Editura Vicovia a fost premiata la Salonul international de carte din Chisinau

Doua carti publicate la Editura Vicovia din Bacau au primit cele mai înalte distinctii la Salonul International de carte de la Chisinau, editia a 20-a.

„Magistralele tehnologice ale civilizatiei dacice”, scrisa de regretatul scriitor moldovean Andrei Vartic a primit premiul Ministerului Culturii din Republica Moldova, iar lucrarea „Istoria tinutului Herta (pâna în anul 1940)”, a istoricului bacauan dr. Ioan Murariu, premiul special al Bibliotecii Nationale din tara vecina.

Organizatorii au apreciat în mod special continutul celor doua lucrari dar si tinuta grafica. Dealtfel, editura bacauana este singura din judetul Bacau care a participat la târgul de la Chisinau.

„Lucrarile editurii noastre au fost prezentate chiar la deschiderea salonului international de carte. Au luat cuvântul si au adus aprecieri poetul Nicolae Dabija, presedintele Forumului Democrat al Românilor din Moldova si vicepresdinte al Uniunii Scriitorilor dar si parintele Petre Buburuz, scriitorii Vlad Pohila, Nicolae Rusu sau Nina Vartic, sotia scriitorului lucrarii „Magistralele tehnologice ale civilizatiei dacice”, a spus Viorel Cucu, directorul editurii Vicovia.

La Costesti au serbat „Ziua Limbii Române”

Delegatia din Bacau, care a participat la târgul de carte,  a mai poposit la Costesti, raionul Ialoveni. Aici, în ultima zi din august a fost serbata „Ziua Limbii Române”.

La sarbatoarea limbii române au participat poeti si oameni de cultura de renume ai Republicii Moldova, precum Nicolae Dabija sau Vasile Soimaru. Amfitrionul manifestarii a fost Tudor Grigorita.  La final, toti s-au înfruptat din berbec la cazan si mamaliga.

„Conform traditiei, gospodinele satului au adus împletituri de pâine, costume traditionale din sipetul cu zestre. S-au gustat sarmalele delicioase facute de Maria Puscas, asortate cu vinul costestean negru ca noaptea”, a mai spus Viorel Cucu. Întreaga manifestare a fost organizata cu sprijinul primarului din Costesti, Vasile Borta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Cele mai comentate

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com