Dosarul Berca-Banu. Cum arata denuntul milionarului Viorel Rusu

Dosarul penal al DNA Bacau prin care au fost trimisi in judecata Gabriel Berca(foto), fost senator (2008-2012) si ministru de Interne, si deputatul Mihai Banu (2008-2012) se bazeaza pe un denunt scris de Viorel Rusu, fost sofer la IPJ Bacau, care a ajuns milionar in euro prin afaceri controversate.Gabriel Berca il poate proteja pe cel care l-a ajutat in cariera

In doua articole recente de pe Lumea Justitiei, care se gasesc aici si aici, se face referire la dosarul lipsit de probe instrumentat de procurorii bacauani. In cateva randuri, scrise in afara oricarei reguli gramaticale, Viorel Rusu afirma ca i-a dat sume impresionante de bani, in perioada 2010-2012, lui Mihai Banu. Si ca unele sume ar fi ajuns la Gabriel Berca, prin intermediul deputatului.

Nu spune unde, in ce context si pe ce-si bazeaza afirmatiile si nimeni nu le-a verificat sub aspectul unui denunt calomnios. Pana acum niciun procuror nu a luat in considerare ca Scoala nr 1 din Ardeoani a fost facuta fara sa existe capitol bugetar pentru asta si ca licitatia a fost una controversata . Un articol interesant pe tema asta a fost scris Marius Munteanu Ghiur, pe bacau.info(Conextrust a câstigat la 58 bani de valoarea estimata contractul de peste 1,2 milioane euro în urma caruia fostul deputat Mihai Banu a fost arestat preventiv si e acuzat de luare de mita. Berca: „Guvernul Ponta a închis arieratele acolo”) . Fireste, fara niciun ecou in lumea justitiei.  Mai mult, în 2014, Curtea de Conturi a observat ca Guvernul Ponta-Oprea a deblocat ilegal banii pentru constructia scolii si pentru penalitati, nelipsite in dosarele cu Rusu.

Viorel Rusu: „Domnule procuror.

Subsemnatul Rusu Viorel domicil în com Margineni, strada Calea Moinesti judetul Bacau,…va aduc la cuno stinta urmatoarele În anul 2009 am se m nt contra-ctul executie lucrari privind construirea unei scoli în com ARDEOANI jud Bacau lucrare estimata  la 5,6 mil lei fara TVA. Lucrarile au fost finalizate În lunu octonbre 2010 pe parcursu executiri lucrarilor Primarul Diaconu Victor mo tiva Ca nu iau fost alocate fonduri  pentru plata acestora. Pe parcursu executiei lucrarilor deputatul Banu Mihai  si senatorul  Berca Gabriele mau rugat   sa continui lucrarile asiguranduma ca vor face demersurile necesare pentru alocarea fondurilor

Pentru asi exercita influenta in scopu obtineri finantari, Banu Mihai (n.r. scris initial m mic) atît în nume personal cît si în nunele lui Berca Gabriel mia cerut sume d ebani cuantificate în total la 20% din valoarea contractului. În perioaada 2010-2012 iam dat lui Banu îm Total aprocsimativ 270 de mii de Euro. Atît pentru el cît si pentru Berca Gabriel suma de 150. 000 lei am dato sub pretextu achizitionari unui teren iar difere nta ches. cu toate acestea SC Conex trust nu si a incasat contravaloarea lucrarilo in totalitate. Lucrarile au fost achi tate abia în anl 2014 ca urmare a unei hotarâri de guvern în care sa achitat arieratele“.

22.06.2015

denunt banu1

denunt banu2denunt banu3

4 Comentarii

  1. Mircea spune:

    Prieteni de astia are DNA Bacau…infractori analfabeti. Pe denunturi din astea analfabete sunt trimisi oameni în judecata. Poate afla si cei de la Bucuresti ce dosare rasuflate fac smecherii de la DNA Bacau si ce combinatii au ei cu oameni politici -PSD si oameni ” de afaceri „.

  2. un om spune:

    Cum a actionat acest personaj in decapitalizarea si insusirea SC Comalrid SA Bacau? Singur nu, ci intr-un grup foarte bine organizat, pe care institutiile statului care apara cetatenii acestei tari ar trebui sa-l observe!!!!! Nimeni si nimic nu este mai presus de lege. Se va face dreptate. Daca nu dreptatea pamanteana, cea Divina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com