PES activists România: „Dupa esecul Dreptei in Europa, trebuie sa ne mobilizam, sa definim ce Uniune Europeana ne dorim

PES activists România a organizat, în perioada 24-26 august 2018, la Constanta, Universitatea Europeana de Vara „Spre 2019: Viitorul României în Uniunea Europeana”. La evenimentul care a adunat aproximativ 300 de participanti din toata tara, militantii PES activists România au discutat despre parcursul european al Romaniei, viitoarele alegeri pentru Parlamentul European si Presedintia României la Consiliul Uniunii Europene.

La eveniment au participat liderii PES activists din tara, dar si reprezentanti ai UE, ai Guvernului si Parlamentului Romaniei.

Dezbaterile au avut loc în sala de conferinte a Portului din Constanta, folosindu-se în acelasi timp noi instrumente tehnologice menite sa asigure participarea activa a tuturor invitatilor.

 

„România este poarta de intrare în Uniunea Europeana, tara noastra asigurând protectia unei parti importante a frontierei externe a UE. Este timpul sa discutam despre aportul important adus constructiei europene de România începând cu aderarea noastra la Uniunea Europeana. Anul 2019 va fi un an important în ceea ce înseamna agenda europeana, atât prin detinerea Presedintiei României la Consiliul UE cât si prin dezbaterile generate de alegerile europene, si putem profita de acest context pentru a defini împreuna ce fel de Uniune Europeana ne dorim. În fata esecului generat de conducerea de dreapta a Uniunii Europene este timpul sa ne mobilizam pentru a schimba directia Europei în sensul dorit cu adevarat de cetatenii europeni”,

a explicat Victor Negrescu, Presedintele-coordonator national PES activists România.

Consilierul judetean Ion Cucerescu si Victor Negrescu, presedintele PES activists Romania

Participantii la evenimente au purtat de asemenea tricouri de culoare rosie pentru a sublinia faptul ca la 125 de ani de la crearea primului partid social democrat în România sunt mândri de valorile lor de stânga si istoria miscarii sociale din tara noastra dar si la nivel european.

Organizatia PES Activists Bacau a fost reprezentata la evenimentul de la Constanta de o delegatie formata din cinci persoane, condusa de Ion Cucerescu, presedinte al PES Activists Bacau si consilier judetean în Consiliul Judetean Bacau.

La evenimente au participat secretarul general adjunct al Partidului Socialistilor Europeni, membrii ai Parlamentului European, reprezentanti ai Guvernului României precum numerosi senatori si deputati.

Programul evenimentului:

Vineri, 24 august

16h – 19h – “Spre 2019: PES activists Romania, cea mai importanta structura responsabila de temele europene din partidele politice din Romania” – hotel IBIS (bld. Mircea cel Batran, 39-41, Constanta)
Sa?mbata, 25 august
10h – 11h – “Spre 2019: Militantismul European” – au luat cuvantul vicepresedintii PES activists Romania si membri ai Biroului Permanent National – sala de conferinte Gara Maritima a Portului Constanta (Incinta Port Constanta, Poarta 1, Gara Maritima)
11h – 13h – “Spre 2019: Viitorul Romaniei in Uniunea Europeana” – sala de conferinte Gara Maritima a Portului Constanta (Incinta Port Constanta, Poarta 1, Gara Maritima)
15h – 17h – “Spre 2019: Bilant Politic” – hotel IBIS (bld. Mircea cel Batran, 39-41, Constanta)
17h – 19h – “Spre 2019: Alegeri Europarlamentare” – hotel IBIS (bld. Mircea cel Batran, 39-41, Constanta)
Duminica, 26 august
10h – 12h – “Spre 2019: Plan de activitati 2018 – 2019” – hotel IBIS (bld. Mircea cel Batran, 39-41, Constanta)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com