Podul de la Margineni, redeschis circulatiei publice. Este prima investitie realizata in termen de actuala administratie locala

Podul de la Margineni a fost redeschis circulatiei publice. Panglica a fost taiata astazi, la Bacau, la ora 12.00, în prezenta presedintelui Romeo Stavarache  (2)Senatului, Crin Antonescu. Au mai fost prezenti Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacau, Eduard Hellvig, fost ministru al Dezvoltarii, Constantin Apostol, director ADR Nord Est, parlamentari de Bacau dar si un sobor de preoti. Slujba a fost oficiata de PS Ioachim Bacauanul, arhiereu vicar al Episcopiei Romanului si Bacaului.

Podul de la Margineni a fost reabilitat în cadrul unui proiect cu finantare europeana,în valoare de 9,5 milioane de euro, din care contributia comunitara este de 7,3 milioane de euro. Pâna acum a fost realizat sensul giratoriu, care face legatura strazilor Energiei,  Mioritei si Calea Moinesti iar podul a fost largit cu doua benzi. Urmeaza investitii de largire a strazii spre Moinesti, pâna la podul de la Fabrica de Bere Margineni. Lucrarile au fost realizate de firma Conextrust, a omului de afaceri Viorel Rusu.

Crin Antonescu  (1)Dupa 9 ani de mandat a primarului Romeo Stavarache, investitiile facute la Podul de la Margineni sunt primele finalizate in termenul prevazut in contract. Daca la Podul de la Serbanesti intarzierea a fost de mai bine de 1 an, daca la Sala Polivalenta lucrarile au ramas blocate la structura iar la Spitalul Municipal situatia ramane incerta, desi trebuia sa fie gata de aproape un an si jumatate, la Podul de la Margineni lucrurile s-au miscat bine. Buna relatie cu Primaria Bacau a lui Viorel Rusu, dar si capacitatea firmelor milionarului bacauan (Conextrust, Amici, Rustrans, s,.a.) au contribuit la finalizarea in termen a lucrarilor. In primavara se vor termina si investitiile la Calea Moinesti si la podul de peste paraul Negel, din dreptul Fabricii de Bere Margineni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *