Planul american de anihilare a rusilor în Siria

http://manuptimestudios.com/

http://manuptimestudios.com/

Scris de Valentin Vasilescu, analist militar, fost comandant adjunct al Aeroportului Otopeni. 

Scopul urmarit de Washington în Siria este unul singur, acela de a-l debarca de la putere pe Bashar Al-Assad si a aseza în loc o marioneta americana. Capabila sa puna în aplicare a planului Qatar Petroleum ( sustinut de SUA, Qatar, Turcia si Arabia Saudita ), de a se substitui Gazpromului rusesc, pe piata europeana a gazelor naturale si a titeiului. Opozitia lui Bashar Al-Assad la acest plan, fiind motivul declansarii, de catre forte exerne, a razboiului civil din Siria.

Cîteva din cauzele care i-au facut pe americani sa piarda partida în Siria

Privind din aceasta perspectiva, ISIS care lupta împotriva armatei nationale siriene, fidela lui Bashar Al-Assad, este aliatul de facto al SUA. Dovada fiind mentinerea nediminuata  absolut de loc a capacitatii combative a ISIS, dupa mai mult de 2.000 de atacuri aeriene, executate de SUA în ultimul an. O alta dovada fiind cele cîteva mii de camionete Toyota utilizate de ISIS, fabricate în SUA, cu modificarile cerute de armata americana si care au apartinut cel mai probabil trupelor de ocupatie americane dislocate în Irak si Afganistan.

Misterul miilor de camionete Toyota din dotarea ISIS

Interventia Rusiei în Siria reprezinta prima contestare fatisa a rolului de jandarm mondial al SUA, dupa caderea Cortinei de Fier. Practic, prin dizlocarea de aeronave de lupta în Siria, Rusia a preluat în mod brutal si fara echivoc, rolul de lider în cruciada dusa împotriva ISIS. Dupa 10 zile de bombardament, rusii au ajuns la un ritm de 67 de lovituri/zi, vizînd 60 de tinte ISIS. În cîteva saptamîni Rusia poate mari de 10 ori cantitatea de bombe, lansate zilnic prin utilizarea bombardierelor Tu-95, Tu-22 M3 si Tu-160.

http://i.imgur.com/

http://i.imgur.com/

Asa cum au facut-o SUA cu bombardierele B1, B-2 si B-52 în Iugoslavia, Irak, Libia. Întrucît raza lor de actiune le permite sa loveasca obiective din Siria, decolînd si aterizînd pe baze din Rusia. Bombardierele cu raza mare de actiune rusesti acroseaza si rachete de croaziera iar cantitatea de bombe transportata este de 10 ori mai mare decît cea a avioanelor Su-24, Su-25 si Su-34, bazate în Siria. SUA nu pot doborî avioanele rusesti în spatiul aerian al Siriei si nici lovi baza lor aeriana pentru ca Rusia detine arme nucleare si ar riposta, declansînd al treilea razboi mondial.

Si daca Rusia nu e împiedicata, ea poate rezolva de una singura, în 6-8 luni dosarul sirian, asa cum doreste. Prin urmare, Washingtonul se vede nevoit sa dirijeze din umbra, un plan de masuri, de natura sa compromita misiunea rusilor în Siria. Care ar fi aceste masuri ?

 1. Dezinformarea permanenta a opinei publice în sensul de a prezenta actiunile Rusiei în Siria, ca fiind mai criminale decît cele ale ISIS. Astfel încît sa fie preferata solutia americana, oricare ar fi aceasta.
 2. De exemplu, chiar din prima zi a bombardamentelor Rusiei în Siria ( 30 septembrie ), au fost difuzate presei, fotografii trucate pentru a induce ideea ca rusii ar fi ucis femei si copii, lovind centrele populate. Fotografiile în cauza fiind facute pe 25 septmebrie.
https://aurorasito

https://aurorasito

Rusii au demontat aceasta dezinformare, demonstrînd cu filmari aeriene ca sunt abia în faza în care îi lasa pe luptatorii ISIS fara munitii, carburanti si mijloace de transmisiuni. Depozitele de carburanti si munitii ale ISIS, din zonele ocupate, au fost în trecut ale armatei siriene si ele sunt în afara localitatilor.

 1. Americanii au dezinformat din nou opinia publica, afirmînd ca avioanele rusesti ar lansa bombe din al doilea razboi mondial, care ar avea o precizie de peste 500 m, fapt ce nu le-ar permite sa nimiceasca nicio tinta a ISIS. Un reportaj al televiziunii ruse RT de la baza aeriana ruseasca de la Latakia, prezinta bombele si rachetele ghidate prin laser, Tv si GPS în timp ce sunt acrosate pe avioanele care executa misiunile de lupta. Abaterea probabila a acestor arme este de maxim 4 m.

 1. Dupa ce navele rusesti din marea Caspica au lansat 26 de rachete de croaziera asupra a 11 tinte ISIS din Siria, americanii au mintit opinia publica, afirmînd fara sa prezinte nicio dovada ca patru dintre acestea ar fi cazut în Iran. Rachetele de croaziera 3M-14T Kaliber nu pot rata tintele, întrucît dispun de trei sisteme diferite de ghdare, coordonate de un radioaltimetru foarte précis.

