Restaurantul Comalrid si o mie de metri in centrul Bacaului, vandute la pretul unei garsoniere

Imobilul in care functionau Restaurantul Comalrid si cunoscuta terasa Gradina de Vara impreuna cu terenul aferent, de peste o mie de metri patrati, au fost vandute de noua conducere a societatii cu suma de 85 de mii de lei, plus TVA, catre o alta firma detinuta de Rusu. Firma Bestal SA ii are ca actionari pe Vlad Luestean,(10%) si Adelina Rusu, care detine 90% din firma si este fiica lui Viorel Rusu.  Fostul restaurant este acum demolat pentru realizarea unei cladiri de birouri.

 

Schimbarea administratorului unic al Comalrid SA, de bun augur pentru Viorel Rusu

La inceputul lui 2011, Alexandru Iliescu este demis din pozitia de director general si administrator unic, chiar daca detinea cea mai mare parte a actiunilor-32,7%. Hotararea Adunarii Generale a Actionarilor, in care s-a stabilit schimbarea lui din functie a fost ulterior atacata in instanta. Dar, schimbarea conducerii a produs efecte, unele din ele, ireversibile.

Imediat dupa preluarea conducerii, Aurelia Taban, administrator unic al Comalrid a vandut Restaurantul Comalrid, din spatele Starii Civile, cu terenul afferent cu 85 839 de lei, fara TVA.

 

„Terenuri in centrul Bacaului, la 80-90 de euro“

Desi am contactat-o pe Aurelia Taban, pentru a afla cum s-a facut evaluarea imobilului si a terenului de peste o mie de metri patrati, in buricul targului, la doar 20 de mii de euro, nu am reusit sa aflam un raspuns concludent. Ulterior, Aurelia Taban nu a mai raspuns la telefon. O explicatie, in favoarea vanzarii cu acest pret, a  venit chiar de la Viorel Rusu. „Restaurantului Comalrid i s-a oprit functionarea de catre IGSIG. Au fost atatea plangeri la Protectia Consumatoruui, ca era mizerie si sobolani. Nu mai aveai ce face acolo. E adevarat, pretul de 85 de mii de lei pare mic. Dar terenul ar fi costat mai mult daca era liber, daca nu avea aceasta cladire construita. Noi cheltuim cu demolarea, care se face caramida cu caramida. Facem o demolare fara zgomot. Poate o mie de euro pe metru patrat era pretul inainte de criza. Acum sunt si terenuri, in centrul Bacaului, care se vand cu 80-90 de euro“, a spus Viorel Rusu.

 

„Restaurantul era in regula, indeplineam toate conditiile de igiena si calitate“

In replica, Alexandru Iliescu afirma ca Restaurantul Comalrid era in regula si ca existau mai multe certificate de control al calitatii. Totodata, bucataria Comalrid era foarte apreciata. „Nu sunt adevarate aceste lucruri. Societatea nu era supusa autorizarii IGSIG. Societatea a avut autorizatie  sanitara si sanitar veterinara, ba mai mult si certificare internationala HCCP 22000/2005, privind siguranta alimentelor AJA (abglo-americana -japoneza). Pot dovedi ca aveam atestate si ca eram in regula cu toate autorizatiile. Aceasta cladire a fost vanduta de noul administrator unic cu un pret cat al unei garsoniere si nu stiu cu ce motiv“, a mai spus Alexandru Iliescu.

