Încep Zilele orasului Comanesti 2015. Ce program au pregatit organizatorii pe dealul Galionului?

Timp de trei zile, între 7 si 9 august, vor fi organizate zilele festive ale orasului Comanesti. La Palatul Ghika vor avea loc mai multe manifestari sportive, stiintifice dar si de decernare a unor titluri de cetatean de onoare. Spectacolele vor avea loc, ca si alti ani, în locurile pitoresti, de pe dealul Galionului.

Comanesti, ceremonie pentru eroi  (10)„Zilele orasului Comanesti 2015“ vor începe vineri, la ora 10.30, cu un ceremonial religios-militar închinat eroilor, care va avea loc la Cimitirul International al Eroilor din Comanesti. „Vor veni oficiali din partea ambasadelor Federatiei Ruse, Austriei, Ungariei, Germaniei dar si din partea Ministerului Apararii Nationale, reprezentanti ai veteranilor de razboi si ai Parlamentului României“, ne-a declarat primarul orasului Comanesti, Viorel  Miron.

Tot pe 7 iulie, de la ora 10, la Palatul Ghika va debuta Trofeul Comanesti la sah, în prezenta maestrei internationale Elisabeta Polihroniade. La ora 15, alesii locali vor decerna titluri de cetatean de onoare al orasului Comanesti mai multor sportivi valorosi, din atltetism, arte martiale si sah.

De la ora 17.00, la Palatul Ghika vor fi acordate diplomele pentru venerabilii care sunt modele în viata si au acumulat 50 de ani de casatorie. Prima zi se va încheia pe dealul Galionului, unde vor cânta Sânzienele, Elena Merisoreanu, Misty si Amna.

Galion-Zilele Comanestiului (2)Cea de-a doua zi a Zilelor orasului Comanesti 2015 va începe de la ora 9, cu un simpozion stiintific „In memoriam“. „Este vorba de Simpozionul Stiintific National „Dimitrie Ghika“ Comanesti, care a ajuns la editia a cincea, la care sunt asteptate personalitati ale lumii culturale din România si membrii ai Academiei Române“, ne-a mai precizat primarul Viorel Miron.

La acest eveniment stiintific-istoric vor contribui Comitetul Român Român pentru Istoria si Filosofia Stiintei si Tehnicii al Academiei Române, Asociatia Cultural Stiintifica „Dimitrie Ghika- Comanesti”, Colegiul Tehnic „Dimitrie Ghika” Comanesti, Centrul de Informare Europeana „Europe Direct Comanesti”, Asociatia ”Clubul Tineretului Radacini” si Primaria Orasului Comanesti, s.a.

Galion-Zilele Comanestiului (5)Dupa amiaza, bacauanii prezenti la eveniment vor avea parte de muzica populara, usoara dar si pop. Dupa ce, de la ora 17.00 vor urca pe scena artisti locali, de la ora 19, spectatorii, vor putea urmari pe dealul Galionului  Hangitele, Geanina Manea, Andreea Antonescu, Skizzo Skills si Keo, care va încheia a doua zi de spectacole. Dupa care, cei prezenti la Zilele orasului Comanesti sunt chemati la un foc de tabara.

Ultima zi a evenimentului începe cu Trofeul Comanesti la sah, editia a 9-a, care se va desfasura la Scoala Ciprian Porumbescu din localitate. Dupa amiaza, în Parcul Ghika va avea loc Turneul Comanesti la tenis de câmp.

„Dimitrie Ghika - Comanesti“- In memoriam  (7)Pe dealul Galionului, de la ora 17, unde vor fi înca de vineri amenajate terase, cu bere, mici si frigarui, vor putea fi ascultate vedetele în devenire. Zilele orasului Comanesti 2015 se vor încheia cu recitalurile sustinute de Stefania Rares, Cristina Spatar, Rucsy si Dorian Popa. Aproape de miezul noptii, la final, comanestenii se vor bucura de un foc de artificii.

Elisabeta Polihroniade, Iuliana Dobrin, Alexandra Aichimoaie si Cristina Negru primesc titlul de cetatean de onoare la Zilele orasului Comanesti 2015

Zilele orasului Comanesti

 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com