Rusii au lansat 26 rachete de croaziera din Marea Caspica, asupra tintelor ISIS

 1. O alta masura menita sa limiteze succesul rusilor o reprezinta motivarea rebelilor islamisti, puternic zdruncinata de bombardamentele avioanelor rusesti.
 2. Planul americanilor vizeaza, cel mai probabil, marirea soldei mercenarilor islamisti care lupta în Siria, de la 350-500 USD la 2.000 USD/luna. Congresul SUA alocînd 500 de milionae USD pentru rebelii sirieni. Este de presupus ca SUA sa exercite presiuni asupra Arabiei Saudite si Qatarului ( sponsorii rebelilor islamisti care au cheltuit pîna acum 4 miliarde USD ) de a suplimenta bugetul alocat rasturnarii de la putere a lui Assad. În contextul în care 6.000 de islamisti au abandonat deja lupta, retragîndu-se în Turcia, de unde vor sa li se piarda urma prin Europa. Mai ales ca în cel mai scurt timp, comandourile rusesti Spetsnaz vor porni la vanatoarea la sol, a rebelilor islamisti din Siria.

ISIS si ”omuletii verzi” din Spetznaz

 1. Tot pentru ridicarea moralului rebelilor islamisti este nevoie sa li se demonstreze acestora ca rusii nu sunt invincibili. În acest sens fiind necesara livrarea catre rebelii islamisti de mijloace AA, în egala masura usor de manevrat si capabile sa doboare aeronavele rusesti, ceea ce ar avea un impact puternic în opinia publica. Pentru doborîrea elicopterelor de atac rusesti care zboara sub înaltimea de 1.800 m, cele mai eficiente sunt mitralierele americane cu 6 tevi rotative GAU-19/A, cal. 12,7 mm. Aceste mitraliere pot fi montate pe camionete si au o cadenta de 2.000 de proiectile/minut.

Împotriva elicopterelor dar si a avioanelor rusesti Su-25 care zboara frecvent în misiuni de sprijin apropiat, sub altitudinea de 5.000 m, sunt eficiente rachetele portabile americane FIM-92 Stinger, produse în licenta de Roketsan ( Turcia ). Pîna una-alta, oficialii sauditi au dat curs cererii americanilor, declarînd ca au livrat saptamîna aceasta, înca un lot de sisteme de rachete antitanc americane BGM-71 TOW, rebelilor islamisti, ca sa opreasca ofensiva armatei nationale siriene.

Ofensiva de amploare a armatei nationale siriene

10 Comentarii

 1. Barbu spune:

  Respect, un articol de toata frumusetea- documentat,obiectiv si precis.
  Autorul un barbat dac adevarat „nu cumparat”.

 2. evisceron spune:

  ce-i mai, nu se stie slova romaneasca. este toti evroatlanticoboyo? chiar toti simuleaza pe aici presa rusa?

 3. evisceron spune:

  Necesitatea unora de a îi vedea pe rusi ca fiin?e inferioare îi poate limita în a percepe cursul faptelor în lumea reala. Credinta în posibilitatea *anihilarii rusilor in Siria* tine de noaptea mintii. E greu pentru unii sa conceapa ca rusii au putut intra în Siria cu un plan prevazut cu solutii pe ani întregi imprevizibile americanilor. Si totusi, cînd toti se întrebau daca rusii intra sau nu în Donbass, rusii demarau constructia marii moschei din Moscova. Pentru cei obsedati cu demonizarea ruslor exista cîmp de speculatii doar pentru intentia demonica a lui Putin de a da o lovitura grea crestinismului. Mintea cretinoida cretinism cloceste. Rusii se pare ca planuiau etapele de actiune în Siria cu cel putin un an înainte. Eu sînt convins ca au pregatite nu planuri B suficiente, ci ramificari ale planului A cîte nu pot concepe americanii. Planul american de anihilare a rusilor în Siria poate fi mai degraba planul americanilor de a arata lumii ca si ei, adica americanii, stiu sa piarda galant. Un neadevar, caci lumea a învatat ca atunci cînd SUA pierd, se razbuna demential. În vreme ce Rusia ar folosi armele nucleare în intentia de a se salva atît cît se mai poate salva, cred ca clar ca ne paste pericolul unui razboi nuclear declansat de americani în principal de ciuda ca nu le iese cum vor. Daca americanii nu îsi corecteaza atitudinea în Orientul Mijlociu, se vor pune în situatie chiar mai dificila. Multi împatimiti trebuie sa învete un adevar, rusii chiar au solutii strategice!

  • Dr House spune:

   Mai nenorocitilor, scrieti in romaneste si va bucurati la o mana de ruble straine.
   Voi n-ati vazut Romania in aviata voastra, roboti rusi spalati pe creier cu vodka
   Tot cee e pe site-ul asta pute a anitiamericanism si a ruso-fascism.
   Phutin al vostru e cel mai tare, cel mai mare si cu mintea cea mai zglobie.
   Voi sunteti muritori de foame si visati cai verzi pe pereti, prezentati niste fiare vechi cum ca ar fi extraordinare, doar-doar pune cineva botul si vi le cumpara, sa va scoata din foame !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com