Ofensiva de amploare a armatei nationale siriene

http://www.agathocledesyracuse.com/

http://www.agathocledesyracuse.com/

Scris de Valentin Vasilescu, analist militar, fost comandant adjunct al Aeroportului Otopeni. 

În urma cu doi ani, era iminenta impunerea unei ”no-flight-zone” în Siria, de catre SUA, la care se raliase Franta, desi nu exista o rezolutie a ONU în acest sens. Ar fi urmat atacuri cu rachete de croaziera americane Tomohawk, urmate de lovituri aeriene asupra armatei nationale siriene, fidele lui Bashar Al-Assad. Totul cu scopul de a-i aduce la putere pe rebelii islamisti, din sînul carora s-a format ulterior ISIS. Numai ca au existat neîntelegeri cu Anglia, aliatul cel mai fidel al Washingtonului si a fost pierduta aceasta oportunitate. Ca o ironie a sortii, dupa doi ani, Rusia sunt cei care bombardeaza din aer si cu rachete de croaziera lansate din Marea Caspica, pe rebelii islamisti, în folosul armatei nationale siriene.

Rusii au lansat 26 rachete de croaziera din Marea Caspica, asupra tintelor ISIS

Pe rebelii ISIS din Siria, scapati ca prin minune, de bombardamentele coalitiei conduse de SUA timp de peste un an, îi asteapta cel mai negru cosmar, ei fiind vizati de teribilele comandouri rusesti Spetznaz.

ISIS si ”omuletii verzi” din Spetznaz

50 % din loviturile aeriene de pîna acum ale rusilor au gravitat într-o zona restrînsa la 50-55 km în jurul localitatii Jableh din guvernoratul Latakia, sediul bazei aeriene ruse. Majoritatea obiectivelor vizate de bombardamentele rusesti fiind amplasate în guvernoratele Latakia, Idleb ( la nod de Latakia ), Hama ( la est de Latakia ) si Homs ( la sud-est de Latakia ). Rezultatele sunt acum vizibile cu ochiul liber.

http://www.understandingwar.org/

http://www.understandingwar.org/

Armata siriana stie ca trebuie sa profite de dezorganizarea de moment a rebelilor islamisti, concentrînd cele mai bine pregatite trupe de care dispune, cu care declanseaza actiuni ofensive cu blindate, în provinciile Idleb si Hama. Cu scopul de a prelua sub control de la rebeli autostrada M5 care leaga Aleppo de Damasc.

Spre deosebire de tancurile armatei ruse, blindatele armatei siriene nu dispun de blindaj suplimentar si nici de blindaj reactiv, care face ca racheta antitanc sa explodeze înainte de a-si atinge obiectivul. De aceea blindatele siriene sunt extrem de vulnerabile la focul rachetelor antitanc performante, de ultima generatie, bine camuflate în teren.

De aceea, se observa ca armata siriana si-a schimbat recent procedeele de întrebuintare în lupta, copiindu-i pe americani. Din filmarile de la fata locului, rezulta ca elicoptere de atac Mi-24 sunt cele care curata terenul de rachetelor antitanc BGM-71 TOW americane, cu care sunt dotati rebelii islamisti. Abia dupa aceea facîndu-si aparitia blindatele si infanteria siriana. Nu se poate preciza daca elicopterele Mi-24 sunt ale armatei siriene sau ale rusilor.

 

4 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com