 

 

Fostul director general a ramas sarac

Fostul administrator al societatii, Alexandru Iliescu, s-a trezit peste noapte sarac. Asta desi detinea 32,72 din patrimoniul societatii Comalrid, aproximat la o valoare de piata de peste 6 milioane de euro dar si datorii la stat de 80 de mii de euro. Daca toate imobilele s-ar fi vandut, partea lui Alexandru Iliescu ar fi trebuit sa fie de aproximativ 2 milioane de euro. Acum nu mai are nimic, decat niste dosare in instanta si mai multe plangeri. SC Comalrid din Bacau avea urmatoarele imobile: Sediul administrativ de pe strada Tolstoi, nr 4 (vandut in februarie 2012 catre Conextrust), Restaurantul Comalrid de pe strada Nicolae Titulescu, nr 1, Spatiul comercial Piata Centrala, spatiu comercial Piata Sud, spatiu comercial pe strada Oituz nr 1, spatiu comercial si depozit pe Alexei Tolstoi, nr 6 si depozit si un depozit comercial in onesti, langa Panimon.

 

Alexandru Iliescu a contestat in instanta deciziile Adunarii Generale a Actionarilor, care nu a intrunit conditiile de prezenta si participatie, cerute de lege. Curtea de Apel i-a acceptat recursul, prin decizie irevocabila si a intors dosarul spre rejudecare. Totodata, institutiile statului au fost sesizate asupra modului in care societatea a fost practic desfiintata si vanduta pe bucati cunoscutului om de afaceri bacauan Viorel Rusu. Va urma!

15 Comentarii

 1. un pamantean spune:

  În cazul Comalrid, se va face dreptate pana la urma. Cu institutiile statului sau mai bine zis cu oamenii care conduc aceste institutii este foarte greu. Omul a pus banii si influentele in miscare, dar ceea ce au facut nu poate fi trecut cu vederea sau iertat. Faptele, toate vor fi platite aici pe pamant. Unii vorbesc de Dumnezeu, de credinta, de bunatate, dau si citate, dar si-au intrebat mamele ce au facut acestui om si familiei lui? Lacrimile si suferintele pricinuite de acesti oameni se vindeca foarte greu. VA VENI O ZI cand se va face dreptate! Nimeni nu imparateste pamantul si nu este nemuritor, si dincolo nu iei absolut nimic, si din ce iei cu hapca se risipeste in toate zarile. O intrebam mai intai pe Victoria Balaita, si apoi pe Taban Aurelia, Rusu Viorel si camarila lui Andone, Ionescu, etc. Legea trebuie sa faca dreptate.

 2. Ivanescu C spune:

  Bestal a cooptat un nou asociat Rusu Viorel, cu aprox 90% din capitalul social, dupa care a fost absorbita de Rustrans SRL, tot de Rusu Viorel. Mai deunazi spunea ca nu mai stie nimic despre aceasta firma. Sau a dat o mana de ajutor, ca omul ajuta, e milos, asa cum a ajutat si pe Taban si Balaita de la Comalrid. Doamne , fa dreptate in cazul Comalrid.

 3. un cetatean spune:

  Conform ultimelor inregistrari de la ORC Bacau, actionar majoritar al Bestal SA nu este decat Rusu Viorel, cu peste 90%, fiica acestuia cu 6% ?i ginerele cu 0,67%. Deci, Administratorul Comalrid a vandut terenul si restaurantul Comalrid tot lui Rusu Viorel. Devalizeaza pe unele in favoarea alor lor. Ce este al lor are valoare, ce este al altora nu. Institutiile statului trebuie sa desluseasca itele incurcate ale acestui caz, si sa faca dreptate. Si se va face in curand si dreptate.

 4. un pamantean despre pamanteni spune:

  Taban Aurelia administrator si Balaita Victoria director economic s-au indreptat cu intoarcere executare impotriva fostului administrator pentru doar aproximativ 4900 lei prin intoarcere executare, pentru recuperarea unor cheltuieli executare efectuate pentru punerea in aplicare a unei hotarari a instantei care a fost ulterior anulata de „cineva” prin instanta, Cum au facut numai ei stiu cum, pentru ca si ei stiu ca se indeplinise acea conditie de catre reclamant, dovada exista si acum cu numar de inregistrare de la societatatea Comalrid. Ca sa vedeti cum se fac jocurile la Comalrid, si cum sunt ajutati in acest sens……. Dar, pentru pastrarea proprietatilor Comalrid acestea nu fac absolut nimic, sunt de negasit cand sunt instiintate de anumite lucruri, nu intreprind niciun fel de masuri in instanta, oare cenzorii au cunostinta de ceea ce se intampla la Comalrid, sau se fac ca nu stiu nimic! Legea va face dreptate , institutiile statului vor aplica legea si vor face dreptate si lumina in acest caz. Si la Comalrid s-a intamplat un caz asemanator celui prezentat in paginile ziarului d-voastra, cand a fost inregistrata o sedinta AGA in care s-au intamplat multe , protagonistul „suparat” fiind de asta data ” un special angajat pe durata determinata la acea data al Comalridului ” pe nume Andone .

 5. dan spune:

  Iarasi, inca o pagina neagra in istoria Comalrid SA. Aceleasi Taban Aurelia administrator si Balaita Victoria director economic au permis lui Rusu Viorel sa mai smulga doua active proprietatea Comalrid, spatiul din Piata centrala si magazinul din poarta depozitului de pe Tolstoi nr. 6. Toate pentru imbogatirea lui Rusu. Aceste doua persoane doar semneaza si pun stampila in dreptul Comalridului, pentru ca hotararile nu le iau ele, ci …., ridica mana in sedintele AGA la comanda, fara sa spuna nici pis. Pentru ce societatea Comalrid are cenzori, trei nu unul? Cum vegheaza acestia gestionarea societatii de catre administrator si drector economic? Legea si institutiile statului vor face lumina si dreptate in acest caz. De preturi de adjudecare a licitatiilor , sunt derizorii, asa cum de altfel ne-au obisnuit doamnele de Comalrid. Pana la urma se va face dreptate, dreptatea legii sau dreptatea divina.

 6. dan spune:

  Saptamana aceasta s-a mai scris o pagina neagra in istoria SC Comalrid SA.
  Cu sprijinul administratorului Taban Aurelia si directorului economic inca in functie, deja pensionata pentru limita de varsta Balaita Victoria , patronul Rustrans a pus mana si pe depozitul Comalrid. Au actionat in grup, totul dupa un plan bine pus la punct, au decapitalizat societatea, nici sediul din Tolstoi 4 nu l mai au, l-au vandut la Conextrust, adica tot lui Rusu, crama , cladirea din centrul orasului, au vandut-o la Bestal SA, fiicei lui Rusu, adica tot lui Rusu. De preturi nu mai vorbim, sunt derizorii, in defavoarea actionarilor care au cumparat activul societatii transformat in actiuni de la FPP si FPS in anul 1993. Institutiile statului trebuie sa apere pe cetatenii sai de abuzurile savarsite de unii impotriva altora. Unii se cred invincibili pentru ca au bani, si daca au bani au putere si influenta, altii se incred in cei cu bani, si fac/voteaza in AGA asa cum le spune cel care se crede „puternic ancorat la mal ” indiferent daca este legal sau moral ceea ce fac. Au trecut si 10 ani si pana la urma s-a facut dreptate. Dreptatea va veni intr-o zi. Se simt hartuite doamnele de la Comalrid . Cand lupti pentru dreptate si le demasti toate mizeriile facute din 22.03.2011 , nu inseamna doamna Taban ca hartuiesti!? Ca nu iti este pe plac , asta este cu totul altceva. Mai aveti constiinta fata de ceea ce ati facut, fata de cei care v-au promovat si v-au dat salarii regeste! Ai frica de Dumnezeu? TE-ai gandit cat rau ai facut?!

  • Si in prezent se comite un abuz.Proiect propus S+P+2E.In teren se construieste S+P+SUBPANTA+2E.Dumnezeu sa-i bata.Este o increngatura intre institutiile statului si ma simt depasita ,ca sa mai continuu demersul.Ajutor !!

 7. ela tautu spune:

  Si ilegalitatile la SC Comalrid SA continua si in ziua de azi. Vazand ca au pierdut procesele in instanta, aceleasi persoane care au pus la punct planul de includere a lui Rustrans in actionariat si de inlaturarare a fostului administrator Iliescu din societate pentru ca ei sa actioneze nestingheriti, acelasi administrator unic Taban Aurelia si aceeasi directoare economica Balaita Victoria semneaza un al doilea bilet la ordin in favoarea lui Rustrans SRL cu scadenta in aprilie 2014, desi primul bilet la ordin fusese anulat, si iarasi fara aprobarea sau informarea Adunarii Generale a Actionarilor. Folosindu-se de acest bilet la ordin cu scadenta in aprilie 2014, obtin un titlu executoriu prin care acum sunt puse in vanzare activele societatii. Uitati-va la preturile la care sunt calculate. Sunt de tot rasul.Totul este o premeditat. Este strigator la cer ce se intampla. Nu va este rusine Taban si Balaita de faptele pe care le- ati facut. Legea va face dreptate. Tot ce este al acestui patron are valoare mare, ce este proprietatea altuia nu valoreaza nimic. Amenintari in instanta ca si pensia o sa i-o ia lui Iliescu si ca o sa plateasca toata viata ……. Dumnezeu apara pe cei care cauta sa li se faca dreptate , lacrimile acestei familii nu se mai usuca. Nu va mai bateti joc de oameni, domnilor. Faptele o sa va urmareasca toata viata.

 8. Ela Tautu spune:

  Cum pot sa minta cele doua autoare de la Comalrid in continuare, sa faca afirmatii defaimatoare la adresa fostului administrator. Domnul gardist, sotul lui Taban se lauda in targ cu fapta sotiei lui, „ca Rusu l-a lasat pe Iliescu Gol”. Un asemenea om controleaza respectarea legii in Romania, este comisar ANAF si se bucura de fapta consoartei lui si de ceea ce a patit Iliescu. Chiar crezi domnule ca au facut o fapta buna? Au concediat pe cel care a construit in societate si a aparat interesele acestei societati, iar voi ati vandut-o pe nimic ! Este de neimaginat cat rau au provocat aceste doua femei unui om si intregii lui familii, muncii si sacrificiului lui de o viata. V-ati inconjurat de oameni influenti si cu bani, care afirma ca-l dau cu capul de pereti pe Iliescu, il injura si-l ameninta . Nu v-a fost frica când ati asistat la toate aceste injurii. Adevarul va iesi la suprafata, chiar daca mai intarzie, organele legii isi vor face datoria. Oamenii trebuie sa gandeasca ca bine faci, bine ai sa gasesti.

 9. ela tautu spune:

  La scurt timp dupa ce administratorul SC Comalrid SA a vandut restaurantul si terasa Comalrid la un pret derizoriu de aproximativ 18000 euro, firmei unde actionar era fiica patronului Rustrans SRL cu 90% si 10% ginerele acestuia, fiul lui Taban Aurelia a primit de la acest patron un apartament de cca 70 mp in centrul orasului, la un pret de aproximativ 12000 euro( fiu care este si angajat al uneia din firmele acestuia, tot ca rasplata pentru serviciile aduse de mama acestuia in dauna SC Comalrid SA si a actionarilor acestei societati). Credem ca toti tinerii acestui oras ar cumpara un asemenea apartament si la un asemenea pret, dar nu credem ca alti oameni ar face ceea ce au facut aceste femei. Oare de ce? In acest fel s-au platit o parte din serviciile aduse patronului, prin acte dovedite ilegale i s-a pus la dispozitie un patrimoniu de milioane de euro, cu doar imprumutul de 500000 euro contractat de cele doua , adminstrator in acea vreme Balaita Victoria si Taban Aurelia director marketing, oameni de incredere ai fostului administrator , pe care au gasit de cuviinta sa-l tradeze, sa-si angajeze ajutoare pe Andone salariat al Rustrans si pe Ionescu consilier, care sa-l concedieze si sa-l dea afara din firma, pentru ca sa preia nestingheriti societatea. Taban, si mai apoi Balaita au cumparat actiuni, bineinteles nu cu banii lor, 10 lei/actiune, iar in contractul de cesiune la valoarea nominala, amenintand actionarii ca mai tarziu nu vor mai lua nimic. Au mintit, au facut falsuri, afirmatii neadevarate, numai ilegalitati, pe care daca oamenii legii ar vrea le-ar putea deslusi, dar ar trebui sa nu se lase influentati de cumetrii, de influente, si de notorietatea lor( sotie de gardist, director economic pastrata in functie desi este pensionara pentru limita de varsta, patron si administrator de firma,etc). Sa ne rugam bunului Dumnezeu sa-i ierte pe cei care fac rau semenilor lor, si constiinta sa le aduca totdeuna in actualitate ceea ce au facut. Suntem toti oameni, suntem muritori si mergem fiecare cu faptele noastre si nu cu averile pe care fiecare le-a acumulat asa cum a crezut de cuviinta. Avem incredere ca va veni si dreptatea! Prea multa suferinta, lacrimi si nelinisti!

