EXCLUSIV Judecatorii Silviu Anti, Dana Stefanescu si Dumitru Pocovnicu, denuntati de Cristian Cojocaru. Plangerea penala a deputatului Lucian Ciubotaru, care-l acuza pe avocat de instigare la marturie mincinoasa si inducerea in eroare a organelor de ancheta

Judecatorii bacauani Dana Stefanescu, Silviu Anti si Dumitru Pocovnicu, magistrati ai Tribunalului Bacau si ai Curtii de Apel Bacau au fost denuntati de avocatul Cristian Cojocaru, care a fost incatusat ieri, dupa decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie, de condamnare la un an si jumatate de puscarie.

Dezvaluirea a fost facuta de deputatul Lucian Ciubotaru, care a fost  turnat de Cristian Cojocaru in dosarul de trafic de influenta in care este inculpat si Marcel Badara, fostul sef al Serviciului de Medicina Legala din Bacau.

Parlamentarul liberal i-a facut plangere penala, pe care o redam in intregime mai jos.

El afirma ca avocatul Cojocaru a incercat sa-l convinga in mai multe randuri sa depuna marturii mincinoase la adresa judecatorilor mentionati, fapt care ar fi creat premisa ca avocatul sa beneficieze de reducerea de 50% a pedepsei din propriul dosar de coruptie. Acuzatiile aduse de Lucian Ciubotaru sunt de o gravitate extrema si dezvaluie, cel mai probabil, de ce in spatiul public au ajuns informatii, care au patat imaginea acestor magistrati. „Cand am fost chemat în fata procurorului Badea am infirmat cele spuse de Cojocaru, nu am facut nicio declaratie mincinoasa“, a spus deputatul Lucian Ciubotaru.

In denunturie lui Cristian Cojocaru sunt si alte nume grele de avocati, oameni de afaceri si politicieni. In disperarea de a-si reduce pedeapsa, avocatul a creat scenarii imaginare, dar cu foarte multe elemente veridice.

Cel mai probabil, plangerea depusa la Parchetul ICCJ va fi directionata catre Parchetul Curtii de Apel Bacau.

 

Plangere penala Cristian Cojocaru, denunturi mincinoase, judecatori Bacau

Catre Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie

În atentia domnului Procuror General

Lucian Ciubotariu

Subsemnatul Ciubotaru Lucian-Manuel, cu adresa de citare în Bacau str.Vasile Alecsandri, Nr. 4, in prezent deputat în Parlamentul României, înteleg sa formulez prezenta

Cristian Cojocaru, avocatul lui Bogdan Chitescu

PLÂNGERE PENALA

 

Împotriva numitului Cojocaru Cristian, avocat în Baroul Bacau, sub aspectul savârsirii unor fapte de natura penala precum cea de instigare la marturie mincinoasa si a inducerii în eroare a organelor de ancheta.

 

 In fapt,

În prima parte a anului 2015, avocatul Cristian Cojocaru m-a invitat la o cafea la un restaurant din Bacau. Arat faptul ca am fost colegi de partid si am avut o perioada relatii de prietenie cu familia acestuia si chiar daca lucrurile nu au mers întotdeauna bine, am acceptat discutia cu dansul.

La acea discutie, avocatul Cristian Cojocaru mi-a spus ca este intr-o situatie dificila si s-a plâns ca a fost pronuntata, in urma cu putina vreme, o sentinta de catre Curtea de Apel Bacau, prin care este condamnat la o pedeapsa de doi ani si zece luni cu executare. A afirmat ca, vede a fi singura lui solutie de a ramane in libertate facerea unor denunturi în care sa fie vizate persoane importante, judecatori, avocati, persoane din sistemul judiciar sau din mediul politic.

Mi-a spus ca a luat legatura cu DNA Bucuresti si i-au fost cerute de catre reprezentantii acestei institutii, in schimbul unei usurari a situatiei, eventual injumatatirea pedepsei sau achitarea, anumite nume de judecatori. A pronuntat explicit numele judecatorilor Anti Silviu, Dumitru Pocovnicu si fosta sefa a sectiei comerciale, judecatoarea Dana Stefanescu, actuala presedinta a Tribunalului Bacau.

Vreau sa precizez ca avocatul Cristian Cojocaru nu facea întâmplator aceasta conexiune. Am avut imediat perceptia ca gandise minutios toate aceste mutari. Pronuntarea unei sentinte cu executare în dosarul lui Cristian Cojocaru a fost data de un complet format din judecatorii Curtii de Apel,  Anti Silviu si Dumitru Pocovnicu, acelasi complet care a pronuntat o sentinta definitiva cu executare în dosarul sotiei mele, Ciubotaru Gabriela.

Asadar, avocatul Cristian Cojocaru miza pe impactul psihologic ce l-ar fi avut aceasta coincidenta  asupra mea, mai exact, dorea sa sadeasca în mine si sa exploateze dorinta de razbunare. Mi-a povestit cum acesti doi judecatori au fost vazuti în compania unei persoane din vârful politicii bacauane, primarul Romeo Stavarache,- cu care eu eram în relatii foarte tensionate-, în preziua pronuntarii în dosarul sotiei mele. Asta ar fi trebuit sa însemne pentru mine ca domnii judecatori ar fi luat o decizie influientati de acea întâlnire.

