Profilul viitorului presedinte al României: „tânar, echilibrat si de dreapta“

Viitorul presedinte al României ar trebui sa fie un barbat tânar, echilibrat politic si de dreapta. Acestia sunt indicatorii generali ai profilului viitorului sef al statului român aflati ca urmare a unei cercetari sociologice a INSCOP Research. Urmatorul presedinte

sursa foto: adevarul ro

sursa foto: adevarul ro

al României ar trebui asadar sa fie de sex masculin (88,1% din respondenti), mai tânar (75,1%), echilibrat si echidistant (69,8%), independent politic (51,1%) si de dreapta (51,4%).

Din partea partidelor de dreapta, cele mai multe optiuni favorabile pentru candidatura la prezidentiale se îndreapta spre Mihai Razvan Ungureanu (22,9%), urmat de Catalin Predoiu (13,4%) si de Emil Boc (8%).

În România, alegerile prezidentiale sunt programate pe 2 si 16 noiembrie 2014. Sondajul efectuat la comanda ziarului “Adevarul” în perioada 16-24 ianuarie 2014 a fost realizat pe un esantion de 1.054 de persoane si are o eroare  ± 3%.

Eugen Tomac  (1)La începutul lunii octombrie 2013, presedintele Partidului Miscarea Populara, Eugen Tomac, în cadrul unei întrevederi cu jurnalistii si bloggerii din Republica Moldova, afirma ca liderul ‘Forta Civica’ din România, Mihai Razvan Ungureanu, va fi candidatul dreptei românesti la alegerile prezidentiale. Eugen Tomac a spus ca este convins ca MRU va fi un mult mai bun presedinte decât Victor Ponta sau Mircea Geoana.

Dreapta româneasca, care trece acum printr-un proces de dezmembrare, la prezidentialele din toamna, va fi pusa obligata sa aiba un singur candidat. Partidul Democrat Liberal, care îsi revenise în sondaje si putea avea o voce distincta la Mihai Razvan Ungureanu-Iasi (4)_640x427nominalizarea candidatului pentru prezidentiale a prins guturai si începe sa piarda viteza. Gripa a aparut dupa ce Elena Udrea si o suma importanta de parlamentari au plecat din PDL pentru a se înscrie în partidul presedintelui Basescu-Partidul Miscarea Populara.

Dezmembrarea dreptei românesti pare a avea oarece similitudini cu faramitarea Partidului Liberal din Moldova. Domnul Ghimpu, la fel ca si domnul Vasile Blaga, liderul democrat liberalilor din România, este pus în situatia de a lasa în prim planul reflectoarelor un barbat mai tânar, mai echidistant si mult mai echilibrat. Surse din Ziua Culturii Nationale in Chisinau (5)interiorul Partidului Liberal confirma faptul ca, la viitorul congres, Dorin Chirtoaca va prelua conducerea acestei formatiuni politice. Schimbarea de cadre de la vârful conducerii liberalilor moldoveni duce la disparitia motivatiei care a facut posibila aparitia liberalilor reformatori.

Presedintele României,Traian Basescu, cu ocazia ceremoniei de decorare a unui grup de deputati liberali si liberal – reformatori, pe 23 ianuarie, sugerat presei ca nu a pierdut legatura cu cei din grupul liberal reformator.  „Am acordat cele mai înalte distinctii oferite de statul român pentru faptul ca limba româna a devenit limba oficiala în stânga Prutului, acolo unde sunt fratii nostri. A fost un moment important pentru mine, atunci când Curtea Constitutionala a luat decizia ca limba româna sa fie limba oficiala. Acel moment l-am trait singur, fiind în biroul meu. Totusi, nu am putut sa nu împartasesc Dorin Chirtoacaaceasta bucurie cu cei care au sesizat Curtea Constitutionala. Am reusit s-o gasesc la telefon pe doamna Ana Gutu si pe Dorin Chirtoaca si ne-am bucurat împreuna”, a mentionat Traian Basescu în cadrul ceremoniei.

Nu este prima data când presedintele român pronunta numele primarului de Chisinau. Simpatiile domniei sale fata de domnul Chirtoaca sunt cunoscute. Nu m-as mira daca odata disparut motivul separarii celor doua aripi liberale, sa asistam la unirea tuturor liberalilor din Republica Moldova. Evident cu Dorin Chirtoaca în frunte.

Scris de Jurnalist de Dimineata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com