Program Oktoberfest Bacau 2012

Oktoberfest Bacau 2012 va incepe joi, 13 septembrie,  la ora 17:00, cu un miniconcert in Parcul Trandafirilor. Apoi, participantii, organizatorii, muzicienii, dansatorii – vor traversa in mars centrul orasului Bacau, pana la locatia evenimentului.

Deschiderea oficiala, cu spartul traditional al butoiului cu bere, va avea loc in jurul orei 18:00 pe platoul Salii Sporturilor. Sunt invitati sa participe la deschidere reprezentatii Clubului Economic German Moldova, ai Ambasadei Germaniei precum si ai autoritatilor locale si nationale.  Seara va fi completata cu muzica interpretata de “Fanfara Militara Bacau”, de “Brass Ensemble“ a Filarmonicii Mihail Jora Bacau si de “Adamos Brass”, precum si de diverse grupe de dans.

In urmatoarele zile ale evenimentului, pana duminica noaptea, oaspetii au posibilitatea sa se delecteze intr-o atmosfera relaxanta, cu performantele artistilor germani si romani. Programul va fi completat cu jocuri pentru toate varstele.

In cadrul evenimentului, va exista si un spatiu destinat Ong-urilor locale.

Specialitati germane si romanesti vor fi oferite la preturi acceptabile in corturile special amenajate.

Sambata in jurul orei 20:00, la Olimpiada Bavareza, adultii pot lua parte la concursuri precum „Maßkrugstemmen” – tine halba cu bere, la „Wettnageln” – bate cuiul repede, „Holzsägen” – taie lemnul cu fierastraul.

Nici copii nu au fost uitati. Olimpiada copiilor ii asteapta cu jocuri, tragerea franghiei, sarituri cu sacul, stafeta si multe altele. Grupul de dans “Ringelreih’n”, de la Colegiul National de Arta “George Apostu” Bacau, coregraf Simona Baicu, va prezenta o suita de dansuri populare germane si adaptari ale acestora, iar ansamblurile folclorice  “Ciucurelul”, “Ciobanasul”, “Ca la noi”, “Saratelu- Magurelu”, “Saratelu” va vor prezenta dansuri populare din zona Moldovei. Cristian Topescu  si Christel Ungar-Topescu vor fi alaturi ca moderatori pe parcursul evenimentului. Oktoberfest serveste nu doar formarii unei punti de legatura romano – germana ci si ca platforma pentru retelele sociale regionale.

Un comentariu

  • […] Muzica germana si romaneasca, fanfara, dansuri, specialitati nemtesti de carne si bere, dar si mici si carnati romanesti. De la deschiderea Oktoberfest, sarbatoare organizata in fata Salii Sporturilor, nu au lipsit nici autoritatile locale. Au fost prezenti pentru a saluta initiativa organizarii Oktoberfest prefectul Claudiu Serban, subprefectul Dorian Pocovnicu, viceprimarul Mihai Sustac iar din partea organizatorilor, Ulrich si Mihaela Brunhuber, de la Clubul Economic German Moldova, au venit Cristian si Christel Topescu. Pana in data de 16 septembrie, bacauanii se pot bucura de muzica si atmosfera de sarbatoare la Oktoberfest. Ca amanunt, care nu influenteaza insa frumusetea evenimentului, la aceasta editie doar mesh-urile si etichetele au ramas cele de la Oktoberfest 2011. Programul Oktoberfest 2012 […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com