A fost deschis un nou dosar pe numele lui Dinu Damaschin, pentru moarte suspecta

Procurorii Parchetului Tribunalului Bacau investigheaza acum conditiile în care s-a produs decesul lui Dinu Damaschin, acuzat de DIICOT de proxenetism si trafic de persoane. Ciroza si greva foamei au fost principalele cauze ale mortii.

 

Moartea lui Dinu Damaschin, pe banca acuzatilor de la Curtea de Apel Bacau ,este cercetata acum de procurori, care verifica daca au fost respectate legile statului si procedurile care se aplica persoanelor arestate preventiv. Pâna la aceasta ora au fost stabilite cauzele medicale, care i-au provocat decesul. „Când o persoana moare în astfel de conditii, în regim de detentie, se deschide automat un dosar de moarte suspecta. Familia lui are dreptul sa afle ce s-a întâmplat cu adevarat. Moartea a survenit prin stop cardio-respirator, iar una din bolile care i-a agravat starea de sanatate a fost ciroza hepatica. La slabirea organismului a contribuit si refuzul de hrana“, a spus Felix Banila,  prim-procuror al Parchetului de pe lânga Tribunalul Bacau.

În timpul autopsiei, facuta pe 18 februarie, au fost prelevate si probe din tesuturi, pentru a fi luate în calcul toate posiblitatile, care i-ar fi putut grabi sfârsitul.

DIICOT-ul a cerut o examinare medicala

Greva foamei declarata în mai multe rânduri de Dinu Damaschin i-a determinat pe procurorii de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism din Bacau sa ceara o examinare medicala, cu câteva zile înaintea decesului, în vederea internarii într-un spital penitenciar. „Colegii de la DIICOT au cerut o investigatie medicala asupra lui Damaschin, cu câteva zile înainte ca acesta sa moara“, a mai spus Felix Banila.

Un comentariu

  1. giani versace spune:

    SPER SA SE FACA LUMINA IN ACEST CAZ DEOSEBIT DE GRAV SI IMI DORESC K FIRU APEI SA FIE DESFACUT IN 14…..NU CRED K SE POATE ASA CEVA IN ROMANIA….ATATA CORUPRIE SI ATATE DIRECTIVE DE CEI MARI DE SUS …..SA FIE CERCETATI TOTI CARE AU FOST IMPLICATI IN ACEST CAZ IN SPECIAR DOAMNA PROCUROR xxxPROCUROR DE CAZ……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com