Apoi, domnul avocat a încercat sa îmi induca faptul ca trebuie sa confirm ca am fost martor la o întâlnire ce a avut loc în biroul domnului primar Stavarache la un moment in când judecatorul Anti Silviu a fost numit Presedinte al Biroului Electoral Judetean pentru alegerile din noiembrie 2008 din judetul Bacau. Avocatul îmi cerea sa depun marturie ca am asistat personal la o întelegere, promisiune intre cele doua persoane prin care…a fost promis si ulterior materializat din partea primarului Stavarache repartizarea ilegala a unei locuinte catre familia judecatorului pentru a-i sustine favorabil orice cauza ar fi ajuns în Biroul Electoral Judetean al carui presedinte era numit.

De asemenea, tot in acest sens, am primit pe mail… ulterior, un link de la avocat, cu declaratiile de avere a judecatorului sau ale sotiei acestuia, care lucra în primaria Bacau, în subordinea primarului Stavarache. In acele declaratii de avere era trecuta si o anume locuinta, pe care avocatul îmi sugera sa sustin in fata procurorilor ca ar fi fost subiectul acelei tranzactii care ar avea iz penal.

Avocatul Cojocaru îmi motiva depunerea si sustinerea acelor marturii de faptul ca, daca ar fi fost arestati judecatorii aceia pentru luare de mita sau pentru ca ar fi luat o decizie la cererea altei persoane, sotia mea ar putea fi pusa imediat în libertate, bineînteles, tot în cadrul unui proces, pe care domnul avocat se oferea sa mi-l sustina gratuit.

Apoi, domnul avocat a abordat o alta persoana a carei denuntare sustinea ca ar fi fost solicitata în mod expres  de catre procurorii DNA Bucuresti-, fosta sefa a sectiei comerciale, in prezent presedinta Tribunalului Bacau, judecatoarea Dana Stefanescu.

Nici aici avocatul Cristian Cojocaru nu privea lucrurile intr-un mod intamplator. În calitatea pe care o aveam la acea vreme, de actionar majoritar si presedinte al Consiliului de Administratie al Vinalcool S.A. Bacau, am parcurs etapele unei reorganizari judiciare la capatul careia, un complet, din care facea parte si doamna judecator Dana Stefanescu a mentinut decizia de iesire din reorganizare judiciara a Vinalcool S.A. Bacau data de Judecatorul Sindic care a gestionat intreaga procedura, urmare a achitarii integrale a datoriilor catre bugetul de stat si catre creditorii chirografari, în termenul stabilit  prin planul de reorganizare.

Si in aceasta situatie, avocatul Cristian Cojocaru a încercat sa construiasca pe baza unei întâmplari reale, o poveste cu iz penal. Pe intreaga durata a procedurii de reorganizare, societatea nu a avut avocat angajat, insa, pentru aceasta faza, pe un anumit capat de cerere, s-a oferit sa ma sustina domnul avocat Cristian Cojocaru, caruia societatea nu i-a  solicitat  sau achitat onorariu.

Întâmplarea reala este aceea ca, perioada respectiva, la invitatia lui Cristian Cojocaru, am mers la un restaurant din Bacau unde, la o masa era doamna judecator Stefanescu.  Avocatul a salutat-o, m-a prezentat si pe mine, au discutat intre dansii câteva minute, timp în care eu m-am retras la alta masa.  Aceasta a fost întâmplarea reala.

Pe fondul acesta, avocatul îmi sugereaza, ma roaga, sa depun marturie la DNA Bucuresti în urmatoarea  forma:

Sa declar ca eu am participat la acea întâlnire la solicitarea judecatoarei Dana Stefanescu, care ar fi cerut pentru sine “sprijin politic” pentru sustinerea candidaturii dânsei in scopul obtinerii unei functii inalte la conducerea institutiei din care facea parte. Influienta pe care avocatul intentiona sa o construiasca cu ajutorul meu ar fi fost aceea ca eu sa spun ca am intervenit, ca i-as fi facut lobby la primarul Bacaului, presedinte PNL, sa o sustina la accederea în acea functie.

Stiind ca orice post  se ocupa in urma unui concurs, mi s-a parut o aberatie si am reactionat. Dansul a înteles , pe moment, ca nu o sa mint nici în aceasta privinta. Atunci m-a rugat sa spun ca i-as fi platit o  excursie.  L-am refuzat. I-am spus ca nu-mi pot bate joc de cariera si de destinul unui om înfundându-l cu minciuni spuse de mine si inventate de el.

La sfârsitul discutiei mi-a spus ca el a facut deja acel denunt, în acea forma si ca o sa fiu chemat la DNA Bucuresti pentru declaratii. Am luat act de acest lucru si nu am mai dat importanta acestor discutii. În acea perioada eram afectat de sentinta din dosarul sotiei mele. Fiind o decizie considerate de multa lume a fi controversata, domnul avocat gasea ca ar putea fi exploatata acesta stare si încerca sa ma directioneze împotriva unui dusman imaginar, mizând pe impactul psihologic pe care era convins ca l-a avut aceasta întâmplare asupra mea.

Am mai conversat cu dansul si în alte ocazii, apropiate ca distanta de timp dupa acea discutie si am schimbat cu avocatul mailuri, mesaje, cu privire la aspecte legate de ceea ce ar fi dorit el sa marturisesc in fata procurorilor DNA în favoarea lui, cu scopul de a-i fi redusa pedeapsa data de instanta de la Bacau.

 

Dupa o scurta perioada, în timp ce eram în drum spre  Camera Deputatilor, m-a sunat Cristian Cojocaru care mi-a transmis ca domnul procuror Badea doreste sa îmi ia declaratii si sa ma prezint la sediul DNA Bucuresti, la o ora pe care dansii o stabilisera deja. Avocatul a insistat mult si pe un ton care s-ar fi vrut autoritar, sa sustin ca i-am dat sume de bani doamnei judecator Dana Stefanescu. Mi-a sugerat si sume. M-a intrebat ce m-ar costa sa spun asta si sa sustin ceea ce el a denuntat. Mi-a promis ca îmi va fi recunoscator în viata daca fac asta pentru el.

M-am prezentat la domnul procuror DNA la ora stabilita de dansii, am depus documentele pe care le-am primit de la Cristian Cojocaru cu privire la sotia domnului judecator Anti Silviu, mai exact declaratiile de avere, care erau acte publice, ce se aflau pe site-ul angajatorului, Primaria Bacau. Inca o persoana care a fost introdusa deliberat si in mod gandit in aceasta ecuatie, cu scopul clar de a ma convinge pe mine sa razbun situatia in care ma aflu, a fost sotia judecatorului Anti Siviu. Dansa a fost introdusa de avocatul Cristian Cojocaru in aceasta constructie pentru a-mi crea iluzia unei conspiratii ce s-ar desfasura împotriva mea, conspiratie în urma careia familia mea ar fi fost afectata si de aceasta decizie a judecatorilor.

Cojocaru îmi spunea: Familia ta a fost executata politic! Ai o mie de dovezi! Ce mai vrei ?

Apoi îsi construia perseverent idea, aratându-mi cum a fost posibil ca, dintre sase inculpati în dosarul sotiei mele, doar ea a luat pedeapsa cu executare, iar principalul vinovat, Constantin Apostol, directorul ADR Nord-Est si ceilalti responsabili legali, au luat pedeapsa cu suspendare în contextul în care, toti au fost condamnati la închisoare cu suspendare de instanta de fond.

Avocatul a creat imediat legatura dintre sotia judecatorului Anti Siviu, care a ocupat deseori pozitia de sefa a comisiilor pe Legea 350 din cadrul primariei Bacau, adica acea pozitie care asigura finantarea echipei de handbal al carei presedinte era…Constantin Apostol, persoana din dosarul sotiei mele.

Avocatul mi-a spus ca acesta din urma ar fi facut un santaj la judecatorul Curtii de Apel, Anti Silviu sa nu-l condamne cu executare deoarece, în caz contrar, va dezvalui modul în care doamna Anti ar fi alocat discretionar, acele sume catre echipa de handbal. Avocatul mi-a prezentat o adevarata masinatiune, o conspiratie, în mijocul careia, victima as fi fost eu. Avocatul Cristian Cojocaru a facut toate acestea pentru a ma  transforma într-un martor mincinos, sperând ca alimentându-ma cu ura si introducându-ma într-o teorie a conspiratiei voi depune marturia mincinoasa de care avea neaparata nevoie pentru  a obtine incriminarea acelor judecatori si implicit, înjumatatirea pedepsei lui.

Mai precizez ca, la iesirea din sediul DNA, m-am intalnit cu o alta persoana din Bacau care era chemata de procuror pentru declaratii in dosar, in acelasi sens, la cererea avocatului Cristian Cojocaru.

Urmare a celor sesizate de mine, rog, domnule Procuror General verificati denunturile facute de catre avocatul Cristian Cojocaru aflat in cercetare la DNA-Structura Centrala Bucuresti in dosarul 168/P/2015, rezolutiile procurorilor in aceste cercetari, precum si declaratiile date de mine în acest sens.

In acest sens solicit ca declaratia data in acel dosar, precum si denunturile facute de avocatul Cristian Cojocaru, solicit a fi atasate prezentei cauze.

 

DOMNULUI PROCUROR GENERAL AL DNA-STRUCTURA CENTRALA  DIN CADRUL PARCHETULUI GENERAL AL ROMANIEI.

Deputat,

Ciubotaru Lucian-Manuel

Avocat bun, avocat influent…Cristian Cojocaru, Valeriu Stoica, Liviu Chereches

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com