dar si unele contracte, fara licitiatie, au determinat un scandal de proportii. Atunci, secretarul de stat Razvan Murgeanu, de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Tursimului a afirmat ca Auditul National „i-a dat cu flit lui Stavarache“ si ca acestuia i se cer inapoi o parte din banii europeni. Desi era de asteptat ca atat Inspectoratul de Stat in Constructii, cat si Departamentul pentru Lupta Antifrauda sa verifice situatia, asta nu s-a mai intamplat.

Pentru ca pasajul sa fie dat in folosinta chiar in campania electorala, edilul Romeo Stavarache mai avea nevoie de o intarziere. Arterele de iesire din pasaj nu au fost prevazute in proiectul cu finantare europeana iar licitatia a fost organizata abia in luna septembrie 2011. Pentru aceasta lucrare, municipalitatea a pus la bataie 4,4 milioane de lei. Licitatia a fost castigata de societatea Conextrust a omului de afaceri Viorel Rusu, iar firma care a contestat licitatia se numeste SC Drumuri si Poduri Gheorgheni, unde administrator este Gabriel Ciocan, care este totodata si director la firma lui Costel Casuneanu, Pa&Co International SA. Dealtfel, tot Casuneanu a câstigat mai bine de un milion de euro la infrastructura aceluiasi pasaj, la strada Oituz. Litigiul s-a terminat abia in primele luni a lui 2012, astfel incat lucrarea sa fie gata chiar in campania electorala.

3 Comentarii

  1. Romica fara Frica spune:

    Il doare la basca, taie panglici, il voteaza lumea, iese banul de peste tot. Bravo Rmica, ai reusit sa-i f..ti pe bacauani cum ai vrut!

  2. delphy spune:

    Mai tii minte cand te-a injurat primarul si amenin?at din cauza unui material scris de tine in ziarul Adevarul? Din pacate el si-a dus smecheria( pasajul) la final. Mircea? Politica este un animal plin de cruzime ce va castiga tot timpul daca lumea din jur este formata din needucati si/sau saraci ce pot fi manipulati foarte usor! Spor la ce vrei tu!

  3. ES spune:

    S/a tuns cu breton Pinnochio? :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com