Inculpatul Romeo Stavarache, protejat de instante si politie si in ultimul ceas (VIDEO)

Romeo Stavarache, Liviu Goian si Liviu Cenusa, retinuti joi dimineata, au primit în aceasta seara, in jurul orei 22.30, decizia de eliberare sub control judiciar, dupa ce judecata s-a desfasurat cu usile inchise. Propunerea de arestare preventiva a procurorilor Duba care l-a adus in catuse pe Romeo StavaracheDNA Bacau, pentru 30 de zile, a fost infirmata de judecatorii Curtii de Apel Bacau. Acestia vor putea face recurs, care se va judeca zilele viitoare la Inalta Curte de Casatie Politistii l-au acoperit din nou pe Stavarachesi Justitie a Romaniei.

Avocatul Cristian Cojocaru i-a reprezentat pe afaceristii complici la luarea de mita iar un avocat de la casa de avocatura a lui Catalin Predoiu, pe Romeo Stavarache. „S-a luat decizia eliberarii sub control judiciar si suspendare a retinerii. Ei vor fi eliberati imediat“, a spus Cristian Cojocaru.

Duba Politiei i-a dus pe cei trei, incarcerati, la Inspectoratul de Politie al Judetului Bacau. Presa nu a avut voie sa se apropie de usile institutiei. Mai mult, reprezentantii IPJ Bacau, care de multe ori au dovedit o pozitie obedienta fata de conducerea politica influenta a municipiului Bacau, s-au gandit sa-i mai faca un cadou lui Romeo Stavarache. Acela de a-l scoate pe usa din spate, unde, in mod normal, niciun inculpat nu are acces, mai ales, la o ora tarzie in noapte. Dar nici asta nu este de mirare, atata timp, cat in ultimul raspuns semnat de chestorul Vasile Oprisan se arata ca in cazul Asociatiei Top Sport, al Asociatiei Sport Club Bacau s.a. nu s-a descoperit vreo infractiune. Asociatiile sunt conduse, potrivit procurorilor DNA de doi inculpati: Constantin Apostol, directorul ADR NE si Liviu Goian, patronul 1 TV Bacau. Si nici nu aveau cum sa gaseasca fapte care sa contravina legii, atata timp cat ofiterii de cercetare penala nu au reactionat la nicio plangere indreptata impotriva primarului Romeo Stavarache in cursul ultimilor ani. S-au multumit doar cu propunerea de NUP.

Reamintim ca impotriva primarului bacauan au fost formulate acuze foarte grave de coruptie. Romeo Stavarache a cerut si a primit mita de peste 2,3 milioane de lei si a fost denuntat de oameni de afaceri grei, dupa ce acesta i-a santajat: Viorel Rusu, Costica Rusu, Constantin Sosu s.a. Romeo Stavarache si-a desavarsit infractiunile prin intermediul lui Liviu Goian si a lui Liviu Cenusa, prin firmele carora au fost primiti banii de spaga si spalati apoi prin activitatea de media.

Timp de 10 ani, Romeo Stavarache a reusit sa capuseze totul in Bacau, pe principii de gasca, de familie si politice. Si-a adus alaturi de el judecatori, procurori, politisti, oameni de afaceri carora le-a facut concesii, in detrimentul interesului public, sub privirea oarba a autoritatilor din Capitala. Inculpatul Romeo Stavarache a ajuns pana acolo incat sa determine prin influenta premierea lui ca primar al anului in Romania, de catre Revista de Administratie Publica Locala sau chiar de TVR. Directorul Societatii de Radiodifuziune Romana s-a compromis acum cateva zile, cu ocazia Festivalului „Ion Dragoi„, acordandu-i o mare distinctie lui Romeo Stavarache, fara sa cerceteze profilul infractional al acestuia.

Si candidatul la sefia PNL, Klaus Iohannis, si-a dat cu stangul in dreptul cand a spus ca spera ca „primarul general (n.r. primarul Sibiului crede ca Romeo Stavarache este primar al Capitalei) sa fie permanent alaturi de el, ca este unul dintre cei mai respectati si buni oameni din partid“.

PS: „Sa va fie rusine domnule Iohannis daca asa arata unul dintre cei mai buni si respectati oameni din Partidul National Liberal! Totodata, speram ca procurorii sa gaseasca asemanari si in cazul dumneavoastra, un profesor cu sase case, luate din pregatire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com