Manifestari culturale la Centrul de Arta „George Apostu“ dedicate lui Andrei Vartic

Marele om de stiinta, fizician si cercetator al civilizatiei dacilor Andrei Vartic a fost comemorat sambata, 2 iunie, in Bacau, la Biserica „Stefan cel Mare”. La trei ani de la disparitia scriitorului basarabean, oameni de cultura din Republica Moldova si Romania au luat parte la un eveniment cultural, la Centru International de Arta George Apostu“, organizat de Asociatia Pro Basarabia si Bucovina, cu sprijinul Editurii Babel si a Editurii Vicovia.

Au fost prezenti la manifestari Nicolae Dabija, vicepresedintele Uniunii Scriitorilor din Moldova, reputatul lingvist si traducator Vlad Pohila, profesorul universitar basarabean Vasile Soimaru, scriitorul Mircea Stanescu dar si alti oameni de cultura de pe cele doua maluri ale Prutului.

Evenimentul a fost prezentat de profesorul universitar bacauan Vasile Puiu si sustinut de editorii Ionel Rusei si Viorel Cucu. Au fost lansate in premiera mai multe carti, aparute la editurile bacauane Vicovia si Babel. Nicolae Dabija si-a publicat in Bacau„ Prutul are doua maluri”, Ion Iachim- „Cirese pentru Maresal”, Ion Lupu-„Instrainata noastra Basarabie“ iar regretatul Andrei Vartic- „Ospetele nemuririi”.

Trupa Haiducii din Costesti, Raionul Ialoveni, a sustinut un recital folcloric aplaudat indelung de participantii la eveniment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com