Judecatoria Bacau i-a respins reclamatia milionarului Viorel Rusu în care îmi cerea 140 de mii de lei

Astazi, Judecatoria Bacau a respins integral, ca nefondata, reclamatia facuta de Viorel Rusu si cele trei firme pe care le controleaza impotriva mea.  Omul de afaceri a cantarit, din ochi,  ca i s-ar cuveni 50 de mii de lei din banii mei  iar fiecare din societatile sale ar trebui sa primeasca  30 de mii.

Solutia pe scurt: Respinge cererea de chemare în judecata formulata de reclamantii Rusu Viorel, SC Conextrust SA, SC Rustrans SRL, SC Amicii SA, în contradictoriu cu pârâtul Merticariu Mircea, ca neîntemeiata. Cu apel în termen de 30 zile de la comunicare, ce se depune la Judecatoria Bacau. Document: Hotarâre    01.03.2017

„Relatia“ cu Viorel Rusu e mai veche si dateaza cam de cand afaceristul a dat de gustul afacerilor cu statul.

Cel mai mult l-a suparat insa o investigatie despre preluarea societatii Comalrid, unde cu un imprumut de 2 milioane de lei a intrat in posesia unui patrimoniu de peste 6 milioane de euro. „Perla“ societatii era fostul Restaurant  Comalrid si Gradina de vara din spatele Starii Civile si aproape 1000 de metri patrati in centrul Bacaului, cumparate cu vreo 85 de mii de lei de firma controlata de fiica si ginerele lui.

Dupa ce a fost  retinut (4 februarie 2016)  si inculpat de Parchetul Curtii de Apel Bacau pentru infractiuni grave, de spalare de bani, fals in declaratii si participatie improprie la abuz in serviciu, Viorel Rusu a incercat sa-si asigure linistea mediatica. Cu unii a rezolvat pasnic.

Este relevant si faptul ca, recent, pe 21 februarie, cand Curtea de Apel Bacau, la camera preliminara, a dispus definitiv trimiterea lui in judecata, nicio publicatie din Bacau nu a mai scris.

Am amintit eu si Ionut Avram. Probabil nu este subiect faptul ca principalul denuntator la DNA Bacau este la randul lui judecat pentru sapte fapte de fals in declaratii.

Procesul castigat astazi pe fond este doar o etapa. Poate face apel sau imi poate deschide oricate dosare doreste, asa cum a afirmat in diferite ocazii. Are bani, se poate simti defaimat chiar si cand textele nu fac referire la el.

Am si o veste buna pentru cei care-l simpatizeaza. Viorel Rusu mi-a mai facut inca o plangere, in care rupe sintagme din context, baga aceleasi texte pe care le-a incriminat si acum dar si un articol in care anuntam ca vreau sa scriu o carte despre parveniti, in special despre cei ai Bacaului, in definitiv, despre unii capitalisti de dupa 1989. Acum mai vrea inca 50 de mii de lei.

Ma gandesc cat imi va cere sau ce-mi va face daca imi voi duce la bun sfarsit proiectul literar in care imi doresc sa creionez personajul afaceristului imbogatit peste noapte, cu putina scoala, dar cu relatii in institutiile de forta.

P.S. Apreciez decizia de astazi a magistratului de la Judecatoria Bacau, care mi-a redat increderea in libertatea de exprimare.

 

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , ,

Un comentariu

  1. un om spune:

    Felicitari domnule ziarist pentru curajul d-voastra de a relata adevarul. Pentru unii, adevarul doare, altora, le aduce speranta ca institutiile statului vor face si dreptate! Este marele Post si ne rugam in fiecare clipa a existentei noastre, pentru DREPTATE si ADEVAR!
    Faptele si actiunile fiecaruia sunt cele care caracterizeaza OMUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com