Milionarul Viorel Rusu isi face balta, de 10 hectare, din fonduri europene

Viorel Rusu, milionarul bacauan care si-a ridicat un imperiu financiar in ultimii patru ani, isi face o ferma piscicola in comuna bacauana Blagesti, cu 11,738 milioane de lei, din care 5,545 milioane sunt din partea Uniunii Europene. Viorel Viorel Rusu domina afacerile in Bacau (FOTO wwww.adevarul.ro)Rusu, actionarul majoritar al grupului de firme Rustrans-Conextrust-Amici-Comalrid s.a., realizeaza investitia in regie proprie 100%. Lucrarile sunt in faza avansata. In prezent s-a ajuns la finisajele interioare. Partea de instalatii este asigurata prin firma Amici. Ferma piscicola a lui Viorel Rusu va fi una ultramoderna, cu respectarea tuturor normelor europene de mediu. Numai bazinul pisciol se intinde pe 9,16 hectare.

Institutiile publice, „Amicii“ lui Viorel Rusu

Afacerile lui Viorel Rusu din ultimii ani, marea majoritate facute cu bani publici, au scos la iveala o retea de „prietenii“ cu fosti sefi din politie sau alte instutii publice. Fiecare din grupul de firme controlat de Viorel Rusu au sefi proveniti din alte institutii. Din Politie (Dumitrel Andoni), din Primaria Bacau, fost director economic (Adrian Dospinescu), din ANL, Constantin Strugariu… Dar lista este mult mai lunga. Numitorul comun al fiecaruia dintre sefii grupului de firme este dragostea fata de afacerile lui Viorel Rusu, afectiune manifestata inainte si dupa angajarea lor in firma. Cu alte cuvinte, date fiind zecile de contracte publice pe care le are milionarul Rusu, este de asteptat sa fie facute noi angajari, a unor oameni de la Directia Apelor Siret, Directia Silvica sau poate chiar din Garda Financiara.

Viorel Rusu, banca instutiilor si a cartitelor din firme

 E criza! Firmele si instutiile publice se imprumuta. Nu din banci, ci de la Viorel Rusu. Omul de afaceri bacauan a oferit imprumuturi pe termen de 30-60 de zile Primariei Ceahlau din Neamt (primarul s-a ales cu dosar DNA), dar si unor firme precum Amici sau Comalrid, motiv pentru care ulterior au fost inghitite. 

 

3 Comentarii

  1. Ela Tautu spune:

    Banii au fost obtinuti si cu ipotecarea bunurilor SC Comalrid SA in favoarea lui SC Rustrans SRL, hotarare care a fost luata de asa zisa AGA Comalrid formata din actionarele Taban Aurelia si directoarea economica Balaita Victoria, Taban Aurelia semnand si contractul de imprumut DE LA BANCA al lui Rustrans. Aceste persoane au facut si au actionat asa cum li s-a spus. Bineinteles, cu promisiunea probabil ca vor fi sub protectie. NU STIU IN CE TARA TRAIM, DE TOATE ACESTEA POT SA SE INTAMPLE IAR PROCURORII DESI AU FOST SESIZATI TAC , LUCREAZA.

  2. Ela Tautu spune:

    Nu se fac averi luând de la altii si calcand pe oameni si pe demnitatea lor. Sa reflectezi, sa vorbesti cu e-ul propriu si sa te intrebi: sunt multumit de ce fac eu? daca mi s-ar intampla mie si familiei mele ce fac eu altora, cum as proceda? Sfatul celor din jur este din interes pentru ca ii platesti. Justitia si legea lui Dumnezeu vor face dreptate. Lacrimile si suferintele pe care le pricinuiesti provoaca rani adanci . Macar la asta sa ne gândim. Dar ce vorbesc eu! Bineinteles, sunt cuvinte mari care nu pot fi intelese de ei! Nu se gândesc decat la bani si la sporirea proprietatilor indiferent prin ce mijloace. Uita ca suntem doar trecatori prin acesta viata si toti suntem muritori si vom fi judecati pentru faptele noastre.

  3. un cetatean al Bacaului spune:

    Imprumuturile au fost ilegale si au fost posibile prin complicitatea unor personaje din aceste firme si institutii. Domnul Rusu a facut mult rau. Timpul le va rezolva pe toate, avem incredere in justitie si adevar, adevar care mai devreme sau mai tarziu va iesi la iveala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com