Festivalul de film rusesc Kino+ va avea loc la Teatrul Bacovia

Ziarul de Garda (www.ziaruldegarda.ro) ZG este partener media al „Festivalului national de film rusesc Kino+„, care va avea loc la Teatrul Bacovia din Bacau in perioada 22-28 august. Locatia festivalului a fost aleasa pe ultima suta de metri de reprezentantii Primariei Bacau, carora le-a trebuit o luna sa se decida. Vizionarea filmelor la Kino+ este gratuita!

Programul filmelor la Teatrul Bacovia si Caminul Cultural Municipal Moinesti:

Luni, 22 august – Italianul (2005), regizor Andrei Kravciuk

Marti, 23 august – Oamenii jazz-ului (1983), regizor Karen Sahnazarov

Miercuri, 24 august – Asasinul tarului (1991), regizor Karen Sahnazarov

Joi, 25 august – Fiica din America (1995), regizor Karen Sahnazarov

Vineri, 26 august – Brigada artistica de agitatie “Da-n dusman!” (2007), regizor Vitali Melnikov

Sâmbata, 27 august – Sîrli-mîrli sau Bucluc la indigo (1995), regizor Vladimir Mensov

Duminica, 28 august – Steaua (2002), regizor Nikolai Lebedev

 

Universitatea din Bucuresti (Catedra de filologie rusa si departamentul pentru Studenti) si Comunitatea Rusilor Lipoveni din România anunta lansarea Saptamânii premierelor cinematografice rusesti pe marele ecran din Bacau (22-28 august 2011) în seara zilei de 22 august 2011.

Evenimentul se înscrie în Caravana premierelor cinematografice pe marele ecran din România, cea de a treia etapa a celei mai prestigioase manifestari cineculturale din spatiul românesc si se va desfasura simultan în Bacau si Moinesti. Timp de o saptamâna, marele public va avea acces gratuit la filme de calitate în regia mai multor generatii de regizori rusi traduse de studentii Universitatii din Bucuresti.

citeste si: Festivalul filmului rusesc Kino+ (Galerie foto-filme)

CCD Bacau : Colectia „Historiae”

Proiectia filmelor este programata sa se desfasoare dupa urmatoarele coordonate:

Ø  Bacau – Teatrul Municipal Bacovia, orele 20.00

Ø  Moinesti – Caminul Cultural Municipal, orele 20.00

 

La eveniment sunt asteptati sa participe reprezentanti ai Universitatii din Bucuresti, ai coorganizatorilor locali, ai mediului cultural si educational, ai minoritatilor nationale, studenti si elevi, precum si toti pasionatii filmelor de calitate.

Seara de luni, 22 august,  va fi încheiata de proiectia filmului Italianul (2005), o drama în regia lui Andrei Kravciuk nominalizata la Oscar pentru cel mai bun film strain. Subtitrarea în limba româna a fost realizata în cadrul Concursului studentesc de subtitrari Kino+ 2011, clasându-se pe locul I.

 

Festivalul national de film rusesc Kino+ vine sa acopere golul creat în urma absentei din salile românesti a uneia dintre cele mai apreciate cinematografii din lume. Caravana premierelor cinematografice rusesti pe marele ecran din România ofera spre vizionare o gama variata de filme, unele realizate în maniera traditionala a scolii de film rusesc, altele dintr-o perspectiva inovatoare: drame, melodrame, comedii, film muzical, film istoric. Spectatorii sunt invitati sa evadeze din cotidian în compania unor eroi animati de cele mai profunde sentimente umane.

 

Informatii suplimentare se pot gasi pe pagina web dedicata evenimentului www.kino-plus.ro

 

Organizatori: Universitatea din Bucuresti (Catedra de filologie rusa, Departamentul Servicii pentru Studenti) si Comunitatea Rusilor Lipoveni din România,

Coorganizatori: Primaria Municipiului Bacau, Institutia Prefectului – Judetul Bacau, Primaria Municipiului Moinesti, Teatrul Municipal Bacovia, , Casa de Cultura Municipala.

Cu sprijinul: Ambasadei Federatiei Ruse în România, Concernul Mosfilm, Studioul Lenfilm si Asociatia Profesorilor de Limba si Literatura Rusa din România.

Sponsori: Farmaciile Dona, Asociatia de Turism Muntii Macinului, Gazprom

Parteneri media: Ziarul de Bacau, Ziarul de Garda, Adevarul de seara, Autentic Promotion, Lume Buna, Inforusia, Cinemagia, CinemaRx, Zorile, ATRLB, Artdesign.

