Dumitru Sechelariu: Romeo Stavarache are dosare, nu apuca sfarsitul campaniei electorale!

Sechelariu si StavaracheFostul primar al Bacaului, Dumitru Sechelariu, dar si actualul primar al Bacaului, Romeo Stavarache, par sa aiba informatii, unul despre celalalt, legate de dosare penale sau administrative, care ar putea influenta atat soarta in alegerile locale, cat si viitorul unor afaceri. In cadrul unei emisiuni la televiziunea Tv Bacau, Dumitru Sechelariu a lasat de inteles ca are stiinta de dosarele de coruptie in care ar fi implicat numele actualului primar Romeo Stavarache. Unele dintre ele sunt legate de constructia Podului de la Serbanesti, de cheltuielile nejustificate facute aici din banii publici. Sechelariu nu s-a ferit sa pomeneasca numele firmei Arcadia care a realizat Podul Serbanesti si sa aduca aminte de caderea macaralei, de pe pod, care a motivat realizarea unei punti de pamant, care a costat atunci 6 milioane de lei. „Romica, ai multe dosare, cred ca nici nu apuci sfarsitul campaniei electorale! Ai platit linistea prin contracte publice, date unor firme din afara Bacaului“, a spus Dumitru Sechelariu.

Romeo Stavarache: Dumitru Sechelariu va pierde terenul de la Letea

Pe de alta parte, Romeo Stavarache, care candideaza acum pentru al treilea mandat, nu ezita sa-i asimileze pe toti cei noua contracandidati cu numele Sechelariu. Desi Romeo Stavarache are cea mai opulenta campanie electorala, probabil, cu cele mai mari costuri, isi ataca contracandidatii tocmai in acest punct.“Sumele foarte mari bagate de acestia in campania electorala indica faptul ca doresc foarte mult puterea mai ales ca anul acesta concesiunea fostului primar pe spatiile din piete expira si va pierde si terenul de la fabrica Letea pe care a falimentat-o“, a declarat Stavarache la o intalnire electorala, potrivit Ziarului de Bacau. Faptul ca Romeo Stavarache afirma ca Dumitru Sechelariu isi va pierde terenul de la Letea nu este ceva nou. Se pare ca primarul bacauan, cunoscut ca procesoman si denuntator, a facut deja o sesizare catre Directia Nationala Anticoruptie (DNA) Bacau, unde reclama privatizarea de la Letea.

Intoxicari peste intoxicari, urmeaza procesele, de calomnie sau coruptie

Afirmatia lui Dumitru Sechelariu ca Romeo Stavarache are dosare pare sa vina din spatiul public, unde inca din 2006, din primul mandat al primarului in functie, s-au vehiculat zvonuri legate de fapte de coruptie. Mai mult, licitatiile atribuite acelorasi clienti politici, unii dintre ei cu relatii directe fata de primar si alti lideri ai PNL Bacau au intarit si mai mult ideea ca Romeo Stavarache nu vine cu ceva nou, in acest sens, fata de fostul primar, ci dimpotriva. Cu metode mai pricepute dar si cu o protectie pe masura. In 2008, odata cu caderea macaralei de pe Podul Serbanesti, dupa ce Romeo Stavarache a cheltuit 6 milioane de lei (1,5 milioane de euro) pe o limba de pamant, mai multi politicieni au imprimat oamenilor de presa ideea ca primarul da deja cu subsemnatul pe la DNA. Situatie total nefezabila, atata timp cat toate plangerile indreptate impotriva lui s-au soldat, ab initio, cu NUP. Treptat, in Bacau s-a ajuns la ideea ca actualul edil Romeo Stavarache are o protectie inalta, de la Bucuresti, care il face inatacabil in drumul jefuirii banului public.

Ultimul zvon: Romeo Stavarache si apropiatii, reclamati pentru constituirea unui grup infractional organizat

Ultima intoxicare a venit zilele acestea din partea unor membri de partid liberali, care cunosc si treburile in Justitie, si care au auzit ca un viceprimar l-ar fi reclamat pe Romeo Stavarache, pe cumnatul lui, Marius Stanila, dar si pe alti apropiati de la CET si CRAB, care fac afaceri banoase cu Primaria Bacau, pentru constituirea unui grup infractional organizat. Contactat telefonic, viceprimarul a negat o astfel de plangere, dar a aratat suspiciune fata de o astfel de intrebare. Semn ca unii au deja emotii. „Doamne fereste, nu l-am reclamat pe Stavarache nicaieri. Suntem din aceeasi echipa. Poate altcineva m-a reclamat pe mine!?“, a spus viceprimarul Roxana Mironescu.

Justitia din Bacau reactioneaza tardiv

Dumitru Sechelariu pare sa uite ca el a avut probleme penale dupa ce nu a mai fost primar al Bacaului, desi anumite nereguli erau reclamate de ani de zile. Tot in acea perioada (2003-2004), Dinu Damaschin a primit NUP din partea unui procuror bacauan, urmare a plangerii Monicai Columbeanu. Mai mult, potrivit rechizitoriului, intocmit 8 ani mai tarziu (in 2012, inainte de moartea lui), magistratul i-ar fi dat chiar lui Damaschin plangerea unei alte fete care l-a acuzat ca a fost traficata. Plangerea nu a ajuns sa mai fie instrumentata, dar fata si-a luat ” o corectie” pe masura.

In momentul de fata, Romeo Stavarache pare destul de puternic in aceasta campanie electorala, contextul politic favorizandu-l pentru un nou mandat de primar. Asa ca, pentru oamenii de afaceri urmeaza alti patru ani cand vor privi cum se scurg banii publici doar spre buzunarele clientelei politice.

Emisiune electorala Dumitru Sechelariu si papusa Stavarache


2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com