 10. ela spune:

  Modelul aplicat in SC Comalrid SA a fost aplicat la aproape toate firmele inghitite de acest patron. Sfatuitorul este un apropiat al acestuia, unul Ionescu care chiar a fost angajat la SC Comalrid de catre aministratorul Balaita Victoria care cu complicitatea acesteia si cu Taban Aurelia si-au dus la infaptuire planul . Au decapitalizat, au vandut , au facut tot ce au vrut din societate, au blamat pe fostul administrator, iar acum vor sa plece din societate. S-au bazat pe relatii , influente si bani. Se simt decredibilizati. Tot ce ati facut , asta va decredibilizeaza. Cele doua personaje din Comalrid au semnat tot ceea ce li s-a pus sub nas, fara sa se gandeasca la consecinte. Timpul o sa le rezolve pe toate. Trebuie ca justitia si legea sa faca dreptate. Nimeni nu este mai presus de lege. Nici macar banii, influentele si aranjamentele de culise. Trebuie sa avem curajul sa ne asumam faptele si consecintele acestor fapte. Sa nu ne lasam intimidati de amenintarile facute de aceste personaje pentru a nu face publice actele si actiunile lor ilegale .

 11. un cetatean al Bacaului spune:

  Cum sa nu faca acest lucru administratora Taban Aurelia daca fiul ei este angajat la Conextrust deci in subordinea d-lui Rusu. Copie la indigo: si unul din fii directoarei economice Balaita Victoria este angajatul aceluiasi patron la Conextrust , acesta ca director.
  Lucru mare sa fii „OM” in timpurile de azi. Cine a tradat o data , tradeaza in continuare! Asadar atentie domnilor!

 12. daniela spune:

  Sa le fie rusine celor care au hotarat si semnat un asemenea act. Nu va bateti joc de oameni pentru ca mai devreme sau mai tarziu o sa platiti pentru tot ceea ce faceti! Legea va face dreptate! Rusine doamna administrator daca tot iti place sa te numesti asa ! Rusine !!

  • Ela Tautu spune:

   In prag de sarbatori , o veste ingrozitoare. Sa va dea Dumnezeu bani cati spuneti ca au luat acesti oameni de la societatea Comalrid. Ne vom ruga zi si noapte ca sa se faca dreptate. Au lucrat influenta patronului Rusu si a apropiatilor lui. Fiecare vom plati dupa faptele noastre. Lacrimile curg neincetat si nu se mai usuca . Doame nu lasa sa se faca o mare nedreptate.
   Apara Doamne pe cei lipsiti de bani si putere, ca pe Taban si Balaita le-a aparat Rusu si clica lui. Adevarul va iesi la iveala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com