O manea pentru DNA Bacau

Pentru presa locala si majoritatea bacauanilor nu este niciun secret faptul ca in anii 2008-2010 Viorel Rusu a fost finantatorul fara perdea al PDL Bacau. In aceeasi perioada, firmele lui Rusu au castigat contracte de zeci de milioane de euro cu statul. Cladirea Conextrust a fost vanduta catre ANCPI, initial cu 20.3 milioane de euro, iar ulterior, in instanta, pe baza contractului de vanzare –cumparare suma a ajuns la peste 28 milioane de milioane de lei ( peste 1500 de euro pe metru desfasurat intr-o cladire veche de 30 de ani, care nu indeplineste normele legale pentru a fi sediu de institutie publica).pdl bacau

In aceeasi perioada s-a facut licitatie pentru Scoala din Ardeoani, fara ca edilii din comuna sa aiba sursa de finantare necesara iar suma decontata la final a fost de aproximativ 7 milioane de lei, cu tot cu penalitatile castigate in instanta. In aceeasi perioada, firmele aceluiasi milionar au facut sediile Directiei Silvice, a Agentiei pentru Protectia Mediului, blocuri prin ANL, cu evaluari care ar merita expertizate.

In toate aceste cazuri (dar si in multe altele), in care statul a fost muls de milioane de euro, finantatorul democrat liberalilor nu a avut nimic de povestit procurorilor, iar acestia par a nu iesi din cuvantul sau scris in marturii. Deputatul Mihai Banu a denuntat acum un an faptul ca Rusu ar fi finantat  PDL Bacau in campania pentru alegerile prezidentiale din 2009 (de cand este videoclipul) cu 250 de mii de euro si ca acesti bani i-au asigurat mai multe contracte pe bani publici, cele in care prejudiciul adus statului roman este evident pentru oricine. Dosarul este la sertar, fara niciun efect.

In toate contractele enumerate mai sus se pune din start problema oportunitatii si legalitatii contractelor, a documentelor inexacte si a evaluarilor umflate. Exista plangeri la DNA la adresa lui Viorel Rusu si toate dosarele sunt clasate sau tinute la sertar(Magura, Bestal SA, Comalrid, finantarea campaniei lui Traian Basescu, s.a.). De ce-l protejeaza procurorii Anticoruptie pe Viorel Rusu? E o intrebare la care nimeni nu are un raspuns plauzibil.

In videoclipul postat pe youtube.com de Jurnalul National, in 2011, se poate vedea cum milionarul Rusu petrece la restaurantul sau cu sefi de institutii din Bacau, toti membri ai PDL Bacau, pe maneaua lui Guta din 2009, in timpul campaniei prezidentiale a presedintelui Traian Basescu. In denunturile sale, Rusu a dat de inteles ca a fost constrans sa spaguiasca in stanga si in dreapta. Asa pare si in videoclip, ca este constrans cand se imbratiseaza cu Draganuta (secunda 42) si cand trece relaxat cu tigara printre sefii de institutii pe care-i hranea.

Un comentariu

  1. Iza spune:

    Confunzi persoanele. Viorel Rusu apare in inregistrare la sec 31 si este cel care se indreapta spre bucatarie. Cel care se imbratiseaza cu Draganuta este alta persoana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com