Familia Rusu isi face centru de afaceri in centrul Bacaului, cu finantare europeana

Cladirea de birouri se va construi pe locul fostului restaurant Comalrid si a Terasei de ComalridVara, preluate de Viorel Rusu in urma unor tranzactii inteligente. Firma Bestal, care a castigat si finantarea europeana pentru constructia centrului de afaceri, este detinuta de fiica lui Viorel Rusu (90%) si de ginerele acestuia (10%).

Fostul actionar majoritar al Comalrid, Alexandru Iliescu, a facut mai multe plangeri in contencios dar si penale. Una din ele se refera la pretul cu care a fost vandut terenul de peste 1000 de metri si cladirea: doar 85 de mii de lei, plus Comalrid si Gradina de Vara TVA. Adica, cu pretul unei garsoniere intr-o zona marginasa a Bacaului. O alta plangere se refera la modul cum Viorel Rusu a reusit sa puna mana pe o firma cu un patrimoniu de peste 6 milioane de euro, cu un imprumut, scadent la 30 de zile, de 2,2 milioane de lei. Toate, realizate cu complicitatea unor actionari minoritari.

Chiar daca procesele treneaza de mai bine de doi ani iar plangerile penale sunt analizate inca de procurori, societatea controlata de puternicul om de afaceri Viorel Rusu a primit finantare europeana. Din suma de peste 15 milioane de lei, mai bine de 7 milioane sunt de la UE, iar restul este participatia Bestal SA si a Guvernului Romaniei.

Viorel Rusu, liderul controversat al constructiilor din Bacau

Centru de afaceri cu finantare europeanaBacaul a avut intodeauna baronii sai, oameni de afaceri care au acumulat averi in cativa ani, mai mari decat ale Coroanei Britanice, in cateva secole. Daca afaceristi precum Costel Casuneanu sau Dorinel Umbrarescu au intrat intr-un con de umbra si si-au mutat o buna parte din afaceri in alte judete, Viorel Rusu pare sa fie omul zilei. In ultimii ani a derulat investitii, pentru institutii ale statului dar si pentru propriile afaceri, de zeci de milioane de euro, o parte, cu finantare UE. In ultima perioada, Viorel Rusu a realizat Podul de la Margineni, Podul de la Garleni, Viorel Rususediile institutiilor Diectia Silvica, Agentia Judeteana de Mediu s.a. In ultimii doi ani, Viorel Rusu a prins si finantari europene in nume propriu, de milioane de euro, cum ar fi iazul de 10 hectare de la Buhoci sau acest centru de afaceri din centrul Bacaului, care va fi pe numele fiicei.

Un comentariu

  1. Ela Tautu spune:

    Sa speram ca acest articol va dezmorti si autoritatile statului si se vor autosesiza si forurile europene. Este bataie de joc ce se intampla la SC Comalrid SA. Trebuie
    facuta dreptate

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com