Programul Saptamânii premierelor cinematografice rusesti

pe marele ecran din Bacau

22-28 august 2011

ACCESUL ESTE LIBER!

Luni, 22 august – Italianul (2005), regizor Andrei Kravciuk

Drama
O familie fara copii din Italia soseste la un orfelinat din provincie pentru a înfia un copil din Rusia. Vania, un baietel de 6 ani, este pe placul oaspetilor, asfel ca ceilalti copii îl poreclesc “italianul”. Pe Vania îl asteapta o viata lipsita de griji în însorita Italie, însa chemarea sângelui nu îi da pace: baietelul se hotaraste sa îsi gaseasca mama si pleaca în cautarea ei…

Marti, 23 august – Oamenii jazz-ului (1983), regizor Karen Sahnazarov

Comedie muzicala
Rusia Sovietica. Anii ‘20. Perioada Noii Politici Economice. Studentul Kostea Ivanov este foarte interesat de un nou gen muzical – jazz. Din aceasta cauza, este exmatriculat de la scoala, dându-i-se de ales: studiile sau muzica preferata. Konstantin alege jazz-ul. În urma anuntului lui Kostea, i se alatura Steopa care cânta la banjo si Jora care cânta la tobe. Trupa proaspat înfiintata începe repetitiile.

Miercuri, 24 august – Asasinul tarului (1991), regizor Karen Sahnazarov

Drama, film istoric
În noaptea dinspre 16 spre 17 iunie 1918, la Ekaterinburg a fost ucis, fara judecata, Tarul Nikolai II împreuna cu familia si apropiatii sai. Dupa câteva zeci de ani, un martor ocular, fost detinut, iar în prezent – vechi rezident al unui ospiciu, povesteste despre evenimentele petrecute în acea noapte îngrozitoare, considerându-se asasinul tarului.

Joi, 25 august – Fiica din America (1995), regizor Karen Sahnazarov

Drama, comedie
Personajul principal, un muzicant dintr-unul dintre restaurantele moscovite vine la San Francisco pentru a o rapi… pe fiica sa. Micuta Aniuta fusese adusa în secret în America de fosta lui sotie atunci când se casatorise cu un american respectabil. Dupa o întâlnire emotionanta dintre tata si fiica, începe calatoria acestora cu auto-stop-ul prin toata America, o calatorie plina de peripetii si situatii amuzante.

Vineri, 26 august – Brigada artistica de agitatie “Da-n dusman!” (2007), regizor Vitali Melnikov

Tragicomedie
În timpul razboiului, un grup de artisti, având la bordul vasului cu care calatoreau un cinematograf ambulant, merg de-a lungul unui râu siberian pe ale carui maluri locuiesc fosti chiaburi stramutati aici de pe întregul teritoriu al Uniunii Sovietice. Echipa de artisti opreste în fiecare localitate, da concerte si ruleaza filme.

Sâmbata, 27 august – Sîrli-mîrli sau Bucluc la indigo (1995), regizor Vladimir Mensov

Comedie, film-farsa
Sunteti invitati la o adevarata nunta ruso-americano-evreiasco-tiganeasco-japonezo-indiana! În program: dezvaluirea unor secrete de familie, întâlnirea a doi-trei (maximum cinci) frati, disparitia si aparitia unui diamant urias, urmariri, dans, cântec, schimb de neveste, neutralizarea mafiei, mâncare de varza si aperitive cu carne si cireasa de pe tort – o calatorie în grup în Canare si acordarea titlului de maresal.

Duminica, 28 august – Steaua (2002), regizor Nikolai Lebedev

Actiune, drama, aventuri, razboi, film istoric
Anul 1944. Un grup de cercetasi trece linia frontului pentru a verifica informatiile existente privind pozitiile ocupate de dusmani. Treptat, cercetasii se conving de faptul ca inamicul se reorganizeaza pentru un contraatac decisiv. Comandantul grupului hotaraste sa patrunda pâna la un nod feroviar unde, conform informatiilor obtinute recent, se afla comandamentul.

Editura Vicovia a fost premiata la Salonul international de carte din Chisinau

Cultura Cucuteni, redescoperita la Fulgeris

”Bacovia versus Bacovia”-de Irina Amalia Bacaoanu

CCD Bacau a semnat un nou memorandum cu Ambasada SUA/ Americanii vor finanta noi programe culturale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com