Fermierii îsi aleg conducerea la Camera Agricola

Peste 40 de mii de fermieri din tot judetul Bacau sunt asteptati la urne, pe 7 octombrie, pentru a-si alege membrii colegiilor Camerei Agricole. În fiecare localitate va fi înfiintata o sectie de vot, unde agricultorii îsi vor exprima optiunea. De astazi, pâna pe 26 septembrie,  cei care doresc sa participe la conducerea institutiei îsi pot depune candidatura. Tot în aceasta perioada are loc si validarea membrilor Camerei Agricole, în functie de datele înregistrate la Agentia de Plati si Interventie în Agricultura.

Alegerile vor fi monitorizate de Institutia Prefectului Bacau, dar responsabilitatea organizarii alegerilor revine primarilor. „Ei deja au fost notificati asupra alegerilor electorale, urmând ca zilele acestea sa fie stabilite si celelalte detalii“, a precizat prefectul Claudiu Serban.

Comisia electorala judeteana va desemna membrii birourilor electorale ale sectiilor de votare. Dupa validarea candidaturilor, pe 27 septembrie va avea loc tragerea la sorti a candidaturilor pentru buletinele de vot. Cu câteva zile înaintea alegerilor vor fi tiparite buletinele de vot si vor fi realizate stampilele pentru cele 92 de sectii de votare. Acestea vor ajunge în fiecare localitate cu o zi înaintea alegerilor. Camerele agricole judetene au fost înfiintate prin reorganizarea centrelor de consultanta agricole. Potrivit legii, camerele sunt institutii publice descentralizate, de interes judetean. Au scopul de a reprezenta, promova interesele agricultorilor si de a contribui la cresterea productivitatii în aceasta ramura economica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com