Lovit cu brutalitate de patronul de la Royal GardenPalme, amenintari, talharie in plina strada. Cam asta a reusit sa faca un patron al unui restaurant bacauan, care se crede Dumnezeu. Foarte temator ca cineva face poze, Costel Raducanu, administratorul Royal Garden, a avut chef sa loveasca. A impartit pumni si palme. Acum, cel putin in acte, este personajul unui dosar penal. Este omul care a reusit sa-mi distruga o zi din viata.

agresiune Costel Raducan-Royal Garden (1)agresiune Costel Raducan-Royal GardenAflat intr-o zi libera, am decis sa contribui cu cateva fotografii la lucrarea „Istoria Necunoscuta a Bacaului“, volumul 3, a istoricului bacauan Eugen Sendrea, care va apare in curand la Editura Vicovia. Am pornit la drum, impreuna cu directorul Editurii Vicovia, Viorel Cucu, pentru a face fotografii in zona industriala a Bacaului de altadata. Dupa o prima oprire in fata Fabricii de Bere si Lichior Margineni, unde am facut cateva fotografii din strada, am ajuns in fata fostului CPL. Tot de pe domeniul public, din strada, am facut cateva fotografii. In scurt timp am fost fluierat din  interiorul curtii de la Royal Garden. O voce mi s-a adresat. „Ba, de ce fotografiezi? Te calc in picioare! Stai sa-ti iau aparatul!“. Am apucat sa-i spun ca sunt jurnalist, ca sunt pe domeniul public si ca nu trebuie sa cer nimanui aporobare pentru a fotografia o cladire. Individul a luat-o la fuga, dornic sa-si faca dreptate. M-am grabit spre masina, la fel si Viorel Cucu. Am intrat la sofer, pana sa-i deschid editorului, individul nervos ajunsese la masina. A apucat sa-i aplice cateva palme editorului bacauan la intrarea in masina. In cel mai mitocanesc mod s-a urcat cu genunchiul pe editorul bacauan, a carui vina este ca va scoate o carte, incercand sa ma loveasca. A reusit de cateva ori, mi-a dat palme in cap, un pumn sters si mi-a scos masina din viteza cand incercam sa plec. Am reusit sa demarez, cu usa deschisa, scapand de un corp strain. Cu putin inainte individul a reusit sa-i smulga telefonul lui Viorel Cucu. Am oprit peste o suta de metri pentru a anunta la 112 ca o bruta a sarit la bataie. N-am reusit sa spun primele cuvinte ca o limuzina Mercedes, condusa de acelasi individ mi s-a pus in cale. Insotit de o alta persoana, patronul bacauan mai avea chef de alte  violente. I-am explicat in timp ce eram la telefon cu Politia, ca sunt jurnalist si ca vor veni politistii care se vor ocupa de problemele dumnealui. Doar sa aiba rabdare…

 

Odata cu venirea politistilor am reusit sa aflu cine era persoana. Patronul Royal Garden, care stie ca pentru orice fotografie este nevoie de acordul lui. „Daca erati paparazzi, n-aveam dreptul sa ma iau de voi?“, Nu este vinovat criminalul, ci persoana care provoaca la crima, ea ar trebui sa ia pedeapsa mai mare“; „Acum poti sa fotografiezi, hai, ia telefonul“- sunt doar cateva din ineptiile spuse de patronul restaurantului bacauan, specializat in nunti.

 

Costel Raducanu a vrut sa se simta in forma. Sa se simta barbat. A iesit sa loveasca, a dat palme, pumni, a luat un telefon mobil ca asa a avut chef. Este patronul tipic roman, devenit Dumnezeu dupa ce a pus mana pe o fosta hala in care se facea mobila destinata exportului. Tot de la el am aflat ca are terenul exact pana in strada, chiar daca acest lucru nu este marcat, dincolo de gardurile Royal Garden.

Bacauanii ar trebui sa stie ca atunci cand vor ajunge in dreptul localului nu au voie sa mearga prin fata. S-ar putea trezi cu pumni si palme, chiar pe carosabil, pentru ca domnul Costel Raducanu este patron.

Nu stiu de ce s-a temut domnul Costel Raducan, noi nu am venit sa facem poze unui alt local care se ocupa de evaziune fiscala sau vinde carne de vita cu pulpa de cal.

Am vrut o ilustratie pentru o istorie a Bacaului, in care ati intrat violent, fara a avea vreun merit! Domnule patron Raducanu!

2 Comentarii

  1. Ana spune:

    oofffff, familia Raducanu- sunt oameni fara limite, iar nesimtirea este la ea acasa!

  2. eQUILIBRIUM spune:

    un rahat cu ochi costica asta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *